Of je er nu van houdt of juist niet (ik dus): schoonmaken in huis moet gebeuren. Om het jezelf zo eenvoudig mogelijk te maken, is het verstandig om het schoonmaken goed bij te houden en om dit met een slim schema te doen. Daarnaast heb je baat bij het gebruik van de juiste schoonmaakartikelen. Wat heb je nu echt standaard nodig voor het poetsen? 

Welke schoonmaakartikelen zijn onmisbaar in huis?

Oké, dat ik niet zo’n schoonmaakliefhebber ben, weet je waarschijnlijk wel. Maar, zoals gezegd, het moet gebeuren. Met de juiste schoonmaakartikelen in huis is het in ieder geval een stuk makkelijker en van makkelijk word ik blij. Laten we eens kijken welke producten ik allemaal gebruik in huis!

Afwasborstel

Ook al hebben we een vaatwasser, een afwasborstel is onmisbaar. Ik spoel regelmatig even snel iets af of doe de pannen met de hand. En wat denk je van bakplaten van de oven, die te groot zijn voor de vaatwasser.

Sponsjes

Schuursponsjes zijn voor mij ook een must have. Ik gebruik ze vooral als ik iets grondig wil schoonmaken, zoals de witte gootsteen in de keuken of het bad. Met wat schuurmiddel zijn ze in no time weer glanzend schoon. Deze huishoudartikelen zijn onmisbaar en ik heb dus altijd een voorraadje schuursponzen in huis.

Doekjes

Naast schuursponsjes heb ik ook een hele voorraad poetsdoekjes, bij voorkeur microvezeldoekjes. Die zijn fijn in gebruik en maken goed schoon. Na het koken even snel een doekje door de keuken en het is weer rustig in mijn hoofd. Voor iemand die niet dol is op poetsen, is dat nog goed te doen.

Stofdoek

Waar sponzen en dweiltjes er zijn om vuil te verwijderen, heb je baat bij een stofdoek om stof weg te halen. Je kunt kiezen uit een wasbare doek of een doek die je na gebruik weggooit – het is net wat je fijner vindt werken. Zelf gebruik ik vaker zo’n stofding op een stokje, waarmee ik makkelijk en snel stof wegveeg.

Bezem

In huis gebruiken we de bezem niet vaak, in de caravan wel! Daar is hij heel handig om even snel wat op te vegen of om de voortent netjes te houden. Je gelooft het niet, maar in de caravan ben ik dus de hele dag in de weer met de bezem, kruimeldief en poetsdoek. Zo’n kleine oppervlakte oogt al snel rommelig, dus die wil ik graag schoonhouden. In de tuin gebruik ik de grove bezem, ideaal om bladeren, zand en gras weg te vegen.

Stoffer en blik

Hoe ruim je het vuil dat je met de bezem bij elkaar hebt geveegd netjes op? Precies, met stoffer en blik! Je hebt je stoffer en blik vaker nodig dan je vooraf misschien denkt. Even snel een hoopje opvegen en klaar ben je.

Dweil

Dweilen staat niet bovenaan mijn lijst met favoriete activiteiten, maar is toch onvermijdelijk. Zeker in de keuken is het hard nodig, met een zevenjarige in huis die nogal eens knoeit. (Heeft ie van zijn moeder, dat zeg ik er eerlijk bij!) Met alleen stofzuigen red je het gewoon ook niet. Je haalt pas echt de bacteriën en vlekken weg door de grond te boenen met de dweil. We geven het direct toe: het is niet het leukste klusje, maar noodzakelijk is het zeker. Met een goede dweil is het klusje zo geklaard! Ik ben wel blij als we na de verbouwing een wat onderhoudsvriendelijkere vloer hebben, zodat dweilen niet meer zo’n crime is.

Welke schoonmaakartikelen zijn voor jou onmisbaar?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.