Als ondernemer is het fijn om naar klanten toe te kunnen. Een auto is niet altijd een optie of misschien wil je het gewoon niet. Dan is een elektrische fiets een goede oplossing. Ik ging op onderzoek uit naar de mogelijkheden om als ondernemer een elektrische fiets te kopen!

Een elektrische fiets kopen als ondernemer

Wij hebben thuis 1 auto die we privé rijden. Met een man die minimaal 60% thuiswerkt, is het altijd goed te regelen. Als ik een afspraak heb, plan ik die zo, dat ik de auto kan hebben. Lukt dat niet, dan ga ik met de fiets. Nu woon ik zelf in Maastricht, waar het nogal heuvelachtig is. Dan is fietsen niet altijd een pretje.

Een elektrische fiets kopen als ondernemer brengt verschillende voordelen met zich mee:

  • Je beweegt meer dan in de auto
  • Het is goed voor het milieu
  • Je komt niet oververhit op je afspraken aan
  • Je hebt geen hoge parkeerkosten als je naar het centrum moet
  • Een fiets heeft geen brandstof nodig, enkel stroom
  • Je kan de fiets zakelijk kopen en de kosten aftrekken

Waar let je op als je een elektrische fiets koopt als ondernemer?

Oké, dat zijn interessante voordelen. Je moet er ook rekening mee houden dat als je een fiets ‘op de zaak’ koopt, de Belastingdienst 7% bijtelling hanteert. Dat houdt in dat er 7% van de consumentenadviesprijs van je fiets bij je winst wordt opgeteld. Hierover betaal je winstbelasting.

Voorbeeld: Je koopt een e-bike van €2000,-. Hierover wordt 7% bijtelling gerekend. Dat betekent dat er ieder jaar €140,- bij je winst wordt opgeteld. Hier betaal je belasting over.

Hoe vind je een elektrische fiets die bij je past?

Als je besluit om een elektrische fiets te kopen als ondernemer, begint de grote zoektocht. Het is belangrijk dat je goed weet wat je zoekt en waarvoor je de fiets wilt gebruiken. Laat je daarom goed adviseren door een specialist. Als je net als ik niet heel groot en sterk bent, is een zwaarder model geen goed plan. Een fiets moet goed afgestemd zijn op je lengte, zodat je er optimaal plezier van hebt.

Bij de meeste fietsenzaken kan je een proefrit maken en online vind je uitgebreide zoekmachines bij fietsspecialisten zoals Mantel.

Ga ik ook voor een elektrische fiets?

Zelf denk ik er al een tijdje over na om een elektrische fiets te kopen. Ik ga me de komende tijd rustig oriënteren en proefritjes maken, om te kijken welk model dan het beste bij me past. En voor je het weet vlieg ik door het Limburgse Heuvelland op mijn elektrische fiets!

Wat voor fiets rijd jij?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Echt een aanrader hoor! Ik heb me er lang tegen verzet, maar afgelopen zomer heb ik (van de belastingteruggave, vond ik wel een mooi cadeau aan mezelf;)) een elektrische fiets gekocht en nu fiets ik veel meer dan daarvoor. Inderdaad zo lekker om niet helemaal oververhit op je afspraak aan te komen. Tip van flip: je hebt het wél snel ijskoud, zegt de vrouw die het nooit koud heeft, omdat je jezelf niet warm fietst. Dik aankleden dus, om nu niet als ijspegel te arriveren;). Succes met je zoektocht. Ik ben heel benieuwd of je het gaat doen en wat het dan wordt.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.