Over 2,5 week is het weer zover: kerst! Zoals elk jaar heb ik het gevoel dat we nog maar net uit de teenslippers en korte broeken gestapt zijn. de kerstperiode is altijd heel knus en gezellig, met de lampjes in en rond huis en de voorpret van cadeaus kopen en lekkere recepten uitkiezen. Ik stuur ieder jaar kerstkaarten naar vrienden en familie. Hoe leuk is het om iets persoonlijks te doen, zoals kerstkaarten maken? Ik zet wat tips op een rij!

Tips voor een persoonlijke kerstkaart

In deze digitale tijd is echte post steeds zeldzamer. Dat vind ik weleens jammer, want ik ben juist dol op een kaartje of brief in de bus. Het idee dat iemand de moeite heeft genomen om een kaart uit te kiezen, te schrijven en op te sturen vind ik zo lief! Regelmatig zit ik met een mooie kaart in mijn handen den verzucht dan: “Dit is zoooo lief!” Dat gevoel wil ik ook graag overbrengen aan de mensen van wie ik hou. Daarom ging ik op zoek naar inspiratie voor een persoonlijke kerstkaart.

Laat een tekening van je kind(eren) afdrukken

Heeft je kind een mooie kerstboom getekend? Laat deze dan afdrukken op een kaart. Zo heb je een unieke en bijzondere kerstkaart om te versturen naar vrienden en familie. Let erop dat de tekening duidelijk is qua kleuren, zodat hij mooi overkomt op de gedrukte kaart.

Maak een vrolijke kerstfoto

Zet een kerstmuts op, trek je favoriete kersttrui aan en trommel je hele gezin of vriendengroep op. Met een kerstboom en wat lampjes kom je al een heel eind voor een vrolijke kerstfoto. Deze kun je vervolgens, net als bij de vorige tip, op een kaart laten drukken. Of verstuur de afgedrukte foto, zodat hij ingelijst kan worden.

Schrijf een gedichtje

Met woorden kun je veel warmte en liefde overbrengen. Ik schrijf zelf regelmatig gedichten en plaats die op social media. Ook schrijf ik elk jaar Sinterklaasgedichten op maat en verras ik vrienden en familie met persoonlijke gedichtjes. De aandacht die je erin steekt is voelbaar als iemand het gedichtje leest.

Hopelijk heb ik je geïnspireerd om een leuke, persoonlijke kerstkaart te ontwerpen en verras jij je familie en vrienden dit jaar met een kleine verrassing door de brievenbus!

Stuur jij ieder jaar kerstkaarten?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.