Heb je een leuk feestje of een avondje uit gehad en nét iets te veel biertjes of wijntjes gedronken? Dan kan je de volgende dag een kater hebben. Ik vroeg mijn volgers naar tips tegen een kater en zet er een aantal voor je op een rij.

Wat kan je doen als je een kater hebt?

Een kater is nooit leuk en je voorkomt hem door geen alcohol te drinken. Nu snap ik ook dat je een biertje, wijntje of ander alcoholisch drankje gewoon heel lekker vindt. Wat kun je dan doen als je toch nét iets te veel hebt gedronken en je ‘s ochtends wakker wordt met knallende koppijn en een gammel lijf? Ik vroeg op Instagram naar tips en deel ze graag met je!

Vet eten

Meerdere keren genoemd: gebakken eieren (met spek) eten. Het vette eten geeft je een oppepper en zorgt dat je je weer een beetje mens voelt.

Zoete drankjes drinken

Als het bij mij raak is, drink ik vaak als eerste een glas ranja. Cola of fanta doet het ook goed. Door de kater heb je een vochttekort, dat je daarmee mooi aanvult. De hydratatie brengt je stofwisseling op gang, waardoor je lichaam ook sneller herstelt.

Slapen

Als je de kans hebt: draai je nog een keertje om. Al slapende kan je lichaam zich rustig herstellen. Zorg voor een donkere, stille slaapkamer, zodat je niet gestoord wordt.  (Overigens ben ik altijd vroeg wakker na een te gezellige avond, een middagdutje doet dan ook wonderen!)

Koud douchen

Een koude douche is een enorme oppepper en geeft je echt een boost. Je kunt eventueel beginnen met een warme douche en dan koud afdouchen. Wedden dat je dan écht wakker bent?

Lees hier alles over mijn ervaring met een ijsbad

Paracetamol voor je gaat slapen

Voor je in bed rolt neem je 2 paracetamolletjes, met een paar glazen water. Dat zorgt niet alleen dat je geen hoofdpijn krijgt, maar het water vult het door de alcohol ontstane vochttekort ook weer aan.

ORS to the rescue

Ook een tip die veel gegeven werd: een zakje ORS oplossen in water. ORS is een medicijn dat je bijvoorbeeld neemt bij diarree of uitdroging, om het vochtgehalte in je lichaam weer op peil te brengen. Bij een kater werkt het ook heel goed.

Wat is jouw gouden tip als je een keer te diep in het glaasje hebt gekeken? 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.