Ben je een boekenliefhebber? Ga er dan maar even voor zitten! Ik zet alle boeken die ik de afgelopen 3 maanden las voor je op een rij. Tijdens de zomervakantie had ik de leesflow goed te pakken en vloog ik door de boeken heen. Zowel e-books als papieren boeken, fictie en non-fictie gingen door mijn handen, in totaal 15 stuks!

Beter laat dan nooit – Charlotte de Monchy

Als Merle hoort dat haar hippie-oma haar enige bezit, het oude statige huis op de rotsen van Cornwall, heeft verkocht aan een investeerder, vreest ze dat de oude vrouw het slachtoffer is geworden van een harteloze oplichter. Hoewel Merle – een succesvolle internetondernemer en een no-nonsense type – gemengde gevoelens heeft over de kleurrijke levensstijl van haar artistieke, hasj rokende oma, besluit ze toch af te reizen naar het kleine dorpje waar ze als kind vele zomers doorbracht. Want als het om zaken gaat, beschouwt ze zichzelf als de aangewezen persoon om haar bij te staan. Als de investeerder die haar oma heeft uitgekocht James Miller blijkt te zijn, de pestkop van het dorp die vroeger kwallen in haar zwembroek duwde, is Merle dubbel gemotiveerd hem een lesje te leren. Helaas blijkt hij ineens ook de kleinzoon van oma’s nieuwe grote liefde te zijn, wat de situatie ingewikkeld maakt. Helemaal als ze min of meer gedwongen wordt om samen met hem een verrassingsbruiloft te organiseren voor de bejaarde geliefden.

Wat vond ik van Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy?

Ik heb genoten van deze fijne feelgoodroman! Charlotte de Monchy beschrijft alles zo levendig, dat je echt het gevoel hebt dat je van een afstandje toekijkt in het leven van Merle. Je voelt natuurlijk al aan je klompen aan dat 2 knappe jongen mensen elkaar gaan vinden, maar desondanks is het verhaal lekker om te lezen en zitten er nog een aantal verrassende wendingen in. Heerlijke roman om mee weg te kruipen op de bank!

Droomuitzicht (Moose Springs #3) – Sarah Morgenthaler

De carrière van voormalig Hollywood-lieveling River Lane is bergafwaarts aan het gaan. Vastbesloten omeen nieuwe start te maken, achter de camera dit keer, wil ze een documentaire opnemen over het pittoreske stadje Moose Springs, Alaska. Dat zou eenvoudig moeten zijn, maar de bewoners moeten niks hebben van River. Toch wil deze docu maken, en zichzelf bewijzen, wat er ook voor nodig is. Of welke berg ze hier (letterlijk) ook voor moet beklimmen.
Easton Lockett mag dan een goedmoedige reus zijn, hij weet het een en ander van survival. Als hij iedereen bij de les houdt, kan hij River en haar crew veilig over Mount Veil leiden. Maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. De natuur is wilder dan ooit, de cameraman is vastbesloten in een ravijn te belanden en de actrice is mooi, maar kent geen angst. Vallen voor River maakt zijn werk er niet makkelijker op, en hij weet niet hoe lang hij haar prachtige lach nog kan weerstaan. Als het weer omslaat en iedereen in gevaar komt, moet Easton alles uit de kast halen om de groep weer veilig thuis te krijgen… en om River ervan te overtuigen dat haar thuis bij hem is.

Wat vond ik van Droomuitzicht van Sarah Morgenthaler?

Dit boek is deel 3 in de Moose Springs-serie. (Lees hier mijn recensies van deel 1 en deel 2) Ik ben echt een beetje verliefd geworden op Moose Springs en haar inwoners. Easton speelt in deel 1 en deel 2 al een rol, waardoor je hem leert kennen als een stoere, grote kerel die zich niet gek laat maken. Tot River in zijn leven komt. In dit deel zitten ook weer levendige beschrijvingen van de natuur in Alaska. Wanneer River en Easton Mount Veil gaan beklimmen komen er wat spannende scènes. Ik heb er ontzettend van genoten en vind het jammer dat de serie nu klaar is!

Wedden dat ik blijf – Marijke Vos

Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij! Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt. Vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en onverwachte verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. En dan is er ook nog die ontzettend leuke dierenarts…

Wat vond ik van Wedden dat ik blijf van Marijke Vos?

