Als we volgend jaar klaar zijn met de verbouwing komt het allerleukste: opnieuw inrichten! Een aantal meubelstukken blijven in huis, maar een deel gaan we ook vervangen. Nu gaan wij erop vooruit in ruimte, wat een ontzettende luxe is. Dat is niet voor iedereen het geval en daarom geef ik je graag wat tips om te spelen met ruimte: Zo creëer je optisch meer ruimte in huis!

Zo creëer je optisch meer ruimte in huis

Ook kleine woningen kun je mooi en praktisch tegelijk inrichten. Je meubelkeuze is hierbij wel doorslaggevend. Kies je voor grote kolossale meubels op de grond? Dan zal de ruimte die al relatief klein is, nog kleiner ogen. De kunst is om meubels te kiezen die een ruimtelijk effect geven.

Hangende meubels voor ruimtelijk effect

Hangende wandmeubels zijn hier een mooi voorbeeld van. Kies je bijvoorbeeld voor een zwart hangend tv meubel? Dan lijkt de ruimte optisch gezien groter dan bij een tv meubel dat op de grond staat. Hangende wandmeubels zorgen voor een ruimtelijk effect. Doordat je onder de meubels door kunt kijken, is er een mooi ruimtelijk lijnenspel. Met de juiste meubels kun je dus heel veel als het op inrichten aankomt.

Stapelbedden: een praktische oplossing 

Wanneer een woning beneden wat klein is, geldt dat vaak ook voor de bovenverdieping. Maar ook voor de slaapkamers boven is er met de juiste meubels veel mogelijk. Heb je meer slaapplekken nodig dan het aantal slaapkamers dat je tot je beschikking hebt? Dan hoef je niet bang te zijn dat er gezinsleden op de grond hoeven te slapen. Je kunt namelijk op een relatief eenvoudige manier meerdere slaapplaatsen realiseren. Plaats bijvoorbeeld een stapelbed voor 3 personen in een slaapkamer. Kom je hiermee nog steeds slaapplekken tekort? Dan kun je ook nog kiezen voor een stapelbed voor vier personen. Er zijn dus genoeg mogelijkheden als je naar een praktische oplossing voor de slaapkamers zoekt. 

Van je huis een thuis maken

Een huis is niet automatisch ook een thuis. Het thuisgevoel creëer je door de woning naar eigen smaak in te richten. Maar in kleine ruimtes vinden mensen het creëren van het thuisgevoel nog weleens lastig. Als je veel meubels kwijt wil in de ruimte, ontstaat er een overvol geheel. Dit oogt niet huiselijk en kan bovendien heel benauwend aanvoelen. Gelukkig is dit met het aanbod praktische meubels ook niet nodig. Er zijn voldoende oplossingen als het op het inrichten van jouw kleinere woning aankomt. Je kunt met het juiste meubilair van ieder huis een echt thuis maken. Mijn tip: kijk ook eens op Pinterest, daar vind je véél ideeën om een kleine woning efficiënt en met optisch veel ruimte in te richten!

Hoe ga jij om met kleine ruimtes in huis?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Leuk om te lezen. Ik woon in een klein huis, maar kocht dat als nieuwbouw. Toen ik mijn meubels kocht, was het huis nog niet opgeleverd en had ik dus alleen een tekening. Ik kocht stoelen en een bank ‘op korte pootjes’. De stoelen zijn inmiddels vervangen door exemplaren ‘op hoge poten’ en dat scheelt echt. Geeft meer lucht en licht in huis. Als de bank aan vervanging toe is, wil ik er ook één met ruimte eronder.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.