Stel, je hebt een mooi tuinhuis of een luxe overkapping aan je huis. Of je kantoorpand kan aan de buitenkant wel een opfrisbeurt gebruiken. Denk dan eens aan gevelbekleding!

Gevelbekleding voor je huis, overkapping of kantoorpand

Is de buitenkant van je overkapping toe aan een mooie, luxe uitstraling of een opknapbeurt? Dan kan je ervoor kiezen om deze te bekleden met houten of kunststof gevelbekleding. Hiermee creëer je niet alleen een extra beschermlaag tegen invloeden van buitenaf, je kunt ook een eigen, unieke touch geven aan je overkapping. Wat dacht je van bekleden met houten panelen of juist strakke, kunststof panelen?

Waarvoor kan je gevelbekleding gebruiken?

Ik noemde al enkele voorbeelden waar gevelbekleding goed van pas komt. Laten we eens op een rijtje zetten waarvoor je het nog meer kan gebruiken:

 • Houten accenten voor je dakraam of dakkapel
 • Bekleding van een overkapping of carport
 • Verfraaien van je bedrijfspand
 • Vakantiehuis of tiny house

Uniformiteit in de uitstraling

Bovenstaand lijstje is zomaar een greep uit alle opties. Met gevelbekleding creëer je ook uniformiteit. Denk aan een vakantiepark, waar je alle chalets of huisjes dezelfde uitstraling wilt geven. Of als je samen met je buren besluit om jullie huizen op te knappen en graag eenheid wilt creëren, zonder een grote verbouwing te hoeven doen.

De voordelen van gevelbekleding op een rij

Je leest het al, gevelbekleding is een goede manier om je huis of bedrijfspand een upgrade te geven. Ik zet alle voordelen even voor je op een rij:

 • Duurzaam
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Geen schilderwerk nodig
 • Eenvoudig te monteren
 • Kan bijna overal bevestigd worden
 • Unieke uitstraling creëren
 • De originele gevel is beschermd tegen invloeden van buitenaf

Gevelbekleding is duurzaam

Ik noemde duurzaam al even als voordeel en daar vertel ik graag nog wat meer over. Door de platen die je tegen de bestaande gevel plaatst, blijft er lucht tussen hangen. Deze zorgt ervoor dat je huis in de winter niet te koud wordt en houdt in de zomer de warmte buiten. Door deze isolerende werking hoef je in de winter minder te stoken, wat scheelt in je energiekosten. Daarnaast blijft de originele gevel langer intact, omdat er geen regen, wind en andere invloeden van de natuur bij kunnen komen. Al met al is het dus een duurzame, effectieve en energiebesparende oplossing om je huis te verfraaien!

Ik ben benieuwd: heb jij al gebruik gemaakt van gevelbekleding voor je huis? Of zou je het in de toekomst overwegen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.