Poef! Er is weer een maand voorbij, dus dat betekent tijd voor mijn leesoverzicht. Dit keer staan er ook 2 luisterboeken in het lijstje. Ik heb ontdekt dat ik een boek luisteren, bijvoorbeeld in de auto of als ik in huis aan het opruimen ben, heel fijn vind. Lees je mee welke boeken ik in juni 2021 las en luisterde?

Bloedheet – Annet Hulst

Stel dat je uit nieuwsgierigheid je DNA opstuurt naar een bedrijf dat het vergelijkt met DNA van anderen. Stel dat je op deze manier op een groot familiegeheim stuit. Het overkomt de 18-jarige Fee Wilkens. Fee is eerstejaars student geschiedenis in Leiden. Sinds enkele maanden woont ze, met haar beste vriendin Rox, in het appartement dat haar ouders voor haar hebben gekocht. Tijdens de voorbereidingen van haar vaders vijftigste verjaardag, doet Fee een schokkende ontdekking die veel vragen bij haar oproept. Wat is er vroeger precies gebeurd rond het familiebedrijf in Apeldoorn, Spa Resort Het Kristal? Wat staat er in het dagboek van oom Bas, dat hij schreef in de gevangenis? En wat ziet de knappe Joey eigenlijk in Fee? Dan sterft er een familielid. Dat Fee nieuwsgierig is, komt nu goed van pas. Ze besluit samen met Rox op onderzoek uit te gaan. Ze moet weten wat het sterfgeval heeft te maken heeft met haar verleden.

Wat vond ik van Bloedheet van Annet Hulst?

Van Annet Hulst las ik eerder al Privacy Live, een spannende thriller over het leven in de wereld van de Nederlandse reality TV. Annet schrijft lekker vlot en houdt de spanning er goed in, zo ook in deze thriller! Ik zat binnen een paar bladzijden al in het verhaal. Het perspectief wisselt tussen dat van Fee en haar oom Bas. Annet dropt regelmatig aanwijzingen of dingen die blijven nazingen in je hoofd. Uiteindelijk komt deze thriller tot een mooie ontknoping en een verrassend einde. Ik heb ervan genoten en raad dit boek zeker aan als je houdt van thrillers van Nederlandse bodem!

Beter laat dan nooit – Charlotte de Monchy

Als Merle hoort dat haar hippie-oma haar enige bezit, het oude statige huis op de rotsen van Cornwall, heeft verkocht aan een investeerder, vreest ze dat de oude vrouw het slachtoffer is geworden van een harteloze oplichter. Hoewel Merle – een succesvolle internetondernemer en een no-nonsense type – gemengde gevoelens heeft over de kleurrijke levensstijl van haar artistieke, hasj rokende oma, besluit ze toch af te reizen naar het kleine dorpje waar ze als kind vele zomers doorbracht. Want als het om zaken gaat, beschouwt ze zichzelf als de aangewezen persoon om haar bij te staan.

Als de investeerder die haar oma heeft uitgekocht James Miller blijkt te zijn, de pestkop van het dorp die vroeger kwallen in haar zwembroek duwde, is Merle dubbel gemotiveerd hem een lesje te leren. Helaas blijkt hij ineens ook de kleinzoon van oma’s nieuwe grote liefde te zijn, wat de situatie ingewikkeld maakt. Helemaal als ze min of meer gedwongen wordt om samen met hem een verrassingsbruiloft te organiseren voor de bejaarde geliefden.

Wat vond ik van Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy?

Wat een heerlijke feelgood is dit! Charlotte schrijft heel levendig en neemt je echt mee in het decor. Dit keer was dat de Zuid-Engelse kust, waar Merle met niet al te veel enthousiasme naartoe gaat. Alle ingrediënten voor een portie romantiek zijn aanwezig: de knappe pestkop van vroeger, een paar onverwachte situaties en misverstanden en een romantische omgeving. Ik heb genoten van het verhaal, de leuke wendingen en uiteindelijk het happy end. Een fijne feelgood die je laat genieten, lachen en ontspannen!

Zestig dagen – Gillian King

Emma verhuist vier jaar na de dood van haar verloofde Gijs terug naar Den Haag, de stad waar ze vandaan komt. Ze wordt meteen weer meegezogen in het bruisende stadsleven… en in de liefde!
Gijs’ vroegere beste vriend Jesper woont ook in Den Haag. Hij heeft zijn leven op de rit, met een leuke baan en een goede relatie. Maar als hij Emma na al die jaren terugziet, raakt zijn zekerheid aan het wankelen. Eef, Jespers vriendin, moet met lede ogen aanzien hoe Jesper en Emma steeds closer worden. In een laatste wanhoopspoging eist ze dat de twee zestig dagen geen contact met elkaar hebben zodat zij Jesper ervan kan overtuigen dat hij bij háár hoort, niet bij Emma.
Kan er ook maar iemand ongeschonden uit deze strijd komen?