Ik ben dol op Marijke én op haar boeken! 😉 Soms is het lastig om onder woorden te brengen wat het ene boek nu fijner leesbaar maakt dan het andere. Bij Marijke is het denk ik de sprekende schrijfstijl, de humor en het tempo dat in haar verhalen zit. Niet dat je als een op hol geslagen TGV door de bladzijden wordt gesleept, maar het leest wel lekker door. Wedden dat ik blijf was zelfs zó beeldend, dat toen Debby’s zus Hilde chinees wilde bestellen in het boek, ik niet veel later op Thuisbezorgd.nl bami en nasi in mijn winkelmandje gooide. Ik heb echt genoten van het verhaal, de leuke wendingen en natuurlijk het beeld van de knuffelige alpaca’s.

Nu ik je zie – Merlijn Kamerling

Het leven en de dood van Antonie Kamerling staan bij miljoenen mensen in het geheugen gegrift. Maar zijn zoon Merlijn weet helemaal niet zo veel van zijn vader. Sinds zijn dood heeft Merlijn nooit een aflevering van gtst bekeken, geen films van zijn vader opgezet of interviews gelezen. Hij wilde het niet en hij kon het misschien ook wel niet.
Inmiddels is Merlijn begin twintig en voor hem voelt het soms alsof ook zijn eigen leven op een bepaalde manier stil is blijven staan en hij denkt dat dat iets met zijn vader te maken kan hebben. Voor het eerst gaat Merlijn daarom echt op zoek naar wie Antonie was. Merlijn bezoekt familieleden en vrienden die hij hiervoor altijd uit de weg ging. Hij praat met ze over Antonie, wat hij wilde, waarin ze op elkaar lijken. Wat weten zij van Antonie, van zijn depressies? En kunnen ze Merlijn helpen aan meer mooie herinneringen aan zijn vader? En wat vertelde hij in interviews? Hoe klinkt zijn stem? Kortom, in Nu ik je zie gaat Merlijn op zoek naar antwoorden in alles wat zijn vader heeft nagelaten.

Wat vond ik van Nu ik je zie van Merlijn Kamerling?

Dit boek heb ik geluisterd via Nextory (met de code breg40 kun je nu 40 dagen gratis luisteren!) en mede dankzij de fijne vertelstem van Yannick Josefzoon kon ik maar moeilijk stoppen met luisteren. Het verhaal van Antonie Kamerling heeft me altijd geraakt en ik was heel benieuwd naar het verhaal van Merlijn. Ik heb regelmatig een traantje weggepinkt en was diep geroerd door de kwetsbaarheid en openheid van Merlijn. Hij gaat in gesprek met mensen die belangrijk zijn geweest in het leven van Antonie en ontdekt in hun verhalen steeds meer over zijn vader. Zijn eerlijkheid geeft het boek een rauw randje, waardoor het ook een realistisch beeld geeft, zowel van Antonie, maar ook van de vrienden en familieleden waarmee Merlijn spreekt. Een prachtig boek dat nog een tijdje na blijft zingen. ♥

Focus Aan/Uit – Mark Tigchelaar, Oscar de Bos

Afdwalen tijdens gesprekken, aan het einde van de pagina erachter komen dat je eigenlijk geen idee meer hebt waar de tekst over ging en moeite met in slaap vallen omdat je hoofd blijft doortollen. Wanneer we geen grip op onze aandacht hebben, waaien we met alle winden mee, kost het meer tijd om ons werk te doen en neemt de stress toe. Op de lange termijn vergroot het zelfs de kans op een burn-out. Bestsellerauteur Mark Tigchelaar laat aan de hand van nieuw wetenschappelijk onderzoek en voorbeelden uit de praktijk zien hoe we weer grip op onze focus krijgen. Het effect is dat we weerbaarder tegen stress worden, productiever zijn en meer aanwezig zijn in het hier en nu. Rust, overzicht en controle.

Wat vond ik van focus Aan/Uit van Mark Tigchelaar?

Zo even tussendoor las ik een boek voor de persoonlijke ontwikkeling. Ik ben als cratieveling best chaotisch, dus enige vorm van structuur vind ik fijn. Ik las dit boek op aanraden van mijn coach Jessie. Mark geeft je praktische tips over focus, die je direct kunt toepassen. Ook legt hij uit hoe je brein werkt en waar afleiding door kan ontstaan. Waar veel non-fictieboeken wat droog en saai kunnen zijn, vlieg je hier echt doorheen. Ik ga hem nog een keer lezen, zodat alle tips ook echt goed blijven plakken.

