Vind je het lastig om iedere dag te bepalen wat je gaat koken? Heb je weinig inspiratie en geen zin of tijd om uren in de keuken te staan? Dan is 365 dagen koken van Francesca Kookt echt hét kookboek voor jou!

365 dagen koken van Francesca Kookt

Francesca zegt over het kookboek:

Wil jij als gezin elke dag heerlijk, vers en gevarieerd koken? In 365 Dagen Koken ga ik je daarbij helpen en neem ik je mee aan de hand van de seizoenen. Ieder hoofdstuk begint met een groente- en fruitkalender en per seizoen vind je 73 afwisselende recepten voor het avondeten. En als toegift is er nog een vijfde hoofdstuk met 73 comfortfoodgerechten die je het hele jaar door graag eet.

Het kookboek zit, naast de 365 recepten, boordevol handige tips & tricks. Recepten die geschikt zijn voor het weekend, de barbecue of het kerstdiner, herken je aan een speciaal icoontje. Achter in het boek vind je twee indexen. Eentje waarmee je kunt zoeken op receptcategorie, en eentje op ingrediënt. Ook vind je veel kook- en variatietips. Bijvoorbeeld hoe je van bepaalde gerechten een vegavariant kunt maken. Daardoor is minimaal 50% van de recepten vegetarisch of veganistisch.

Onze ervaring met 365 dagen koken van Francesca Kookt

Ik ben al jaren liefhebber van de recepten van Francesca. Toen we elkaar een paar jaar geleden voor het eerst ontmoetten, werd ik ook nog eens heel blij van haar persoonlijkheid. De passie voor haar vak straalt er vanaf en ze is een ontzettend lief persoon. Toen ze me in 2019 vroeg om mee te werken aan de Eetkalender 2020, was ik dan ook zeer vereerd! Na 5 Eetkalenders wilde Francesca het anders aanpakken en ontstond het idee voor een kookboek waaruit je het hele jaar kan koken.

Ook aan dit boek mocht ik meewerken. Ik heb alle recepten meerdere keren zorgvuldig doorgenomen en geredigeerd. Ik kan je vertellen: dan zit je watertandend achter de laptop! Het leuke is, dat ook al had ik alle recepten al gezien, het boek toch een verrassing is. Als je er vanuit werk naar kijkt, lees je heel anders. Nu ik er elke week wel een paar keer uit kook, ontdek ik steeds weer nieuwe recepten!

De variatie tussen vegetarisch en gerechten met vlees en vis vind ik heel fijn. We proberen 2 à 3 keer per week vegetarisch te eten, wat met dit kookboek makkelijk lukt. Je kookt daarnaast ook nog eens met de seizoenen mee, waardoor je ingrediënten nodig hebt die goed verkrijgbaar zijn. Het hoofdstuk Hele jaar door bevat recepten voor het hele jaar. Denk aan Roti, nasi goreng of een lekkere risotto.

365 dagen koken van Francesca Kookt: een must have voor in je keuken!

Ik ben echt razend enthousiast en dat is echt niet alleen omdat ik aan het boek heb meegewerkt. De recepten zijn echt toegankelijk, ontzettend smaakvol en kidsproof. Wat mij betreft is dit boek een must have voor in je keuken! Combineer het met een handige weekplanner en je hebt nooit meer stress over het avondeten!

De belangrijkste pluspunten van 365 dagen koken op een rij

  • Lekker dik kookboek
  • Blijft goed openliggen
  • Met receptenindex
  • Ingrediënten index om op ingrediënt te zoeken
  • Ingedeeld in seizoenen (Lente, zomer, herfst winter & hele jaar door)
  • Veel vegetarische gerechten
  • Alles is makkelijk te bereiden, geen ingewikkelde ingrediënten

Zijn er ook minpunten, vraag je? Nee. Hooguit dat het boek niet nog dikker is. 😉

>>>Bestel via Francesca Kookt

>>>Bestel via Bol.com (affiliatelink)

Meer must haves voor je keuken

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.