Het duurde een eeuwigheid, maar nu is het dan ein-de-lijk gelukt: we hebben onze hypotheek overgesloten en de plannen voor de verbouwing kunnen gemaakt worden. Tijd voor een update!

Na dik een jaar konden we in juni eindelijk onze handtekeningen zetten bij de notaris. De combinatie van een zzp’er en een gedetacheerde is blijkbaar een moeilijke voor hypotheekverstrekkers. Gelukkig konden we onze betrouwbaarheid goed onderbouwen met cijfers en allerlei ander papierwerk en is het gelukt. We zijn zo ontzettend blij! Niet alleen gaan onze maandlasten met 300 euro omlaag, ook hebben we nu budget om ons huis te verbouwen.

Onze verbouwplannen

Als alles mogelijk zou zijn, was de waslijst aan verbouwplannen eindeloos. Helaas is het in de wereld van de bouw het afgelopen halfjaar zo’n snelkookpan geworden, dat we onze wensen wat moeten bijstellen. De prijzen van bijvoorbeeld hout zijn door het plafond gegaan en ook de verkrijgbaarheid van materialen is lastig. We zijn nu volop aan het regelen, zodat we al concrete plannen kunnen maken. Maar ik ben ook realistisch: dit wordt een project dat wat tijd in beslag neemt.

Dit willen we de komende jaren graag aanpakken in huis

Gelukkig is Etienne een Handige Harry en kan hij zelf alvast een aantal klussen aanpakken. Dan zijn er een paar grote projecten die we (deels) uitbesteden en dan is er nog wat werk voor de lange termijn. In willekeurige volgorde vertel ik er wat meer over!

Traprenovatie

Op onze huidige trap ligt vloerbedekking uit het jaar 0, en onze impulsieve schilderactie van 2 jaar geleden heeft het geheel niet mooier gemaakt. Zodra het huis op orde is gaan we de trap aanpakken. Bij een traprenovatie laat je de trap opnieuw bekleden, maar dan met hout of kunststof. Dit is als het ware een ombouw voor de huidige trap, zodat die er weer als nieuw uitziet. Ik heb al mooie dessins gespot, ik twijfel nog tussen Natuur Eiken en Rook Eiken. Gelukkig hebben we nog een tijdje om over deze finishing touch na te denken!

Een nieuwe badkamer

Als je me al een tijdje volgt, weet je dat een nieuwe badkamer hoog op het verlanglijstje staat. Nu is het dan eindelijk binnen handbereik en dat maakt me zo blij! We hebben het ontwerp zelfs al klaar, dankzij een lieve vriendin! Binnenkort staan de eerste afspraken gepland bij verschillende badkamerspecialisten, om te zien wat er allemaal mogelijk is. Bye, bye badkamer uit 1999, hallo comfort en mooi ontwerp!

Uitbreiden van de woonkamer

Het klapstuk wordt de complete renovatie van de woonkamer, met uitzondering van de keuken, want die is in 2016 nog vernieuwd. We willen een stuk aanbouwen, er komt vloerverwarming en de hele boel wordt opnieuw gestukt en geschilderd. Er zit nog spuitwerk op de muren en het plafond, dat wellicht in de jaren ’90 mooi was, maar nu niet meer echt mooi is. Dit wordt de grootste klus en we hopen dat we er in 2022 mee kunnen starten. We zitten nu nog in de voorbereiding, dus to be continued!

Zolder isoleren

Etienne gaat deze maand nog aan de slag met de zolder. Die gaan we isoleren, zodat het in de winter lekker warm blijft en het in de zomer geen sauna wordt. Het is de bedoeling dat de speelkamer van Laurens uiteindelijk een speel-slaapkamer wordt, dus dan is het voor hem wel zo fijn als de temperatuur goed is. Door deze klus zelf aan te pakken, blijft er meer budget over voor de grotere klussen die we niet zelf kunnen uitvoeren.

Wat hebben we al gedaan?

In juni hebben we direct zonnepanelen laten plaatsen, zodat die in de zomer al hun werk konden doen. Tot nu toe leveren ze al geld op, waardoor we de eerste stappen naar echt besparen op de energie al zetten. Het is even omschakelen om niet meer ‘s avonds de wasjes te draaien, maar alle elektrische apparatuur midden op de dag te laten draaien als de zon schijnt. 😉

Tot zover deze update over onze aankomende verbouwing. Ik vind het ontzettend spannend allemaal en hoop dat we de juiste mensen kunnen vinden om deze klussen samen met ons te klaren. Ik hou je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen. Heb je tips? Ken je goede vaklui in Zuid-Limburg die ons kunnen helpen? Mail me, ik ben je eeuwig dankbaar!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.