Zomerloof (Onder de bomen #2) – Jackie van Laren

De zomer is aangebroken en boswachter Sylvie begint zich al aardig thuis te voelen in haar nieuwe werkgebied De Grote Weijde. Ze kent het bos dat ze onder haar hoede heeft inmiddels op haar duimpje en ze heeft een paar belangrijke vriendschappen gesloten. Ook haar dochter Ties heeft het naar haar zin: haar laatste weken op de basisschool zijn afgesloten met een knal, en een zoen van de leukste jongen van de klas. Ze is verliefd en het is wederzijds; ze kan haar geluk niet op.
Stapje voor stapje verdiept ook Sylvies vriendschap met Freek zich, al is hij een complexe man. En dan is er nog het probleem van Freeks onderhuurders, die het grote huis op het landgoed bewonen en zich bezighouden met zaken die absoluut niet thuishoren in een vredig -natuurgebied als De Grote Weijde. Freek heeft Sylvie op meer dan één -manier nodig, maar het voelt voor hem als een onmogelijke opgave om haar echt dichtbij te laten komen.

Wat vond ik van Zomerloof van Jackie van Laren?

Jackie strikes again, het wordt saai, maar ze schrijft gewoon steeds weer leuke boeken. Wat ik extra leuk vind aan de Onder de bomen-serie, is dat het verhaal gewoon doorloopt. Het is dus straks eigenlijk één heel lang verhaal, verdeeld over 4 delen. Freek en Sylvie zitten in m’n hart en ik ben ontzettend benieuwd wat er uiteindelijk aan de hand is met de onderhuurders van Freek. Het verhaal leest lekker weg, maar is door het verspreiden over 4 delen toch een slow read, waarmee je lekker op de bank kruipt en jezelf onderdompelt in de bossen van De Grote Weijde.

Gelukkig op Ibiza – Aline van Wijnen

Na een armoedige jeugd en zonder noemenswaardige opleiding liggen de kansen voor de zesentwintigjarige Maud niet voor het oprapen. Toch heeft ze maar één doel in haar leven: zich ontworstelen aan haar milieu, waar alcoholisme en bijstandsuitkeringen de normaalste zaak van de wereld zijn. Desnoods door een rijke man aan de haak te slaan. Als verkoopster in een juwelierszaak komt ze genoeg rijke mannen tegen. Haar schoonheid blijft ook door hen niet onopgemerkt.
Zakenman Chris is een ongebonden vrijbuiter die zich uit principe alleen laat vergezellen door dames met wie hij een duidelijke overeenkomst heeft: no strings attached. Maud weet met haar grote mond en gouden hart een gevoelige snaar bij hem te raken, maar hij eet nog liever zijn dure Testoni-schoenen op dan dat toe te geven. Tot hij haar meeneemt op vakantie naar Ibiza, en er iets gebeurt wat beiden niet hadden voorzien.

Wat vond ik van Gelukkig op Ibiza van Aline van Wijnen?

Maud kennen we al uit Bestemming geluk en ik vind het tof dat ze nu haar eigen verhaal krijgt. Ze is vastberaden om haar leven tot een succes te maken en slaat al gauw Chris aan de haak. Rondom Chris hangt een mysterie, hij wil zich niet binden en houdt zich daar strikt aan. Toch blijkt al gauw dat Maud en Chris meer hebben dan een oppervlakkige overeenkomst. Ik heb genoten van de manier waarop Aline van Wijnen je meeneemt in zowel de gedachten van Maud als later in die van Chris. Zo vallen de puzzelstukjes steeds beter op hun plek. Een heerlijk boek om bij weg te dromen, fijne feelgood!

De Koffiesalon-serie van Marloes Berghege

Deze fijne serie neemt je mee in het leven van Hanneke. In 3 delen volg je haar zoektocht naar ware liefde en geluk.

