Aan mijn voeten vind je het hele jaar door sneakers, in de zomer ook sandalen en slippers. In de winter kies ik naast sneakers ook voor laarzen. De ene keer hoge laarzen, de andere keer lage laarzen. Ik geef je 4 redenen om laarzen te dragen in de winter!

Waarom zou je laarzen dragen in de winter?

Afhankelijk van het weer in de winter zijn er genoeg redenen om te kiezen voor laarzen. Ze staan mooi bij zowel een jurkje als op of onder een broek, maar ze zijn vaak ook praktisch, zeker als het glad is. Ik zet hieronder 4 redenen om laarzen te dragen in de winter op een rij.

1. Altijd warme voeten

Op koude winterdagen trek je warme kleding aan om lekker warm te blijven. Dit is direct ook een eerste reden om in de winter laarzen te dragen. Veel laarzen worden namelijk gemaakt van leer, waardoor ze een stuk warmer zijn dan de meeste sneakers voor dames. Daarbij komt dat de binnenkant van sommige laarzen gevoerd is. Als je dergelijke laarzen koopt, hoef je helemaal niet meer bang te zijn voor koude voeten. Door deze voering blijft de warmte namelijk nog beter in jouw laarzen hangen. Bovendien zit een laars met voering vaak comfortabeler dan laarzen zonder ‘vachtje’ aan de binnenkant.

2. Jouw voeten blijven droog

’s Winters kan het niet alleen koud worden, maar valt er ook vaak veel neerslag. Zo regent het in dit seizoen regelmatig en bovendien kan het gaan sneeuwen. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat deze neerslag niet doordringt tot jouw schoenen. Als ik ergens niet tegen kan, is het wel natte voeten. Om over natte sokken maar te zwijgen… Met laarzen hoef je hier niet bang voor te zijn. De meeste laarzen zijn namelijk waterafstotend, waardoor de kans op natte voeten minimaal is. 

3. Verkrijgbaar in allerlei soorten en maten

Wie denkt dat er slechts een aantal laarzen voor de winter zijn, heeft het mis. Er zijn namelijk talloze laarzen die je ’s winters kunt dragen. Je kunt enkellaarsjes kopen, maar ook kiezen voor chelsea boots. Daarnaast zien we dat veel vrouwen in de winter hoge laarzen dragen. Het voordeel van hoge laarzen voor dames is dat ze een groter deel van jouw been bedekken dan enkellaarsjes en Chelsea boots. Hierdoor blijven niet alleen jouw voeten warm, maar ook jouw benen. Doordat laarzen verkrijgbaar zijn in verschillende maten is er voor iedereen wel een geschikt paar te vinden.

4. Passen bij vrijwel iedere outfit

Veel vrouwen zijn al overtuigd van laarzen als ze horen dat deze lekker warm zijn. Toch is dit niet de enige reden om voor dit schoeisel te kiezen. Laarzen passen namelijk ook bij vrijwel iedere outfit. Je kunt ze prima dragen in combinatie met een spijkerbroek, maar ook onder een rok of jurk staan ze heel erg leuk. Kies voor een kleur als cognac als je je laarzen met verschillende outfits wilt combineren, of doe eens gek met een kleur zoals groen of rood.

Draag jij graag laarzen in de winter?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.