Op 31 december word ik 41. Holy macaroni, dat is een leeftijd die in mijn hoofd hoort bij een volwassen vrouw met een grotemensen-leven. Oh wacht… De hoogste tijd om terug te blikken op een bijzonder jaar, waarin we de nodige uitdagingen hadden, dromen uitkwamen en ik steeds meer rust vond.

Van paniek naar rust

Het was me het jaartje wel, dat zal niemand tegenspreken. We begonnen met thuisonderwijs, ik kan me de onrust en paniek die dat met zich meebracht nog goed herinneren. Nu we over 2 weken hoogstwaarschijnlijk opnieuw de sjaak zijn, voelt het anders. We’ve got this. En zo niet, dan toch.

Als ik iets heb geleerd in het afgelopen jaar, is het wel dat stressen me niks brengt. We doen wat we kunnen en dat is goed. Hoe we werk en thuisonderwijs in elkaar gaan fietsen? We zien het wel.

Mijn beste jaar ooit

Qua werk was 2021 mijn beste jaar ooit. Ik heb waanzinnig mooie projecten mogen doen, heb nieuwe klanten mogen verwelkomen en een mooie omzet gedraaid van ruim 40% meer dan in 2020. Was het dan alleen rozengeur en maneschijn? Nee hoor. Ik heb ook genoeg gehuild, gevloekt en getwijfeld. Ik ben regelmatig uit mijn comfortzone gestapt en heb keuzes gemaakt die niet altijd even makkelijk waren. Toch vertrouw ik volledig op mijn intuïtie en de keuzes die ik maak. Mijn focus voor 2022 is bekend en ik sta te popelen om lekker door te gaan waar ik gebleven ben.

Een zoektocht naar rust en balans

De uitdagingen op persoonlijk en professioneel vlak hebben een flinke steen bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. In februari 2021 schreef ik op mijn blog: “Ik ga de komende tijd ontdekken wat het beste werkt voor mij qua werktijden.” Dat ‘komende tijd’ duurde bijna een jaar. Ik viel, stond weer op, probeerde, paste aan en ontdekte uiteindelijk dat de balans niet zit in strakke werktijden, maar in een manier van werken die me rust geeft. Is dat de ene dag van 11.00 uur tot 15.00 uur en de dag erna van 9 tot 5? Prima. Wil ik midden in de week een dag vrij nemen en komen daardoor geen deadlines in gevaar? Dan kan dat.

In mei stapte ik in het ijsbad bij Verie. Daardoor kon ik dingen loslaten die ik al lang met me meedroeg. Een last viel letterlijk van mijn schouders en ik kon alles achterlaten tussen de ijsblokjes. Lees hier alles over mijn ervaring.

Het was een mooie zoektocht met veel inzichten, die me liet beseffen dat ik zo veel vrijheid heb. En die vrijheid houdt mij persoonlijk ook in balans. Die zorgt ervoor dat ik mijn batterij genoeg kan opladen en daardoor lekker in mijn vel zit.

Uitdagingen op privévlak

Op privévlak hebben we het afgelopen jaar ook de nodige uitdagingen gehad. Opgroeien als kind in deze tijd is niet altijd makkelijk, zo bleek. Gelukkig kunnen we ons lieve kereltje goed begeleiden en krijgt hij de hulp die hij nodig heeft. Het vertrouwen dat wij met zijn drieën sterk staan, geeft me veel rust. Je begrijpt wel dat ik niet te veel inga op de details, omwille van zijn privacy.

Dromen komen uit!

2021 was ook het jaar waarin dromen uitkwamen. Zo kochten we in maart onze caravan, waar we het afgelopen jaar heel veel plezier van hebben gehad. Zeeland en het Limburgse Heuvelland vormden het decor van onze tripjes en ik voel me ontzettend thuis in ons tweede huis op wielen. De vrijheid, het buiten zijn en de rust van een camping maken me een gelukkig mens.

