Nu de wereld weer wat meer open is, kom ik mensen tegen die ik lang niet heb gesproken. De laatste tijd kreeg ik regelmatig de vraag: “Dat bloggen, is dat nu dan je baan?” Tijd om eens te vertellen wat ik de hele dag doe voor de kost. 

Blog ik de hele dag?

Bloggen doe ik al sinds januari 2015 met veel plezier. Het begon ooit als hobby en in 2018 schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel. Naast Breg Blogt registreerde ik nog een handelsnaam: Bregje Boer Teksttovenaar. Dit tekstbureau is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste onderdeel van mijn bedrijf, terwijl mijn blog nog steeds voor de meeste naamsbekendheid zorgt. Om de vraag dus concreet te beantwoorden: bloggen maakt onderdeel uit van mijn baan. Hoe zit dit precies?

Mijn blog raakte naar de achtergrond

Door die vragen ging ik nadenken: blijkbaar weten veel mensen in mijn omgeving niet precies wat ik nou de hele dag doe achter mijn roze laptop. Over bloggen denken mensen vaak makkelijk (“Oh, de hele dag stukjes tikken en gratis spullen krijgen.) of onwetend (“Maak je vaak filmpjes voor je vlog?”) Ik doe dus geen van beiden. Ik moet ook eerlijk bekennen dat mijn blog het afgelopen jaar een beetje een ondergeschoven kindje was. Door de continue stroom aan opdrachten voor mijn tekstbureau had ik weinig ruimte om veel te bloggen. En dat vind ik gewoon hartstikke jammer!

Een nieuwe koers voor mijn bedrijf

Ik heb daarom de afgelopen maanden de tijd genomen om mijn bedrijf opnieuw in te richten. Ik ben gaan bijhouden waar ik echt heel blij van word en wat ik liever niet meer doe. Daar kwam een mooi aanbod uit, dat ik binnenkort de wereld in slinger. Door meer te gaan werken met vaste pakketten en abonnementen, ben ik flexibeler in mijn tijd. Daardoor blijft er weer tijd over om te bloggen en voor mijn nieuwste liefde: creatief schrijven. Ik bracht in september 2021 mijn eerste korte verhaal uit en dat was zeker niet het laatste.

Ik doe dus meer dan alleen bloggen

Ik doe dus veel meer dan alleen bloggen. Ik adviseer ondernemers over hun marketing, schrijf met ze mee, denk met ze mee en zorg dat ze zich daardoor kunnen presenteren op een manier die 100% bij ze past. Mijn klanten variëren van zzp tot MKB en hebben één ding gemeen: ze stralen door wat ze doen. Ik heb iedere dag andere contacten, trek me af en toe terug in mijn schrijversbubbel en vind het heerlijk om samen te creëren. Binnenkort komt mijn nieuwe website voor Bregje Boer online en die laat zien waar ik voor sta: Sprankelend Schrijfwerk.

Nu weet je wat ik de hele dag doe. Heb je vragen over het werk als zzp’er, blogger en/of tekstschrijver? Of wil je meer weten over teksten voor je bedrijf? Stel ze gerust!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Haha, een beetje naïef denken mensen toch wel over het bloggen, maak ik hier weer uit op. Superleuk dat je uiteindelijk via het bloggen je passie hebt gevonden en daar je werk van hebt kunnen maken.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.