Spelletjes: ik vind het zó leuk om te doen! Laatst deelde ik op Instagram dat ik 2 nieuwe spelletjes had gekocht en mijn inbox ontplofte. Ik besloot om tips te vragen en dat resulteerde in deze mooie lijst met leuke spelletjes voor op vakantie!

Leuke spelletjes voor op vakantie: waar let je op?

Ik vind het fijn dat spelletjes compact zijn, zodat ik er meer kan meenemen. We hebben zelf een caravan, maar spelletjes zijn natuurlijk ook leuk om mee te nemen als je met het vliegtuig naar een hotel, in een huisje of de tent op vakantie gaat. Naast een compact formaat vind ik het belangrijk dat spelletjes uitdagend zijn. Dan kun je het lekker vaak spelen en is een potje niet na 5 minuten afgelopen. Tot slot kies ik spelletjes die voor ons hele gezin leuk zijn. Onze zoon is uit 2014 en we kijken ieder jaar wat leuke spelletjes voor op vakantie zijn.

Keer op keer

Keer op Keer is een dobbel- en puzzelspel voor het hele gezin! Kruis vakjes op je speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen en gelijkgekleurde gebieden te vullen. Elke beurt kies je een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer. Die combineer je, waardoor je aangrenzende vakjes van de gekozen kleur mag aankruisen. Maak steeds de juiste keuze en probeer de door de andere spelers gewenste combinatie weg te nemen. Je keuzemogelijkheden stijgen als je je speelveld verstandig uitbreidt. Naast punten voor complete kolommen krijg je ook een bonus als je alle vakjes van 1 kleur hebt aangekruist. Het spel is afgelopen als een speler 2 complete kleuren heeft aangekruist. Wie heeft de meeste punten?

Keer op Keer 2

Vervolg op het populaire en superverslavende dobbelspel. Kruis vakjes op je speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen, rijen en gelijk gekleurde gebieden te vullen. Elke beurt kies je een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer. Die combineer je, waardoor je aangrenzende vakjes van de gekozen kleur mag aankruisen. Maak steeds de juiste keuze en probeer de door de andere spelers gewenste combinatie weg te nemen. Je keuzemogelijkheden stijgen als je je speelveld verstandig uitbreidt. Het spel is afgelopen als een speler 2 complete kleuren heeft aangekruist. Wie heeft de meeste punten? ‘2’ gaat verder waar Keer op Keer ophoudt. Nieuwe dobbelstenen en mogelijkheden zorgen voor nieuwe uitdagingen. Zo kan een speler in zijn beurt nu ook ervoor kiezen om de zevende dobbelsteen te kiezen. Met de bom kruis je bijvoorbeeld 4 vakjes waar dan ook af, en het hartje zorgt voor extra punten voor een voltooide kolom. Dobbelen maar!

Clever

Tactisch dobbelspel voor het hele gezin. Dobbel en vul één van je geworpen dobbelstenen in de bijbehorende categorie in. Elke categorie levert op een andere manier punten op. Kies slim en let goed op de overgebleven dobbelstenen. Je moet namelijk elke dobbelsteen met een lager resultaat op het zilveren dienblad aan de andere spelers serveren. Die kunnen daardoor wellicht ook belangrijke punten scoren. In dit dobbelspel zijn alle spelers voortdurend bezig. Daardoor is het tot het einde razend spannend!

Qwixx

Bij Qwixx hoef je niet op je beurt wachten – iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp! Dobbel mee en laat je aansteken door de Qwixx-koorts!

Beverbende

Beverbende is een spannend en tactisch geheugenspel. Scoor de minste strafpunten. Enige probleem is dat je maar twee van je vier kaarten kent. Actiekaarten brengen daar verandering in. Beverbende In Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. Je hebt 4 kaarten met strafpunten gedekt voor je liggen, maar je mag er maar twee bekijken. Als je aan de beurt bent, trek je een kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun je de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed uitoefenen op de kaarten van de andere spelers. Als jij de minste strafpunten hebt, win je de ronde. Beverbende is bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen.

Skip Bo

Skip-Bo is het ultieme kaartspel van de makers van UNO! ​Spelers moeten strategisch denken om stapels kaarten op volgorde te leggen (2, 3, 4, 4…). De speler die als eerste al zijn kaarten kwijt is, heeft gewonnen. Als iedere speler zijn eigen stapel kaarten heeft, begint het spel door kaarten van de stok te pakken en tot vier “bouwstapels” met kaarten te maken. Als het spel vastloopt, mag je de Skip-Bo kaart spelen. Een Skip-Bo kaart is een keuzekaart en mag als ieder cijfer worden gebruikt. Zet de kaart op het juiste moment in! De speler die als eerste alle kaarten van de Skip-Bo stok kwijtspeelt, wint het spel!

Phase 10

De eerste speler die als eerste 10 verschillende fasen uitspeelt (met twee sets van drie, een reeks van zeven, of zeven kaarten van dezelfde kleur) uitspeelt, wint het spel. Je moet in elke ronde een bepaalde kaartcombinatie spelen om de Fase te halen. Diegene die zijn/haar fase heeft kunnen uitspelen, begint met zijn/haar nieuwe fase. De overige spelers moeten nog wel die fase uitspelen. Elk kaartspel bevat ‘Joker’ en ‘Sla-beurt-over’ kaarten die voor nog meer spanning zorgen en je redden uit lastige situaties. Je kunt een Fase uitspelen door een joker te spelen als nummer- of kleurenkaart. Als je een sla-beurt-over kaart speelt, moet je tegenstander een beurt overslaan. De eerste speler die alle tien de fasen uitspeelt, wint het spel!

Rummikub

Rummikub is er nu ook voor op reis! Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt de slimste combinaties? Ben jij degene die het eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

Regenwormen

Verzamel zoveel mogelijk wormen in dit snelle dobbelspel genaamd regenwormen. En lukt dat niet eerlijk, dan pak je ze gewoon van een ander af. Als je aan de beurt bent, gooi je met 8 dobbelstenen. Je legt nu alle dobbelstenen met hetzelfde getal of met een worm opzij. Daarna gooi je met de resterende dobbelstenen en legt nu alle dobbelstenen met een ander getal opzij. Als je totaal hoger is dan 20 en je hebt ten minste één worm gegooid, mag je de steen met het betreffende getal van tafel of zelfs van een andere speler pakken! Maar neem je teveel risico en gooi je alleen maar getallen die je al eens hebt gepakt, dan ben je af en moet je juist een steen inleveren.

Vlotte geesten

Het huisspook heeft in de kelder van de burcht een oud fotoapparaat gevonden. Daarbij heeft hij alles op de gevoelige plaat gezet wat hij bij het rondspoken graag laat verdwijnen… en ook zichzelf natuurlijk. Helaas maakt de betoverde camera veel foto’s in de verkeerde kleur. Soms is de groene fles wit, dan weer blauw. Als hij de foto’s bekijkt, raakt hij zo in de war dat hij niet meer weet wat hij moet wegtoveren. Kun jij hem helpen en het juiste voorwerp noemen of zelfs voor hem laten verdwijnen?

Inspiratie voor leuke spelletjes voor op vakantie

Zo, dat is wel genoeg inspiratie voor leuke spelletjes voor op vakantie, toch? Wij nemen zelf Keer op Keer, Clever, Qwixx en Rummikub mee. Mocht jij nou via de afbeeldingen hierboven een spelletje (of meer ) bestellen, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Betaal jij niets extra voor.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.