Daarna kwam onze tweede droom uit. Na een hoop papierwerk, tegenslag en gedoe konden we in juni eindelijk onze handtekening zetten onder een nieuwe hypotheek. Met een ruim bouwdepot. Inmiddels is de badkamerverbouwing in volle gang en kunnen we binnenkort genieten van het eindresultaat. De uitbouw die we zo graag willen is een ander verhaal. Voor de uitbouw en het opknappen van de benedenverdieping hebben we offertes liggen van 80.000 en 92.000 euro. Als je bedenkt dat de waardevermeerdering van het huis hooguit 50.000 euro zal zijn na de complete verbouwing, snap je wel dat we daar niet blij van worden. Sowieso hebben we dat budget niet. We hebben nu nog wat lijntjes uitgegooid en hopen dat we toch onze woondroom uit kunnen laten komen.

De derde droom die uitkomt is dat in januari ons nieuwste gezinslid bij ons komt wonen. Gijs is geboren op 28 november 2021 en we verheugen ons enorm op zijn komst. 2 Januari gaan we hem voor het eerst ontmoeten, al voelt het door de vele foto’s en filmpjes alsof we hem al zo lang kennen. Het zal ongetwijfeld even pittig worden, daarom hou ik er in mijn planning rekening mee dat ik in februari en maart wat rustiger aan kan doen. De Chief Happiness Officer van mijn bedrijf moet natuurlijk wel goed ingewerkt worden!

De vierde droom die uitkwam was de publicatie van mijn eerste korte verhaal. Ik volgde het afgelopen jaar een schrijfcursus, waarin we de start van een kort verhaal schreven. Die start werd uiteindelijk een compleet verhaal, waar ik supertrots op ben. Je kunt het hier gratis downloaden!

Coaching hield me op het juiste pad

Ik wandelde elke 2 maanden met businesscoach Laura, waardoor ik me gesteund en uitgedaagd voelde. Tijdens onze wandelingen bespreken we van alles, met mijn bedrijf als rode draad. In 2022 wandelen we samen verder, omdat deze vorm van coaching me houvast en overzicht geeft.

Omdat ik voelde dat ik nog meer uit mijn vak kan halen, schreef ik me half december in voor een korte hbo-opleiding Communicatiestrategie. Hiermee kan ik mijn kennis verdiepen en nóg beter inspelen op de behoefte van mijn klanten. Het is een intensieve studie, maar ik kan er een jaar over doen, dus neem de tijd om ermee aan de slag te gaan.

Sprankelend in balans in 2022

Je kunt dus wel stellen dat 2022 een jaar van investeren in kennis wordt, waarbij ik ook veel aandacht heb voor rust en balans. Dit bracht me bij het jaarthema: Sprankelend in balans.

Ik kijk ernaar uit om vrijdag 41 (spreekwoordelijke) kaarsjes uit te blazen en me onder te dompelen in de liefde die een verjaardag met zich meebrengt. Daarna sla ik de bladzijde om en geniet ik van een nieuw jaar, waarin ik veel mag leren en mag genieten van mijn mannen en onze Gijs.

Ik wens je een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2022. Ik zou het te gek vinden als je ook een terugblik op 2021 met me wilt delen. Wat was een hoogtepunt? En wat een dieptepunt? En wat neem je mee naar 2022? Ik ben benieuwd!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

 1. Wat een mooi jaar Bregje! Eentje waar je enorm trots op mag zijn.
  Kijk uit naar de foto’s van Gijs en jullie badkamer uiteraard!
  Ik wens jullie veel geluk en gezond voor 2022! Dat er nog maar meer dromen uit mogen komen!

  Ons dieptepunt was toch wel de keelkanker van de man. Het hoogtepunt is dan ook dat hij schoon is en dat we eindelijk ons droomhuis hebben kunnen kopen!!

 2. Wat een mooie terugblik en wat een mooie dromen zijn uitgekomen.
  En ehm, mocht het weer thuisonderwijs worden, zou ik zeggen: doe wat lukt en kan. De rest is jammer dan. Geluk van jullie drietjes (of viertjes met Gijs erbij;)) is belangrijker dan elk lesje keurig invullen.
  En alvast van harte gefeliciteerd natuurlijk!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.