Laatst vertelde ik je al over onze vakantie van 6 weken met de caravan. Deze periode heeft me in meerdere opzichten heel veel gebracht. Ik vertel je er graag meer over!

Dit is er veranderd door onze vakantie

Jarenlang ging ik gestrest op vakantie. Dan denderde ik door en moest de eerste paar dagen op bestemming echt afschakelen. Ik besloot dat dat anders moest. Vorig jaar stopte ik al op tijd met werken, zodat ik relaxed kon omschakelen. Dat ging goed. Dit jaar deed ik dat opnieuw. Ik bouwde een extra buffer in en ging op de laatste schooldag met een vriendin naar Thermae 2000. Even helemaal loslaten en opladen. Dat bleek een goede zet.

Rust geeft nieuwe inzichten

Maar, met 1 dag relaxen ben je er natuurlijk nog niet. Daar is wat meer voor nodig na 1,5 jaar hard werken. Ik heb ook een paar weken mijn werk losgelaten. Dat was even wennen, want dat kan toch niet zomaar? Wat bleek: het kan prima! De truc is om te communiceren. Dan weten mijn klanten wat ze kunnen verwachten. Ik heb heerlijk 2 weken kunnen luieren met de mannen, we moesten heel weinig en mochten heel veel. Die rust gaf ook stap voor stap nieuwe inzichten.

Ik ga mijn werktijden strakker hanteren

Een inzicht dat ik voor de zomer al kreeg tijdens gesprekken met mijn businesscoach, was dat ik mijn agenda te veel liet leiden door anderen en door de waan van de dag. Daarom heb ik nu besloten om mijn werktijden strakker te hanteren. Op 30 juni schreef ik al dat ik het roer ging omgooien. 

Ik quote mezelf even:

  • Vanaf 1 september werk ik 24 uur per week en is vrijdag mijn heilige vrije dag.

  • Ik focus me op mijn vaste klanten, aangevuld met mijn blog. Komt er een aanvraag voor een website voorbij waar ik van ga stralen en past het qua tijd? Dan zeg ik ja.

  • Ik plan iedere dag pleziertijd in. In die tijd doe ik waar ik zin in heb. Zonder schuldgevoel, zonder druk dat ik iets anders moet doen, zonder enige belemmering.

  • De weekends zijn voor mijn gezin, familie en vrienden.

  • Ik neem elke schoolvakantie vrij.

Nu, 2 maanden later, merk ik dat deze voornemens al aardig ingesleten zijn in de vakantie. Ik vind het heerlijk om te werken, maar ik vind het ook fijn om vrij te zijn. Ten slotte leef ik niet om te werken, ik werk om fijn te kunnen leven. Ik stop op maandag en dinsdag om 15.00 uur met werken en haal dan Lau op. Waar ik voor de vakantie dan nog bezig was met mails en met een half oor naar Laurens luisterde, is dat nu anders. We doen samen iets leuks, we gaan naar zwemles of rommelen wat in huis. Hoe dan ook, mijn kantoor sluit die dagen als de school klaar is. Het is nog wat onwennig, maar ik merk ook dat ik het fijn vind.

Het moeten mag eruit

Ik zei tijdens de laatste wandeling met mijn coach Laura dat het moeten eruit mag. Sterker nog, het is er al voor een groot deel uit. Ik doe wat haalbaar is in een week en de rest gaat door naar de volgende week. Ik laad mijn bord niet langer vol met opdrachten, om maar geld te verdienen. Ik denk goed en kritisch na voor ik ‘ja’ zeg. Liever wat minder werk, een goede balans en een fijn gevoel, dan een volle bankrekening en een hoop stress. Dit heeft ook gezorgd voor een nieuw aanbod voor mijn tekstbureau, dat beter past bij de gezonde balans tussen werk en privé. En dat voelt zo lekker, zo vrij!

Focus op de fijne dingen

Door de vakantie leerde ik weer te focussen op wat ik echt fijn vind. En dat is niet zo spannend. Ik geniet van veel lezen, spelletjes doen met mijn gezin, wandelen en luieren. Af en toe afspreken met vriend(in)nen en familie en ik ben content. En natuurlijk regelmatig weg met de caravan! 

Je leest het: deze zomer heeft me écht goed gedaan. Ik voel me niet gehaast om in 2021 nog allerlei grote doelen te halen, maar ga gewoon rustig verder met mijn werk. Dat rennen en doordenderen is verleden tijd, daarvoor zijn mijn gezondheid, mijn gezin en mijn rust me veel te dierbaar! Over een tijdje geef ik weer een update, wie weet komen er nog nieuwe inzichten bij!

Wat heeft deze zomer jou voor inzicht(en) gebracht?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Wat een mooie stappen. Ik vind ‘pleziertijd’ een mooi woord. En heel goed om dat ook echt in te plannen. Het is bij mij vaak het eerste op het lijstje waarvan ik dan denk: ach ja, dat kan er wel af…

  2. Pingback: Column: Er mag meer gespeeld worden - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.