Sinds ik in 2019 voor het eerst een boek van Tamara Haagmans las ben ik verkocht. Ze schrijft heerlijke feelgood met humor en originele verhaallijnen. Haar nieuwste roman Met een beetje geluk is opnieuw een pareltje, waar ik in deze recensie graag meer over vertel! 

Met een beetje geluk – Tamara Haagmans

Met een beetje geluk is de nieuwe feelgoodknaller van Tamara Haagmans, bekend van De mooiste dag van je leven en Plankenkoorts. Wanneer haar tante overlijdt, erft Nicole een klein pretpark. Hoewel het in een verschrikkelijke staat verkeert en haar tante hoge schulden had, is Nicole vastbesloten om het park nieuw leven in te blazen. Maar Marc, de manager van het pretpark, probeert Nicole te overtuigen het park aan hem te verkopen. En elke keer als hij in de buurt is, lijkt er van alles mis te gaan: de wallaby’s ontsnappen, een bestelling voor de brasserie gaat fout, en Nicole krijgt een flinke boete. Gelukkig komt daar hulp van Nicoles vriendin Daniëlla, die met een fantastisch idee komt om het park te redden. 

Een feestje voor de liefhebber van feelgood!

Het decor van deze roman is een vervallen pretpark. Nicole ziet er na de eerste schrik wel brood in, maar da gaat niet zonder slag of stoot. De ene tegenslag volgt op de andere en ondertussen bloeien er romantische gevoelens op tussen Nicole en Marc. Die romance verloopt een beetje rommelig, de ene keer is het heel vanzelfsprekend, terwijl het even later weer helemaal overhoop ligt. Dat houdt wel lekker de spanning erin, dus mij hoor je niet klagen! Wat ik ontzettend leuk vind is dat er stukjes van Tamara zelf in het boek zitten. Ik zal niet verklappen waar precies, maar als je Tamara volgt op social media herken je ze vanzelf! Ik vind dat soort details altijd heel grappig en verfrissend. Ook legt Tamara in dit boek weer een link met een eerdere roman. Dit keer met Alles op het spel. Hoofdpersonage Jim speelt in Met een beetje geluk een kleine rol als de neef van Marc.

Ook in deze roman schroomt Tamara niet om belangrijke thema’s aan te snijden. Dit geeft haar romans net wat extra’s, waardoor het verre van een luchtig romantisch verhaaltje is. Leuke toevoeging aan dit verhaal: de liefde van Nicole voor de serie Friends! Als liefhebber herkende ik de scènes waarnaar gerefereerd werd direct, wat regelmatig zorgde voor een extra gniffel.

Ik heb weer genoten van de vlotte schrijfstijl van Tamara, het enthousiasme over haar verhaal spatte van de bladzijden. Je vliegt als een speer door de ruim 250 pagina’s heen en daarna zingt het nog even na. Opnieuw een feelgoodroman om trots op te zijn! ♥

Je bestelt het boek hier:

Lees hier ook de recensie van Plankenkoorts van Tamara Haagmans

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.