Ik vind het heerlijk om setjes te maken met de items in mijn kledingkast. Het zal je verbazen hoe veel items bij elkaar passen, terwijl je altijd dacht dat het geen goede combinatie was. Om je te laten zien hoe je slim en creatief combineert met kledingstukken, laat ik je zien dat je met 9 items maar liefst 32 nieuwe outfits kunt maken!

Outfits samenstellen uit je eigen kledingkast

Als je zorgt voor een goede basis in je kledingkast, heb je altijd iets om aan te trekken. Dat klinkt misschien makkelijk, maar het is écht zo! In je hoofd denk je vaak dat kleding niet bij elkaar past, maar als je even de tijd neemt om setjes te maken, sta je versteld van de mogelijkheden. Zo maakte ik maar liefst 32 combinaties van items uit mijn kast en nieuwe kleding die ik ontving van My Jewellery.

Met welke kledingstukken kun je goed combineren?

Ik koos voor de volgende 9 kledingstukken om outfits mee te maken:

 • 1 lichtgrijze jeans
 • 1 kort rokje
 • 1 shirt met lange mouwen, gestreept
 • 1 sweater
 • 1 T-shirt met streepjes
 • 1 T-shirt met print van Parijs
 • 1 paar donkerblauwe sneakers
 • 1 paar chelsea boots
 • 1 spijkerjasje

Waar je op kunt letten als je gaat combineren is:

 • kleuren
 • prints
 • materialen

Zo kun je veel variatie aanbrengen in je setjes.

32 outfits met 9 kledingstukken

Ben je er klaar voor? Ik ga je nu een selectie van de outfits laten zien die ik allemaal heb samengesteld met de kledingstukken uit het lijstje. Voor koudere dagen zou ik trouwens nog een panty kunnen toevoegen aan de setjes met het rokje.

Alle tops op de foto’s zijn van My Jewellery. De overige items had ik al in mijn kast hangen en zijn van verschillende bekende en onbekende merken.

Hoe combineer je verschillende kledingstukken met elkaar?

De belangrijkste les die ik een paar jaar geleden leerde van Yolande Avé is dat je in je hoofd helemaal geen combinaties kan maken. Daarvoor moet je echt kledingstukken vasthouden en zien hoe bepaalde stoffen en prints met elkaar combineren. Dus neem lekker de tijd, zeet een vrolijk muziekje op en duik in je kast. Nu kan dat best overweldigend zijn, dus begin klein. Pak je lievelingstop en leg deze op je bed. Pak vervolgens verschillende jeans, broeken en rokjes erbij en leg ze ernaast. Zo zie je welke combinaties er ontstaan.

Passen maar!

De volgende stap is natuurlijk aantrekken! Dan zie je hoe die ene trui zo prachtig op dat rokje valt en hoe je jeans een perfecte combi met je favoriete top is. Maak het vooral leuk voor jezelf en speel lekker met stoffen, prints en kleuren. Kijk je in de spiegel en denk je: YES! dan heb je een goede combi te pakken.

Hoe onthoud je goede combinaties in je kast?

Als je tijdens je passessie echt een te gekke outfit hebt gecombineerd, is het slim om er een foto van te maken. Zet alle foto’s bij elkaar in een mapje op je telefoon. Als je dan een keer inspiratieloos bent, kun je zo in de map duiken en zie je al die geweldige outfits voorbij komen. Ideaal, toch?

Hopelijk ben je door deze blog geïnspireerd om leuke, nieuwe combinaties te maken met de items uit je kledingkast. Wil je er eentje showen? Stuur me dan gerust een DM op Instagram, @bregblogt!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.