Afgelopen zomer kwam een grote droom uit: we gingen de hele zomer op vakantie met onze caravan! Had je me 10 jaar geleden verteld dat ik nu 6 weken in de sleurhut zou zitten, dan had ik waarschijnlijk hard gelachen. Ik zat destijds liever met mijn poezelige billetjes in een all-inclusiveresort in Turkije. Hoe anders is dat nu! Ik vertel je graag hoe het beviel om 6 weken weg te gaan met de caravan.

6 weken weg met de caravan in de zomervakantie

Het plan begon met 2 weken Zeeland, naar de camping aan de Oosterschelde waar we al een paar jaar komen. Toen we geboekt hadden en de planning doornamen, zei ik tegen Etienne: “Als we de caravan de 10e toch naar de stalling brengen kunnen we net zo goed kijken of er plek is op de boerderijcamping en hem daar nog een paar weken neerzetten.” Zo gezegd, zo gedaan. Er was nog plek!

Eerst 2 weken ontspannen in Zeeland

We hebben in Zeeland echt genoten. Ja, het was soms nat, maar gelukkig regende het vooral ‘s nachts. Overdag zaten we lekker spelletjes te doen, te lezen of gingen we naar het strandje. We bezochten Vlissingen en Goes en deden verder niet zo veel. Precies wat we nodig hadden: even helemaal afschakelen en relaxen. Met een opgeladen batterij pakten we na 2 weken weer in en reden naar huis.

6 weken weg met de caravan zeeland bregblogt.nl
6 weken weg met de caravan zeeland bregblogt.nl 2

Van de ene camping naar de andere camping

We kwamen op 8 augustus terug uit Zeeland, parkeerden de caravan voor de deur en haalden de was eruit. Na 2 dagen laadden we weer schone kleding en wat boodschappen in en vertrokken. Naar een dorp op 17 minuten rijden van ons huis. Nog zoiets wat ik 10 jaar geleden niet had kunnen bedenken.

Een mooi plekje naast de dieren

We kregen een fijn plekje in de hoek van het veld, naast de dieren. Laurens was natuurlijk helemaal in zijn nopjes! Wij waren de eerste 2 ochtenden wat minder blij. Er was namelijk een haan tussen de kippen, die dagelijks om stipt 6.00 uur van zich liet horen. Gelukkig werkt je brein zo, dat het er na een paar keer niet meer op reageert. Dat sliep een stuk lekkerder!

6 weken weg met de caravan zeeland bregblogt.nl 3
6 weken weg met de caravan zeeland bregblogt.nl 4

Werken op de camping

We genoten nog een paar dagen van de vakantie en toen was het vanaf 16 augustus tijd om aan het werk te gaan. Etienne startte weer fulltime, ik plande mijn werk op de momenten dat Laurens bij opa en oma was of ging spelen. Uiteindelijk heb ik ongeveer 12 uur per week gewerkt en dat was wel even prima. Zoom-meetings hield ik vanuit de voortent of de caravan, met de haan als gezelschap. En alles wat kon wachten had ik doorgeschoven naar september!

Het leven op de camping is zó anders

Wat ik vooral meeneem van deze 6 weken is de rust. Ik was al best een tijdje onrustig. Iedere ochtend had ik een gejaagd gevoel. Alsof ik op mijn kop kreeg als ik niet om 9.00 uur begon met werken. Laten we het erop houden dat dat een erfenis is van vorige werkgevers. Door deze 6 weken zonder wekker heb ik ontdekt dat ik het beste op gang kom zonder druk. Dus eerst opstaan, een ontbijtje en dan over tot de orde van de dag. Met één kind is de ochtendspits bij ons sowieso overzichtelijk, dus het campingritme doortrekken kan prima. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik mijn werkdagen strak ga bewaken. Dat ik meer tijd neem om vakantie te vieren, het liefst iedere dag. Daarvoor hoef je niet op vakantie. Het zit ‘m al in een boekje lezen in de tuin of op de bank. Of lekker uitgebreid en op het gemak koken. Onthaasten is de sleutel. Niet vanuit een werkdag zo de avondspits in rollen en dan uitgeput in bed ploffen.

