In maart is het 5 jaar geleden dat ik afscheid moest nemen van mijn lieve vader. Een periode die enerzijds voelt als 20 jaar en anderzijds alsof het vorige maand gebeurde. Mijn vader is elke dag nog in mijn gedachten en we houden de herinneringen levend. Toch wilde ik nog iets tastbaars bij me hebben en ik ging op zoek naar een mooi herinneringssierraad.

Een persoonlijk herinneringssieraad

Een paar jaar geleden heb ik een ring laten maken met de as van papa erin. Een dierbaar sieraad, alleen draag ik op het moment geen zilver, maar goud. Daarom wilde ik iets nieuws, wat me dagelijks herinnert aan de liefde voor de man mede dankzij wie ik hier mag rondlopen. Er zijn verschillende soorten herinneringssieraden, wat je kiest is uiteindelijk een kwestie van smaak. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Armband met naam
  • Een mooie ketting
  • Een ring met vingerafdruk of as
  • Oorbellen met initialen

Armband met naam

Ik draag sinds een tijd een serie armbandjes aan mijn rechterpols, die allemaal een betekenis voor me hebben. Terwijl ik nadacht over het soort herinneringssieraad dat ik wilde kiezen, keek ik naar mijn pols en wist ik: ik ging voor een armband. Op de website van Kaya Sieraden vond ik een mooie armband met naam en in mijn hoofd ontstond een plannetje. Ik vond in het babyboek van Laurens een berichtje dat mijn vader had geschreven. Ik heb vervolgens de naam Laurens laten graveren in een goudkleurig bedeltje aan een goudkleurige armband. Zo creëer ik een uniek herinneringssieraad, dat ik elke dag kan dragen.

Een mooie ketting

Een ketting is ook een manier om je dierbare dicht bij je te dragen. Denk aan een ketting met een medaillon of een mama ketting, met een hanger die de band tussen moeder en kind symboliseert. Wat ik zelf ook mooi vind, zijn kettingen met een hanger die je kunt graveren.

Een ring met vingerafdruk of as

Ik noemde al eerder dat ik een ring heb waarin as is verwerkt. Dat is een mooie manier om degene die je moet missen bij je te houden. Sommige mensen vinden dat een akelig idee, maar ik vind het juist troostend. Je kunt ook mooie ringen (of andere sieraden) laten maken met een vingerafdruk erin. Allebei zijn het opties voor een uniek herinneringssieraad waarmee je iemand letterlijk dicht bij je draagt.

Oorbellen met initialen

Wil je je herinneringssieraad liever wat subtieler aanpakken? Dan zijn bijvoorbeeld oorbellen met initialen een mooie oplossing. Je kunt kiezen voor oorstekers met een letter of hangers die je laat graveren met de initialen van je dierbare. Een subtiele manier om iemand te herdenken.

De kracht van een herinneringssieraad

Ik geloof zelf echt in de troostende werking van herinneringssieraden. Ik vind het fijn om mijn vaders handschrift elke dag even te zien om mijn pols. Laurens is naar hem vernoemd en met deze armband is de cirkel voor mij weer rond en verbind ik opa en kleinzoon met elkaar. Met dit herinneringssieraad is hij dicht bij me en blijven de herinneringen voor altijd levend.

Draag jij een herinneringssieraad?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. momenteel niet, onze kleine dame vindt ze namelijk veels te interessant 😉 Ik heb verschillende dingen, zodat ik fijn kan afwisselen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.