Jaaa, het is eindelijk zo ver: onze badkamer is klaar! We zijn er zo ontzettend blij mee en ik sta te popelen om je het eindresultaat te laten zien. Daarnaast deel ik ook alvast iets over onze volgende verbouwplannen!

Complete badkamer verbouwing

Onze badkamer is klein: 1.70 meter bij 3 meter. Dan moet je creatief zijn met de ruimte. Dat dachten vorige bewoners ook in de jaren ’90. Ze zetten er een enorm wit, kunststof wastafelmeubel in en een bad/douchecombinatie. En dat was het. Geen toilet. Toen wij dit huis in 2012 kochten, wilden we wel verbouwen, maar het geld was op door de verhuizing. We bleven dromen en steeds kwam er weer iets anders tussen. Tot we in 2021 eindelijk een bouwdepot hadden en konden verbouwen. We begonnen met verschillende ontwerpen als uitgangspunt voor de badkamer verbouwing.

Het ontwerp waar alles mee begon

Met deze tekening gingen we naar de eerste badkamerspeciaalzaak. Uiteindelijk bleek dit ontwerp niet helemaal haalbaar, omdat de afmetingen van deze ruimte anders zijn dan onze badkamer. Vanuit dit punt ontstonden er allerlei verschillende ontwerpen, bezochten we diverse speciaalzaken en vielen vervolgens van onze stoel toen de offertes binnenkwamen.

Budget badkamer verbouwing

We besloten om de badkamer in eigen beheer te verbouwen, zodat we meer budget over zouden houden voor andere klussen in huis. We bestelden vrijwel alle materialen bij Hornbach, wat aanzienlijk scheelde. Na bijna 3 maanden hard werk en af en toe bijstellen van de plannen, hebben we nu een complete badkamer die niet eens heel veel afwijkt van het plaatje hierboven. Tijd om de foto’s te laten zien!

De oude badkamer in beeld

Voor een extra WOW-effect laat ik je eerst nog wat foto’s zien van de oude badkamer. Ik noem het ook wel liefkozend De koelcel. Van links naar rechts zie je het bad, een stuk van de muur en het prachtige jaren ’90 wasmeubel. Oh en vergeet niet te genieten van het schrootjesplafond!

Onze verbouwde badkamer

En nu is het tijd voor het eindresultaat! Een warme, comfortabele badkamer die van alle gemakken is voorzien.

Bij binnenkomst heb je links de douche met een glazen deur en een lage douchebak. Daarnaast zit het toilet. Recht vooruit zie je de wastafel met spiegel. Rechts daarvan is het raam en daaronder het bad. Op de vloer, tegen de achterwand van de douche en tegen de zijkant van het bad zit een tegel in houtlook en tegen de wanden zit een grote tegel van 60×60 centimeter. Het wasmeubel is van Ikea, het overige sanitair komt van Hornbach en is van Grohe en Villeroy en Boch.

Luxe badkamer op kleine oppervlakte

Een luxe badkamer creëren op een kleine oppervlakte is echt mogelijk. Met een beetje creativiteit en ruimtelijk inzicht kom je al een heel eind. Wij zijn echt dolgelukkig met het eindresultaat en genieten er elke dag nog van. Dankzij de vloerverwarming hebben we altijd warme voeten, het bad is lekker diep en de douche is ruim. En dat toilet, ja dat is toch wel de troon…uh…kroon op al het werk. Niet meer ‘s nachts naar beneden stommelen, maar een paar stappen zetten, wat een luxe!

Wat vind je van het eindresultaat?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

7 Reacties

  1. Mooie badkamer. Net als die van ons, klein maar luxe. Fijn hè die vloerverwarming 🥰

    • Mooi geworden, wereld van verschil!
      En wat ook onmisbaar is, HET badplankje 😉

  2. Oh wauw! Heel mooi geworden Bregje! Hebben jullie goed gedaan! Nu volop genieten van het bad, de douche en de wc 😉

  3. Pingback: Breg verbouwt #3: We gaan met een interieurstyliste aan de slag! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.