Deel 1: Eén depresso alsjeblieft

Hanneke is een dertiger die ogenschijnlijk haar leven op de rit heeft. Ze werkt als lerares Engels, heeft een relatie met Job (een totale hunk die niet zou misstaan in een serie als De Bachelor), woont samen met haar beste vriendin Josje en doet iedere vrijdag aan yoga. Ze zou blij moeten zijn, maar waarom voelt haar werk dan als een marteling, wordt Job met de dag saaier en gaat ze nog liever naar de tandarts dan naar yoga? Hanneke piekert zich rot wat te doen met haar leven, maar komt niet in actie, totdat het leven dat voor haar doet. Door een reeks aan gebeurtenissen verliest ze alles en is niets meer zeker. Wat nu? Ze is per slot van rekening al eenendertig. Dat is bijna veertig! Gelukkig biedt een baan bij een koffiesalon uitkomst. Niet echt haar droombaan, maar wat moet ze dan?

Deel 2: Een dubbele shot liefde

Hanneke heeft net haar draai gevonden in koffiesalon Boon als een hele berg drama zich aandient. Naast ristretto’s, flat whites, latte macchiato’s en heel wat soorten melk, krijgt ze nu ook in hoog tempo verschillende mannen op zich afgevuurd. Wat te doen met Job? Moet ze dokter Rutger een kans geven? En waarom lijkt de inhoud van haar buik iedere keer een vrije val te maken als haar collega Sil haar per ongeluk aanraakt? Als Josje ook nog vastbesloten is om Hannekes liefdesleven een handje te helpen, is de chaos helemaal compleet. Volgt Hanneke haar gevoel?

Deel 3: Een kopje geluk

Hannekes leven is er nog niet al te veel op vooruitgegaan. Ze werkt nog altijd in koffiesalon Boon waar de sfeer tussen haar en Sil ligt sinds het ongeluk van Muis ver onder het vriespunt, ze is doodsbang dat ze haar relatie met Josje kapotmaakt door Niels te helpen en dan komt die knorrige Harry ook nog achter haar geheim. Het is tijd voor verandering. Laat Hanneke het leven niet langer zomaar gebeuren, maar neemt ze voor het eerst in haar leven het heft in eigen hand?

Wat vond ik van de Koffiesalon-serie van Marloes Berghege?

Van mij mochten er nog wel wat afleveringen achteraan, ik heb genoten! De dertigersdilemma’s van Hanneke zijn herkenbaar. Ik heb regelmatig gelachen om haar gevoel voor drama en de situaties waar ze in belandde. Aan het einde baalde ik dat ik alle drie de verhalen had gelezen, want ik voelde me inmiddels echt thuis bij Boon…

Dream again (Again #5) – Mona Kasten

Jude Livingston keert verslagen terug naar huis: haar droom om actrice te worden is in duigen gevallen. Ten einde raad trekt ze in bij haar broer in Woodshill en loopt ze uitgerekend haar ex tegen het lijf. Jude en Blake waren ooit een stel, tot zij besloot om haar dromen na te jagen in Los Angeles en hem achterliet – een keuze die hij haar nooit heeft vergeven. Hun aantrekkingskracht blijkt nog net zo sterk als vroeger, maar zijn ze er klaar voor om hun harten weer op het spel te zetten?

Wat vond ik van Dream Agan van Mona Kasten?

Met dit vijfde deel is de Again serie écht tot een einde gekomen en dat vind ik best jammer! Vanaf het eerste deel had Mona Kasten me te pakken. Met de komst van Jude naar Woodshill sluiten we de serie af. Het is wel duidelijk dat er tussen haar en Blake veel gebeurd is en al lezende ontdek je wat precies. Mona Kasten weet opnieuw emoties bloot te leggen en te laten zien dat iedereen een verleden heeft, waarvan ze zelf het meeste last hebben. Ik sloeg dit laatste deel met een zucht dicht, een ducht van voldoening.

Terug naar het strandhuis – Mary Alice Monroe

In Terug naar het strandhuis, het eerste deel in de reeks van bestsellerauteur Mary Alice Monroe, heeft Caretta al jaren geen contact meer met haar familie, tot ze een brief ontvangt van haar moeder, waarin ze haar dochter vraagt terug naar huis te komen. De brief komt voor Caretta op het goede moment: ze heeft het gevoel dat ze de controle over haar leven aan het kwijtraken is.
Op het eiland waar ze opgroeide voelt ze zich als herboren. Het strand, de zee, haar thuis… Caretta besluit zich te ontfermen over de bedreigde schildpadden van het eiland en zoekt contact met mensen die ze verloren dacht te hebben. Maar haar belangrijkste levensles leert zij door het hernieuwde contact met haar moeder – hoewel liefde altijd offers vraagt…

