Het rommelt en kriebelt in mijn buik. Ik voel me onrustig. Waar komt het vandaan? Wat gebeurt er? Mijn leven voelt als een spannende Netflixserie waar ik maar naar blijf kijken. Vol verwachting en vol speculaties wat er in de volgende aflevering gaat gebeuren.

Onrust voor de vakantie

Ik neem wat afstand van de situatie en wissel wat voiceberichtjes uit met Kiki Bakker. Zij is echt de koningin van rust en overzicht en helpt ondernemers om gewoontes te creëren die in hun leven passen. Ik had een story gedeeld op Instagram, waarin ik ook een poll zette. Ruim 75% van de deelnemers gaf aan ook onrust te voelen voor de vakantie. Kiki sprong er direct op in, wat leidde tot een mooi gesprek tussen ons. Er wellen tranen op in mijn ogen als ze de vinger op de zere plek legt. “Waarom heb je dan 1,5 jaar zo hard doorgewerkt, Breg?

Non-stop doorwerken, waarom deed ik dat?

Ja, dat is een goede vraag. Waarom heb ik sinds begin 2020 non-stop gewerkt? Nou ja, ik moet wel eerlijk zijn: in december had ik 2 weken vrij en in mei ook een week. Het rationele antwoord op de vraag?

 • Het was coronatijd, dus ik nam al het werk aan dat zich aandiende. Ik moest hier dankbaar voor zijn.
 • Ik moet toch geld verdienen om mee te betalen aan ons leven
 • Ik kan toch niet niks doen?
 • Ik moet zichtbaar zijn op social media

Hoe ik mijn leven wil leiden

Je voelt hem al wel aan: dit kan ik mezelf blijven vertellen, maar het staat niet in lijn met wat ik echt wíl. Wat ik echt wil is namelijk meer rust en balans. Ik wil om 15.00 uur mijn laptop kunnen dichtklappen en genieten van een middag met Lau of een uurtje lezen in de tuin. Al ga ik een uur voor me uit zitten staren, het maakt niet uit.

 • Ik wil loskomen van de continue bereikbaarheid.
 • Ik wil loskomen van een hoofd dat maar doorgaat en doorgaat en door…
 • Ik wil 24 uur werken en genoeg verdienen om comfortabel te leven. (Ik typte hier per ongeluk lezen, wat ook een prima doel is)

Nu hoor ik je denken: nou, wat let je?

Dit ga ik anders doen in de 2e helft van 2021

Ja daar zit ‘m dus precies het proces waar ik nu in zit. Het gaat om het veranderen van mijn mindset. Niet rigoureus, niet dat ik ineens een compleet ander mens word. Maar ik mag wel anders gaan denken. Over mijn bedrijf. Over mezelf. Over mijn prioriteiten.

Dus gaan er dingen veranderen:

 • Vanaf 1 september werk ik 24 uur per week en is vrijdag mijn heilige vrije dag.
 • Ik focus me op mijn vaste klanten, aangevuld met mijn blog. Komt er een aanvraag voor een website voorbij waar ik van ga stralen en past het qua tijd? Dan zeg ik ja.
 • Ik plan iedere dag pleziertijd in. In die tijd doe ik waar ik zin in heb. Zonder schuldgevoel, zonder druk dat ik iets anders moet doen, zonder enige belemmering.
 • De weekends zijn voor mijn gezin, familie en vrienden.
 • Ik neem elke schoolvakantie vrij.

Zo. Door het hier nu neer te zetten ga ik een commitment aan. Ik heb mijn wensen helder en ga ernaar leven. Zal dat makkelijk gaan? Vast niet altijd. Zal ik terugvallen in oude patronen? Ongetwijfeld. Ga ik er met volle overtuiging voor? Zeker weten!

Persoonlijke ontwikkeling eindigt nooit

Natuurlijk zal ik regelmatig bloggen over deze zoektocht naar de goede balans, waar mijn gezin en ik het beste bij gedijen. Het is een avontuur, het is een fijne reis en persoonlijke ontwikkeling eindigt nooit. Bovenal is het een ontzettende rijkdom dat ik zo naar mijn leven kan kijken en het steeds meer kan vormgeven zoals het bij mij past.

Ben jij tevreden met de balans die je nu ervaart?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

 1. Goed dat je hier bewust van bent. Dat is stap 1. En ik herken het gevoel heel erg. Je wilt altijd direct reageren op klanten, altijd bereikbaar zijn en zoveel mogelijk werk aannemen. Want ja, tante Cor, maar ook hallo hoge omzet. Maar wordt je daar een gelukkiger mens door? Ik niet. Hierdoor ben ik nu een stuk strenger in opdrachten aannemen en is het prima dat ik nu tijdelijk niet vol zit met opdrachten.

  • Hee Dionne,

   Zo fijn dat je dit met me deelt! Vooral je laatste opmerking dat het prima is om niet vol te zitten. Daar wil ik ook naartoe, dat het ook oké is als het minder druk is en dat ik vooral doe wat ik écht leuk vind! Thanks!

 2. Pingback: Dit is er veranderd door onze vakantie - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.