Tijdens de herfstvakantie gingen we naar Ermelo, boven in de Veluwe. We hadden een huis geboekt bij Vrijrijck Vakantieparken, een kleinschalig vakantiepark met luxe, comfortabele vakantiehuizen. In deze blog lees je alles over het luxe vakantiehuis op de Veluwe!

Luxe vakantiehuizen op de Veluwe

We zijn gek op de Veluwe. Zo verbleven we in 2020 in de zomervakantie al in Park Berkenrhode, vlak bij Ede. De Veluwe heeft iets magisch, het is er zo ontzettend mooi en verveelt niet gauw. Dit keer ging mijn moeder mee op vakantie en zochten we een luxe vakantiehuis, met genoeg slaapkamers en comfort. Al zoekende kwamen we uit bij Vrijrijck Vakantieparken. Het park is kleinschalig en ligt in het bos aan de rand van de Ermelosche Heide. Bij het zien van de foto’s op de website was ik meteen verkocht. De foto’s hieronder heb ik zelf gemaakt tijdens ons verblijf, oordeel zelf maar:

Vakantiehuis De Vlindervallei op de Veluwe

Wij verbleven in een 8-persoonsvilla uit de serie Vlindervallei. Deze luxe huizen zijn lekker ruim en ontzettend comfortabel ingericht. Je vindt er alles wat je nodig hebt voor een fijne vakantie of een weekendje weg:

  • 2 badkamers
  • infraroodsauna
  • luxe keuken met Nespresso, oven, vaatwasser en groot fornuis
  • 4 slaapkamers, waarvan 2 bedsteden
  • Ruime woonkamer met grote hoekbank
  • Eettafel voor 8 personen
  • Enorm grote tuin met veel privacy

Zo kan ik nog wel even doorgaan, je leest het al, dit huis is echt van alle gemakken voorzien. Ik vind het heerlijk om vakantie door te brengen in een huisje, maar het comfort – of het gebrek eraan – is vaak een beetje een dealbreaker. Dat was dit keer echt niet het geval.

Het park heeft verder geen faciliteiten, dus als je een kindvriendelijk vakantiepark zoekt, is dit niets voor jou. Zoek je rust, ruimte en privacy? Dan zit je hier echt helemaal goed!

Met deze series kom je de herfst wel door!

Wat kan je doen op de Veluwe in de buurt van Ermelo?

Het huisje leent zich er perfect voor om met een dekentje op de bank te kruipen. 😉 Aan de grote tafel heb ik een grote Efteling legpuzzel gemaakt en we hebben verschillende spelletjes gespeeld zoals Qwixx en Rummikub.

Als je er lekker op uit wilt heb ik nog wat leuke tips voor je:

Het park grenst aan de Ermelosche Heide, een gigantisch natuurgebied dat zich ver uitstrekt, omringd door bossen. O- iets meer dan 5 minuten rijden ligt het Leuvenumse Bos, waar we een heerlijke wandeling van 6 kilometer hebben gemaakt. We sloten de wandeling af op het terras van De Zwarte Boer, met een lekker biertje en bijpassend borrelplankje.

In de omgeving zijn veel mooie bossen, natuurgebieden en landgoederen om op te wandelen of te fietsen. Ik kijk meestal op de site van Natuurmonumenten voor tips en leuke routes.

Op ongeveer een halfuurtje rijden van Ermelo vind je het Veluwemeer, waar je in de zomer een bootje kan huren om lekker te genieten op het water. Verder zijn er nog verschillende steden in de buurt te vinden: Amersfoort, Apeldoorn en Arnhem zijn allemaal goed te bereiken voor een dagje shoppen.

We bezochten deze week ook de weekmarkt in Putten en maakten een rondje door het dorp, waar je veel leuke kledingwinkels en concept stores vindt.

Lees ook: Leuke bestemmingen voor de herfstvakantie in Nederland

Geniet in dit luxe vakantiehuis op de Veluwe

Je leest het al: we hebben genoten! Dit vakantiepark is een absolute aanrader. De prijs/kwaliteitverhouding is dik in orde en de omgeving is prachtig. Het zou zomaar kunnen dat we volgend jaar weer lekker een paar dagen gaan relaxen op de Veluwe!

Waar ga jij graag op vakantie?

Dit artikel bevat affilatelinks. Als je via die link iets boekt of koopt, krijg ik een klein percentage commissie. Je betaalt hier niets extra voor.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.