6 weken weg met de caravan zeeland bregblogt.nl5

6 weken weg in de zomervakantie: voor herhaling vatbaar?

Volmondig: JA! We hebben voor volgend jaar al weer 2,5 week Zeeland geboekt. Daaromheen willen we de caravan weer ergens in de buurt neerzetten, zodat we er optimaal van kunnen genieten. Ik tel nu de dagen al af tot we hem weer van stal kunnen halen.

6 weken weg met de caravan: de meest gestelde vragen!

Als we mensen vertelden over onze plannen of toen ze tijdens de vakantie hoorden dat we zo lang weg waren, kregen we ook wat vragen. Ik zet ze hieronder op een rijtje!

Mis je je eigen bed niet?

Totaal niet! En dat wil wel wat zeggen, want ik ben geen makkelijke als het op bedden aankomt. De truc? We hebben dezelfde matrastopper als thuis op ons bed in de caravan. Eigen kussen en dekbed mee en het voelt als thuis.

Baalde je niet van de regen?

In Zeeland viel de meeste regen ‘s nachts. Dat zorgde weleens voor avontuurlijke nachten, zeker toen er een kleine lekkage ontstond en ik ineens druppels in mijn nek had hangen toen ik in bed lag. Maar verder hebben we er weinig last van gehad. Ik heb van die sexy tuinklompen voor de camping, zodat ik altijd droge voetjes heb.

Is het niet krap?

Tuurlijk is de caravan een stuk kleiner dan ons huis. Maar op de camping leef je ook veel meer buiten, waardoor je eigenlijk genoeg ruimte hebt. Je wordt praktisch én zorgt dat het opgeruimd blijft. Dan blijkt dat je prima uit de voeten kunt op een kleine oppervlakte.

Zijn er ook nadelen?

Eerlijk is eerlijk: tuurlijk zijn die er! Zo ga ik nog altijd het liefst thuis naar de wc en vanaf de 2e camping heb ik dat ook regelmatig gedaan. Als ik dan toch de was ging doen… 😉 Bij de laatste camping was het toilet recht naast de afwasplaats, dus dan zat je niet zo lekker zullen we maar zeggen. Verder kan ik zo geen nadelen bedenken. We hadden alles wat we nodig hadden bij ons en winkels op een kwartiertje afstand. En we hadden elkaar, cheesy, maar waar.

Waar ging jij deze zomer naartoe en was het fijn?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

 1. Hoi Bregje

  Wij hebben dit jaar gekampeerd in Normandië met privé sanitair. Wat was dat fijn! Een klein wc huisje met eigen wc, douche, wastafel en koelkast. Op de veranda van het mini huisje was de plek voor je afwas. Wij willen niet meer anders!
  In Nederland zie je ook steeds meer privé sanitair op campings, dus misschien een tip voor volgende kampeervakanties.

  Groetjes Josine

 2. Wat heerlijk! Ik kan me voorstellen dat het na je werk toch gelijk weer echt voelt als vakantie als je nog op de camping zit. Fijn dat je tot rust kon komen en ik hoop echt dat het je lukt om dat gevoel vast te houden.

 3. Wij zijn geen kampeerders. Ik heb in mijn jeugd wel veel gekampeerd maar nu wel genoeg van haha. Wij hebben dit jaar een roadtrip door Nederland gemaakt. Hoewel ik de telkens 2 nachten en weer inpakken vervelend vond, was het wel een leuke vakantie.

 4. Pingback: Belangrijke schoonmaakartikelen: wat wil je altijd in huis hebben? * - Breg Blogt

 5. Pingback: 3 outfits met chelsea boots - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.