Wat vond ik van Terug naar het strandhuis van Mary Alice Monroe

Het verhaal speelt zich af rond 2007 en dat merk je aan het tempo. De smartphone en digitalisering spelen nog geen rol in het leven van de vrouwen en dat geeft het boek een bepaalde rust. Tel daar het decor, een prachtig eiland, bij op en je hebt alle ingrediënten voor een roman om in weg te kruipen. Ik heb Caretta (die in het boek overigens voornamelijk Cara genoemd wordt) echt in mijn hart gesloten. De metamorfose die ze geleidelijk aan maakt is een wijze les. Een prachtige roman!

Wat zou Dolly doen? – Petra Vollinga

Thuisblijfmoeder Gonny, zakenvrouw Betteke en spirituele losbol Karlijn zijn totaal verschillend, maar hebben een gemeenschappelijke liefde: het countrykoor. Bij de lustrumwedstrijd winnen de drie als Dolly’s Angels een roadtrip door Amerika, met als eindbestemming Dollywood en een meet and greet met hun grote idool Dolly Parton.
De reis wordt een heerlijk avontuur door het diepe Zuiden vol sleazy motels, muziek, knappe cowboys en kilometers. Heel veel kilometers. Van Mardi Gras in New Orleans door de katoenvelden naar Graceland. En van de wereldberoemde Sun Studio in Memphis naar een dampend Nashville, leren ze het land, elkaar en zichzelf steeds beter kennen.
Na de aanvankelijke euforie van de reis beginnen de onderlinge spanningen op te lopen. Welk geheim draagt Betteke met zich mee? Wat gebeurt er als Gonny ineens geen gezin meer heeft om voor te zorgen? En hoe komen ze in godsnaam van Karlijns onenightstand af?

Wat vond ik van Wat zou Dolly doen van Petra Vollinga

Van Petra Vollinga las ik eerder al Zo goed als nieuw. Met haar nieuwe roman legt ze met humor en een fijne schrijfstijl de pijnpunten uit de levens van Betteke, Karlijn en Gonny bloot. Elk van de vrouwen heeft haar eigen worstelingen en stukje bij beten laten ze steeds meer van zichzelf zien aan elkaar. Luchtigheid en emoties gaan hand in hand in deze fijne feelgood!

Liefs uit Parijs – Lorraine Brown

Hannah is met haar vriend Simon per trein onderweg van Venetië naar Amsterdam. Het is druk, dus ze zoekt een rustige coupé om te kunnen slapen. Als Hannah pas de volgende dag wakker wordt is ze plotseling in Parijs: de trein blijkt ’s nachts te zijn gesplitst en Simon bevindt zich vijfhonderd kilometer verderop in Amsterdam met haar ticket en bagage…
Op het perron van Gare du Nord ontmoet Hannah Leo, die alles is wat Simon niet is. Terwijl ze een dag met hem doorbrengt in de meest romantische stad ter wereld, wordt Hannah gedwongen na te denken over zichzelf, haar relatie en de vraag: wat is ware liefde eigenlijk?
Iets wat begon als een blunder verandert Hannahs leven voor altijd. Maar soms moet je verdwalen om de juiste weg te vinden…

Wat vond ik van Liefs uit Parijs van Lorraine Brown?

Parijs heeft voor mij een speciale betekenis, omdat ik er tijdens mijn studie heb gewoond. Nog altijd kom ik er graag (en altijd te weinig!). Deze roman nam me helemaal mee door mijn geliefde stad én bracht me weer op nieuwe ideeën en plekjes voor als we terug gaan. Ik heb deze roman in een paar dagen uit gelezen, omdat hij zo fijn geschreven was. Alles klopte: het decor, de beschrijving en uitwerking van de personages en het verhaal. Heerlijke insteek en echt een genot om te lezen!

Zo! Dit was nogal een lijst! Er zijn nog een aantal boeken die ik de afgelopen periode las, waar ik nog aparte artikelen over zal schrijven. Nu het dagelijkse leven na de zomer weer van start is gegaan, ligt mijn leestempo weer iets lager, ik zal binnenkort weer een update delen!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Wauw, wat zijn dat er veel! Wedden dat ik blijf zet ik sowieso op mijn lijstje en misschien volgen er later nog wel meer.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.