Inmiddels heb ik al heel wat boeken van Wendy Brokers gelezen en iedere keer weet ze me weer te raken. Afgelopen zomer verscheen de Eindeloos-serie op Kobo Plus. Tijdens mijn vakantie las ik alle delen achter elkaar uit. Nu is het eindelijk tijd om mijn recensie van alle drie de delen in één keer te delen. En dat is nog niet alles, ik heb nog een leuk nieuwtje over deze serie!

Niet zonder jou (Eindeloos #1) – Wendy Brokers

Tess komt uit een welgestelde, maar weinig betrokken familie die net is verhuisd. Haar ouders zijn drukker met hun werk en sociale status dan met hun twee dochters. Als ze op de eerste schooldag van het laatste jaar van de middelbare school Jay ontmoet, is er tussen hen direct een niet te negeren aantrekkingskracht. Ze wordt voor hem gewaarschuwd: Jay is een ruig type uit een probleemgezin. Toch bloeit er tussen de twee iets moois op.
Jay kan binnen het gezin waarin hij is opgegroeid maar net het hoofd boven water houden. Tess is de eerste in zijn leven bij wie hij open durft te zijn. Zij komt er al snel achter hoe moeilijk het is om te houden van iemand die zo door het leven is getekend. Toch neemt ze de ultieme stap binnen hun relatie om hem te vertrouwen. Een stap die niet zonder gevolgen zal blijven…

Niet zonder ons (Eindeloos #2) – Wendy Brokers

Jay is erin geslaagd zijn droom waar te maken: hij studeert fysiotherapie en doet zijn senior stage in een kinderziekenhuis in Atlanta. Het valt Tess zwaar dat hij voor minstens vijf maanden in Amerika is. Niet alleen mist ze hem verschrikkelijk, maar zonder hem weet ze ook niet goed wat ze met zichzelf en haar toekomst aan moet. Ze stopt met een derde studie in nog geen vier jaar tijd, tot woede van haar ouders en ook die van Jay.
Tijdens een onverwachte confrontatie in Oostenrijk loopt de spanning zo hoog op dat Jay geen andere mogelijkheid ziet dan voor zichzelf te kiezen. Kunnen Jay en Tess elkaar nog terugvinden of is er te veel beschadigd?

Niet zonder mij (Eindeloos #3) – Wendy Brokers

Wessel is alles wat advocate Lotte niet in een man zoekt. Maar aangezien hij de beste vriend is van haar zwager Jay, wordt ze vaker dan haar lief is met hem geconfronteerd. En niet alleen dat; ze blijkt hem ook nog eens nodig te hebben in een strafzaak.
Wessel begrijpt niet waarom zijn hart steeds weer sneller gaat kloppen van de ijzige en hooghartige Lotte. Toch doet hij haar een voorstel waarbij zij hem dichterbij moet laten komen dan ze wil.
Tot zijn verrassing stemt ze ermee in en ze merken ze dat ze misschien toch niet zo ongeschikt voor elkaar zijn als ze dachten. Maar voor een echte relatie hebben ze nog wel de nodige obstakels te overwinnen – niet in de laatste plaats hun eigen angsten.

Dit vond ik van de Eindeloos-serie van Wendy Brokers

Zoals ik in het begin al zei: ik ben dol op de boeken van Wendy! Waarom? Omdat het véél meer is dan feelgood. Wendy schroomt niet om gevoelige onderwerpen aan te kaarten in haar romans en dat doet ze ontzettend goed en realistisch. Toch zit er ook genoeg humor in haar verhalen, waardoor je niet continu met tranen in je ogen hoeft te zitten. Die balans maakt het geheel tot een feest om te lezen. In de Eindeloos-serie volg je Tess en Jay vanaf het moment dat ze elkaar leren kennen op de middelbare school. Waar iedereen ervan overtuigd is dat hun relatie gedoemd is om te mislukken, weten Tess en Jay zeker dat zij gemaakt zijn voor elkaar. Die reis, vol liefde, emoties en onbegrip is zo treffend vastgelegd door Wendy. Je kruipt in de huid van zowel Tess als Jay en daardoor kon ik het boek steeds amper wegleggen.

Na 2 delen is het tijd voor Wessel, de beste vriend van Jay. Ook hij is al vanaf het begin onderdeel van deze serie en in het derde deel speelt hij de hoofdrol. Ik vond het heerlijk om Wessel zo echt tot leven te zien komen en op de voet te volgen hoe hij en Lotte elkaar vinden. De ijskoude Lotte, die in de eerste 2 delen vooral de arrogante en zelfverzekerde zus van Tess was, blijkt vanbinnen heel anders in elkaar te zitten. Wendy weet die laagjes stuk voor stuk af te pellen.

Ik heb oprecht genoten van alle drie de delen en kan alleen maar zeggen: ga dit lezen mensen! En dan nu nog het beloofde nieuwtje: er komt een vierde deel, dat gaat over de vriendin van Tess, Guusje. Ik kan niet wachten! Uiteraard zal ik de recensie van deel 4 ook toevoegen aan deze blog als het zover is.

Meer blogs over de boeken van Wendy Brokers:

Leven met een leugen

Omkijken naar morgen + interview!

Heb jij al weleens iets van Wendy Brokers gelezen? Zo ja, wat is je favoriet?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.