Het is volop in het nieuws: de energieprijzen gaan omhoog. Dat kan een goed moment zijn om te kijken of je bij je huidige energieleverancier nog voor een goed en scherp tarief zit. Ik vertel je in deze blog waar je op kunt letten als je een nieuwe energieleverancier kiest.

Waarom kies je een nieuwe energieleverancier?

Er zijn verschillende redenen om een nieuwe energieleverancier te kiezen. Denk aan het aflopen van je abonnement of een verandering in je verbruik. Wat soms ook een goede reden kan zijn om over te stappen van energieleverancier is een aantrekkelijk welkomstcadeau als nieuwe klant. Wat dacht je van een cadeaubon of cashback? Dat kan de overstap een stuk interessanter maken.

Waar let je op als je een nieuwe energieleverancier kiest?

Als je besluit om een nieuwe energieleverancier te kiezen is het fijn als je weet wat je belangrijk vindt. Ga je voor een lager tarief of voor meer of andere mogelijkheden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je zonnepanelen wilt aanschaffen, waar de nodige aanpassingen voor nodig zijn in je energiecontract. Ook als je gezinsuitbreiding krijgt verandert je energieverbruik. Of wat denk je van thuiswerken, waardoor er ineens meer stroom verbruikt wordt overdag? Al die factoren spelen mee in je keuze voor een nieuwe energieleverancier. Je bepaalt zelf wat je belangrijk vindt. Wil je kosten besparen? Wil je beter inzicht in je verbruik? Ben je toe aan energiebesparende maatregelen? Zet dit voor jezelf op een rijtje, zodat je je zoektocht goed voorbereid kunt starten. Voor het gemak maak ik nog een lijstje met factoren om mee te nemen in je keuze:

  • Heb je een voorkeur voor groene/windstroom?
  • Wat verandert er in je verbruik?
  • Wil je inzicht in je verbruik via een app?
  • Kies je voor een kort of lang contract?
  • Wil je energie besparen?

Steeds meer aandacht voor duurzame energie

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in onze maatschappij. Dat zie je ook terug bij de verschillende energieleveranciers. Windstroom, groene stroom, zonne-energie: ze dragen allemaal bij aan een meer duurzame manier van energie opwekken. Door hier ook bewust over na te denken help je niet alleen jezelf nu, maar draag je ook een steentje bij aan de toekomst van onze kinderen.

Maak een keuze die bij je past

Het belangrijkste is dat jouw energiecontract past bij wat je nodig hebt. Ik weet bijvoorbeeld dat Essent veel energie (pun intended) steekt in hun klanten, zowel de nieuwe als de bestaande. Zo geven ze korting als je langer klant bent, krijg je regelmatig voordelen en cadeautjes én kun je Airmiles sparen. Zo heb je niet alleen als nieuwe klant fijne voordelen, maar ook als je al (langer) klant bent. Wat mij betreft een interessant voordeel om mee te nemen in je keuze.

Waar let jij op als je een nieuwe energieleverancier kiest?

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.