Wat vond ik van Zestig dagen van Gillian King?

Dit boek luisterde ik voornamelijk in de auto of ‘s avonds in bed. Wat een mooi verhaal en fijn geschreven, zoals Gillian dat altijd doet. (Lees ook haar laatste roman Ik vergeet je niet!) Ik leefde echt mee met Emma, die zo’n zware tijd had beleefd. Terwijl ik in de auto over de A2 zoefde voelde het alsof ik als toeschouwer in het leven van Emma, haar dochter Benthe en Jesper stond. Met de nodige drama’s is dit een fijne feelgoodroman die draait om de liefde en keuzes die je daarvoor soms moet maken.

Koop het boek hier:

Hildes droom – Marie Lamballe

Wiesbaden, 1945. De oorlog is eindelijk voorbij. Nu is de tijd van herstel aangebroken: iedereen pakt zijn leven weer op, maakt de balans op en kijkt vooruit naar de toekomst. Zo ook Hilde Koch, de jonge erfgename van het pittoreske Café Engel. Het café, dat al decennialang in handen is van haar familie, is gedurende de oorlogsjaren in verval geraakt. Hilde is vastbesloten het ooit zo glorieuze familiebedrijf in ere te herstellen en liefde en vreugde terug te brengen tussen de eeuwenoude muren. Maar een onverwachte bezoeker brengt een duister geheim met zich mee dat de verhoudingen binnen de familie op scherp zet, en de pas afgelopen oorlog dichterbij brengt dan ooit.

Wat vond ik van Hildes droom van Marie Lamballe?

Wat een prachtige roman! JE leest afwisselend de verhalen van verschillende personages. Wat daarin soms wel verwarrend is, is dat de tijdlijn daarin verspringt. Dus dan ga je van Hilde in juli 1945 naar haar vader in februari 1945. Wat ik wel heel knap vind is dat in die tijdsprongen niets verklapt wordt. De personages zijn levendig beschreven, net als het decor, de Duitse stad Wiesbaden. Ik heb genoten van deze pil van ruim 500 pagina’s en kijk al uit naar het tweede deel van de 3-delige serie over Café Engel, dat in het najaar van 2021 verschijnt.

Koop het boek hier:

Tip: 10 ontspannende boeken voor op vakantie!

De kreeft – Tamara Haagmans

Thuiskok Joyce wordt ingehuurd om een chic diner klaar te maken. De enige voorwaarde: kreeft staat op het menu. Moet ze die echt klaarmaken? Haar hart breekt al bij het idee. Als haar leuke busje dan ook nog startproblemen krijgt én de gastheer van het diner een heel aantrekkelijke man blijkt te zijn, weet Joyce niet meer hoe ze heeft. Wordt de avond een fiasco? En hoe loopt het af met de kreeft?

Wat vond ik van De kreeft van Tamara Haagmans?

Tijdens een rit naar Brabant voor een weekendje weg was ik klaar met Zestig dagen van Gillian King. Ik gooide de auto aan de kant en koos een nieuw luisterboek uit. Ik koos voor de novelle De kreeft van Tamara Haagmans. Heerlijk geschreven, zoals ik altijd van Tamara gewend ben. Met de nodige humor en hilarische situaties volg je het avontuur van Joyce. Ik heb een aantal keer hardop zitten lachen en ik vond het jammer dat het een kort verhaal was, het smaakte naar meer!

Koop het boek hier:

Tip voor gratis e-books en luisterboeken!

Tot slot heb ik nog een toffe tip voor je! Met de app Nextory geniet je van e-books en luisterboeken. Ik heb een fijne aanbieding: je kunt de app 40 dagen GRATIS gebruiken! Daarna kun je een abonnement nemen, dat je ieder moment weer op kunt zeggen. Superhandig voor bijvoorbeeld de zomervakantie, toch?

Klik op deze link en gebruik de code BREG40. Je kunt dan direct starten met lezen en luisteren. Sluit je daarna een abonnement af? Dan ontvang ik daarover eenmalig een commissie. Hier betaal jij niets extra voor.

Welke boeken las jij afgelopen maand?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.