Oh, wat zijn we blij! Deze zomer gaan we eindelijk beginnen aan de grote verbouwing van de benedenverdieping. Behalve de keuken, wordt alles vernieuwd. Een uitbouw achter onze woonkamer, een nieuw toilet, vloer en strakke, frisse muren. Toen we gingen nadenken over de inrichting kreeg ik wel een error, dus besloten we om samen te werken met een interieurstyliste. Hoe dat werkt en wat we gaan doen? Dat lees je in deze blog!

Interieurstyliste voor verbouwing

Op zich vind ik het leuk om bezig te zijn met het interieur en om ons huis gezellig aan te kleden. Als ik de inrichting van nu vergelijk met die uit 2012, zijn we er behoorlijk op vooruitgegaan. Er is meer sfeer en warmte en ook veel meer groen in huis.  Met de styling van de nieuwe badkamer kon ik ook nog wel uit de voeten. Als we straks verbouwd hebben, mogen we 18 vierkante meter extra bij de benedenverdieping tellen. Dat is evenveel als de studentenkamer waar ik jaren woonde! We wisten niet goed wat we ermee moesten doen. Waar zet je de bank? Waar komt de eethoek? Hoe richt je de woonkamer handig en sfeervol in? We zagen het niet meer. Na een paar keer klooien met een plattegrond en fictieve meubels besloten we: we huren een interieurstyliste in voor de verbouwing.

Wat doet een interieurstyliste?

Wij kozen voor de samenwerking met Annick Nieuwhof van Nieuwhof Interiors. Ik volgde haar al een tijdje op Instagram en vind haar stijl heel leuk. De mix van oud en nieuw, geen dertien-in-een-dozijn VT Wonen interieurs en een goede sfeer. We planden een kennismaking en hadden direct een klik. Vervolgens rolde er een heel plan uit, waar ik zó blij van word! Zo gaan we het doen:

  • We krijgen een moodboard en materialenplan. Zo bepalen we de sfeer, kleuren en materialen. Van de vloer tot de gordijnen en van de verf tot de basiskleuren.
  • Daarna volgt het indelingsplan en het meubelplan. Wat gaan we doen, waar komt alles te staan, welke meubels blijven en wat mogen we gaan shoppen (Jeuj!) Hierin zit ook een lichtplan.
  • Is de verbouwing klaar en kunnen we gaan inrichten? Dan komt Annick nog langs om alles af te stylen.

Waarom kiezen voor een interieurstyliste bij de verbouwing?

Het geeft overzicht en rust en we weten straks precies wat we nodig hebben om ons huis na de verbouwing fijn en logisch in te richten. Ik ben zo blij dat we deze keuze hebben gemaakt en dat we onszelf deze investering gunnen. Ons huis is zo’n belangrijke plek, daar wil ik me altijd fijn en geborgen voelen. Denk je nu: gewaagd hoor, je hebt net een puppy! Klopt, ook daar houdt Annick rekening mee in het ontwerp. Ze heeft zelf een hondje en weet dus goed wat wel en niet kan. Gijs zal dan ook zeker een eigen hoekje krijgen in het nieuwe interieur.

Stay tuned voor het eindresultaat!

Nog een paar maanden geduld en dan kan ik je het eindresultaat laten zien! Wil je niks missen in de tussentijd? Schrijf je dan in voor mijn maillijst. Ik stuur maximaal 2 keer per maand een update van nieuwe blogs, leestips en andere inspiratie en leuke weetjes. Inschrijven kan hier!

Heb jij weleens met een interieurstyliste gewerkt?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Mooie investering! Het valt mij (op tv) vaak op dat juist het inrichten van een grote(re) ruimte vaak lastig is, waardoor de ruimte niet helemaal lekker benut wordt. Nu heb ik er geen verstand van, dus dat zou mij ook overkomen, maar juist daarom vind ik dit zo’n mooie investering. Jullie gaan die extra vierkante meters vast en zeker op een goede manier inzetten. Ik ben heel benieuwd hoe het allemaal gaat worden!

  2. Pingback: Wat is een lichtplan en waarom is het handig? * - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.