Tussen Eindhoven en Maastricht ligt Roermond. Ik kom er graag en regelmatig, omdat je er heerlijk kunt shoppen, eten en drinken. Onlangs gingen Etienne en ik samen een paar uur shoppen in Roermond en ik vertel je graag over de leuke winkels en laat zien wat ik gekocht heb! 

Shoppen in Roermond: voor ieder wat wils

In Roermond vind je een fijne mix aan winkels: van kleine boetiekjes tot de bekende ketens en daarnaast de Designer Outlet. Een bezoekje aan die laatste hebben we dit keer niet gered, we hadden genoeg te doen in de binnenstad! Ik vond dat ik wel wat leuke kleding kon gebruiken, dus doken we verschillende leuke winkels en boetieks in. Heerlijk even shoppen, ik kan er zo van genieten!

De leukste boetieks in Roermond

Ik ga zelf graag naar kleinere boetieks of winkels die net een ander aanbod hebben dan de massa. In Roermond zit je hiervoor goed! In de Neerstraat vind je bijvoorbeeld een aantal leuke boetieks en concept stores, waar je rustig kunt rondstruinen, passen en natuurlijk een nieuwe outfit kunt scoren. Denk aan Jill & Co, Velvett en Oui, allemaal de moeite waard om rond te snuffelen.

Mijn gescoorde outfits

In de etalage bij Styl, ook in de Neerstraat, zag ik een tof rokje, dat ik graag wilde passen. Binnen 5 minuten had ik 2 rokjes en een trui in mijn handen en liep ik naar de kleedkamer. Daar werd ik getrakteerd op een mooi behang en gouden haakjes, die de sfeer helemaal compleet maakten. Nog geen 10 minuten later liep ik met alle drie de kledingstukken naar buiten.

Iets verderop in de straat ligt de Roersingelpassage en daar vind je Jantje Korten, al jaren een bekende naam voor hippe dameskleding in Roermond.

Genoeg keuze om te winkelen in Roermond

Naast de boetieks en concept stores vind je in Roermond ook bekende ketens als Sissy Boy, Hema, Costes en Livera. Die laatste mis ik nog altijd in Maastricht, dus daarvoor ga ik graag minstens 1 keer per jaar naar Roermond. Iets met never change a winning team, ze hebben daar gewoon de fijnste bh’s. Als afsluiter van ons shoprondje gingen we nog even naar de Hema, om de kleuren voor nieuwe handdoeken voor de badkamer in het echt te zien. Toen we er toch waren, scoorde ik bij de dameskleding ook nog een warme sjaal en een roze sweater, die laatste past weer perfect bij de eerder gekochte rokjes.

Maak je bezoek aan Roermond compleet met een lekker hapje en drankje

Hier in het zuiden weten we wel wat bourgondisch leven is, dus ook in Roermond vind je talloze restaurants en cafés voor een lekker hapje of drankje. Geniet aan de Roerkade met uitzicht op de Roer, of ga lekker mensen kijken op het Munsterplein. Tijdens ons tripje was er helaas nog een lockdown gaande en konden we niet genieten van de horeca. Dat doen we de volgende keer zeker wel, dan maken we er een hele dag van inclusief lunch en diner, om optimaal van Roermond te genieten!

Praktische tips voor shoppen in Roermond

  • Parkeren kan voor €4 per dag in de parkeergarages Kazerneplein en Stationspark. Hiervoor koop je een speciaal kaartje bij geselecteerde verkooppunten. (Zie de link naar de website hieronder)
  • De winkels in Roermond zijn 7 dagen per week geopend (raadpleeg altijd de website of social media van de betreffende winkel als je zeker wilt weten dat ze open zijn)
  • Roermond is met de trein goed te bereiken vanuit Eindhoven, Maastricht en Heerlen
  • In en om Roermond vind je leuke hotels, B&B’s en campings, als je er een leuk weekendje weg van wilt maken.

Meer info over Roermond vind je op Weareroermond.com!

Kom jij weleens in Roermond? Wat is je favoriete winkel?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.