Jaaaa, eindelijk is het zover! We zijn gestart met de badkamerverbouwing! Ik schrijf er al over sinds 2017 en nu is het eindelijk zo ver. Sterker nog, we hebben as we typ nog maar een halve badkamer! Tijd voor een update!

Badkamerverbouwing: de voorbereiding

Toen we eerder dit jaar groen licht kregen voor onze nieuwe hypotheek, zijn we direct gaan uitzoeken wat we wilden. Eerder durfden we dat nog niet aan, omdat we echt het budget zwart op wit bevestigd wilden hebben, voor we actie ondernamen. We zijn bij verschillende badkamerspecialisten geweest, om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden. Dat was topsport, zeker als je zoals ik nogal gevoelig bent voor prikkels.

We hadden een globaal ontwerp laten maken door een getalenteerde vriendin uit de branche. Vanuit dat ontwerp zijn we verder gaan kijken en viel alles steeds meer op zijn plek. We hebben een kleine badkamer van 1.68 bij 3.06, dus heel veel mogelijkheden zijn er niet. Dachten we.

Het ontwerp van onze badkamer

Onze badkamer bestond uit een bad waarin we ook douchten aan de linkerkant en een heel groot kunststof wasmeubel aan de rechterkant. Je weet wel, jaren ’90 kunststof. Geen toilet en geen aparte douche. Vooral dat eerste vonden we wel echt een must in de nieuwe badkamer. Gelukkig waren er toch meer mogelijkheden en kunnen we alles kwijt:een aparte douche, wc, wastafel én mijn geliefde bad!

Omdat de tekeningen steeds veranderden, hebben we van het definitieve ontwerp geen tekening die ik hier kan delen. Het uiteindelijke plaatje staat wel op mijn netvlies, zodat ik kan visualiseren hoe het er straks uit gaat zien.

Badkamerverbouwing in eigen beheer

Toen we eenmaal wisten wat we willen, hebben we offertes laten opstellen. Van de totaalbedragen vielen we stijl achterover. 20.000 euro voor een kleine badkamer. Slik. Dat was veel meer dan we begroot hadden en wat we er überhaupt aan wilden uitgeven. Natuurlijk gebruik je een badkamer intensief en moet alles van goede kwaliteit zijn, maar ook daarin zijn mogelijkheden. Waar het eerst nog een pre was om alles uit handen te geven, werd het idee om alles in eigen beheer te doen steeds aantrekkelijker. Voor ik het wist vulde ik mijn winkelmand bij Hornbach (#nospon, I wish haha!) en had ik voor een aanzienlijk lager bedrag dan bij de specialist de hele badkamer bij elkaar geshopt. Dankzij een reddende engel met gouden handen uit onze naaste omgeving, zit ik dit blog te typen terwijl de renovatie met grote sprongen vooruit gaat. We hebben amper stof en zooi in huis en het verloopt heel soepel. We zijn ontzettend dankbaar dat we het op deze manier kunnen doen en zo toch nog flink kunnen besparen op de uiteindelijke kosten. Ook fijn: we kunnen het bad/de douche gewoon blijven gebruiken tijdens de verbouwing. Niet met het handdoekje over straat naar de buren dus!

De stijl van onze nieuwe badkamer

Om je alvast een sneak peek te geven van de uiteindelijke badkamer, heb ik een moodboard gemaakt.

Moodboard badkamer bregblogt.nl

Je ziet dat de basis heel rustig is. Dat is een bewuste keuze, omdat we dan een tijdloze badkamer hebben en volop kunnen varëren met accessoires. Hoe leuk ik de metrotegels en roze visgraat ook vind, ik betwijfel of ik er over 10 of 20 jaar nog blij van word.

Edit: nadat ik deze blog schreef en inplande, kreeg ik een mail met de boodschap dat de lichte tegels niet leverbaar waren. Daarvoor gaan we dus opnieuw op jacht 😅

Natuurlijk hou ik je op de hoogte van de vorderingen. Volg me ook zeker op Instagram, voor actuele updates en een kijkje achter de schermen!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Heel mooi, die houtlook! Ik ben heel benieuwd naar het resultaat, dus blij dat je ons op de hoogte houdt;). En superfijn natuurlijk dat je tijdens de verbouwing nog gewoon thuis kunt douchen.

  2. Pingback: 7 jaar Breg Blogt: een cadeautje voor jou! - Breg Blogt

  3. Pingback: Shoppen in Roermond: hier moet je zijn! * - Breg Blogt

  4. Pingback: Badkamer verbouwing - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.