Na een hoop geregel en gedoe ziet het er nu toch echt naar uit dat onze uitbouw komende zomer gerealiseerd wordt. We zijn volop in de voorbereidingen en brengen de nodige uren door op Pinterest, met de aannemer en alle andere leveranciers. Vandaag vertel ik je graag meer over onze plannen voor de uitbouw!

Een uitbouw laten plaatsen

Met de uitbouw creëren we 18 vierkante meter extra leefruimte. Onze huidige benedenverdieping is, inclusief gang en keuken nu zo’n 45 vierkante meter, we krijgen er dus ruim 1/3 bij! Toen we met onze voorzichtige plannen begonnen, zijn we groots gaan dromen, uiteindelijk is er een compromis uitgekomen, waarmee we nu heel blij zijn.

Inrichting van de uitbouw

De vraag die me nu het meest bezighoudt is: hoe gaan we de uitbouw inrichten. Er komen openslaande deuren en een raam in, zodat er lekker veel licht naar binnen valt. Dan volgt de keuze: komt de eethoek of de zithoek in de uitbouw? Ik wil graag een grote hoekbank, zodat we lekker met z’n drietjes (en de hond) kunnen chillen. Als we bezoek hebben, zitten we meestal aan de eettafel. Dus de keuze die we mogen gaan maken is waar we het liefst met het gezin zitten en waar met bezoek.

Raambekleding in de uitbouw

Aan de achter kant hebben we te maken met buren, dus raambekleding is geen overbodige luxe. Waarschijnlijk kiezen we voor maatwerk houten jaloezieën, die hebben we nu ook ophangen aan de voor- en achterkant in de woonkamer. Een andere optie zijn mooie inbetweens, die hebben we op de slaapkamer. Daarmee kun je bepalen hoeveel inkijk je hebt en zelf ook nog wat naar buiten kijken. Nu is onze tuin 16 meter diep (straks nog 13), dus echt dichtbij zitten de buren niet. Ik vind de uitstraling van houten jaloezieën mooi en meteen een stuk gezelligheid brengen in huis.

De planning voor de verbouwing

Zoals het er nu naar uitziet, gaan we in juni of juli van start. Omdat de gevel deels blijft staan, kunnen de mannen buiten aan de slag en kunnen wij binnen gewoon onze gang gaan. Tegen de tijd dat de uitbouw klaar is, gaan het raam en de deur eruit en pakken ze de woonkamer in. Dan is alles straks weer fris gestukt en geschilderd, ligt er een nieuwe vloer en kan de grote inrichtingspuzzel beginnen. Het voelt als een langverwachte droom die uitkomt en ik kan niet wachten tot ik straks lekker met open deuren op de bank (of aan tafel) geniet van een kop koffie met uitzicht op de tuin. Natuurlijk hou ik je op de hoogte van alle ontwikkelingen en verbouwperikelen. Binnenkort kun je ook het eindresultaat van onze nieuwe badkamer verwachten!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Heerlijk dat jullie (in ieder geval in het begin) gewoon lekker je gang kunnen gaan binnen. En achttien vierkante meter. Dat wordt mooie extra speelruimte voor Gijs;).

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.