Als je een puppy krijgt, is dat bijna alsof er een baby komt. Je hebt allerlei spulletjes nodig om je pup een warm welkom te geven. In deze blog laat ik je zien welke items wij hebben aangeschaft toen we een puppy kregen.

Wat heb je nodig als je een puppy krijgt?

Het mag je pup aan niets ontbreken en daarom ben je benieuwd wat je allemaal nodig hebt als je een pup in huis haalt. Voor wij onze teckelpup Gijs kregen, ben ik op onderzoek uitgegaan. Wat heb je nodig als je een puppy krijgt? Een aantal zaken zijn onmisbaar:

  • Een mand, bedje en/of bench
  • Voederbakjes
  • Voldoende voer
  • Snacks en snoepjes
  • Speelgoed
  • Halsband en riem
  • Plasmatjes

Een mand, bedje of bench voor je pup

Wat je kiest is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, het advies van je fokker en het ras van je pup. Wij hebben voor onze teckelpup geen bench, maar een fijne, zachte mand en verschillende vetbedden. Zo kan hij kiezen waar hij slaapt en heeft hij zijn eigen, veilige en rustige plekjes. (Al ligt hij overdag het liefst dicht tegen ons aan op schoot of op de bank). Vetbedden zijn zachte matten met een antisliponderkant die je bijvoorbeeld lekker bij de verwarming kunt leggen.

Voederbakjes

Je pup moet natuurlijk ook eten. Zorg voor een voederbakje waar hij goed bij kan en makkelijk uit kan eten. Om een race door de kamer te voorkomen, kun je een bakje met antislip nemen, dat blijft mooi staan. Zorg ook dat je pup een waterbak heeft, waar altijd vers drinkwater in zit.

Ik kocht een RVS waterbakje bij Pets Place. Andere winkels waar je fijne voerbakken vindt zijn Action en Intratuin.

Voldoende voer

Je pup kan natuurlijk niet zonder goed voer. Welk voer je geeft, hangt af van het advies van de fokker en je eigen voorkeur. Onderzoek wat goed is voor het ras van jouw pup en bespreek dit eventueel met de fokker of de dierenarts. Wij geven onze pup vers vlees, dat we bestellen bij Dogmeat. Je krijgt dit vlees in rollen van 1 kilo. Hier snijden we porties van, die we afzonderlijk invriezen. Onze pup heeft daardoor zijn eigen vrieskist in de schuur staan. 😉
Bekijk hier verschillende soorten hondenvoer.

Snacks en snoepjes

Gijs krijgt natuurlijke snacks en snoepjes, die we bestellen bij Dogbite. Zo trainen we hem met stukjes runderlong en knaagt hij heel graag op een bullepees of een kippennek. Dit zijn geen snacks en snoepjes met kleurstoffen en hartjesvormen, maar puur natuur. Ook hierin is de keuze die je maakt persoonlijk. Wij hebben hierin het advies van de fokker opgevolgd.

Speelgoed

Pups moeten spelen, dat helpt ze in de ontwikkeling en om energie kwijt te raken. Wij kochten verschillende speeltjes van Kong. Deze zijn veilig voor je pup en kunnen wel tegen een stootje (en tegen scherpe tandjes!)

Halsband en riem

De eerste tijd hebben we onze puppy in de tuin gezet om te plassen en poepen. Na ongeveer een week zijn we voorzichtig gaan oefenen met de halsband. Let erop dat het halsbandje goed aansluit op de nek, zodat je pup er niet ergens mee achter blijft hangen. Wij kochten een puppyhalsband met een riem van ongeveer 1,20m. In het begin liepen we kleine stukjes, inmiddels is een rondje door de wijk al goed te doen.

Ook nemen we onze teckelpup al regelmatig mee naar het bos, om daar stukjes los te lopen. Zo leert hij om in alle veiligheid zijn wereld te vergroten, maar ook om bij ons te blijven en zijn roedel te volgen. Superleerzaam en heel erg leuk om te zien hoe hij dapper tussen de bomen doorstapt en nieuwsgierig naar andere honden kijkt.

Plasmatjes

Met een pup ontkom je er niet aan: plasjes vegen en drolletjes rapen in huis. Je kunt plasmatjes gebruiken om je pup zindelijk te maken. Deze matjes leg je in de bench of voor de mand en kun je na verloop van tijd steeds een stukje verder richting de voor- of achterdeur verplaatsen. Zo leert je pup aan te geven wanneer hij nodig moet. Onze pup slaapt boven en heeft ‘s nachts een matje waarop hij kan plassen, waarna hij weer in zijn mandje kruipt. Overdag zetten we hem buiten als hij geslapen, gespeeld en gegeten heeft en dat gaat goed. Soms missen we een signaal en belandt er iets op het tapijt of de vloer. Even goed schoonmaken en klaar is kees. En voor je pup is het een manier om het vreemde huis eigen te maken. Niet straffen dus, maar negeren en opruimen. En belonen als je pup buiten plast of poept.

Dit artikel over wat je nodig hebt als je een puppy krijgt is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen en de adviezen van onze fokker. Hopelijk haal je er inspiratie uit. Handig om te weten: in dit artikel zijn affiliatelinks verwerkt. Als je via één van deze links iets koopt, ontvang ik daarover een klein percentage. Je betaalt hier niets extra voor.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.