Je hebt al een fijne tuin, maar geen plekje om echt droog te zitten. Een overkapping in je tuin is dan een goede oplossing. Je creëert daarmee een stukje buitenruimte, waar je droog en zelfs warm kunt zitten, ook als het weer minder goed is. Ik laat je wat mooie voorbeelden zien!

Wanneer kies je voor een overkapping in je tuin?

Zoals ik al schreef is een overkapping een ideale manier om een stukje extra buitenruimte te creëren. Ligt je tuin op het zuiden? Dan is het lekker warm onder de overkapping. Sowieso is het een goed idee als je bedenkt dat overkappingen tegenwoordig veel meer zijn dan alleen het extra dak.

Mogelijkheden voor een overkapping in je tuin

Wat voor mogelijkheden er zoal zijn? Je kunt kiezen voor glazen zijwanden, maar ook voor een glazen schuifwand aan de voorkant. Zo kun je heerlijk beschut zitten in het geval van een flinke zomerstorm, terwijl je toch het buitengevoel ervaart. Je haalt dus eigenlijk een stukje van je woonkamer naar buiten. Of een stukje tuin naar binnen, het is maar hoe je het bekijkt. Een overkapping is in de winter ook een fijne plek als de zon erop schijnt. Achter het glas kun je de warme zonnestralen vangen, terwijl de winterkou lekker buiten blijft. Is het toch iets te fris? Dan kun je altijd kiezen voor terrasverwarming, om een aangename temperatuur te creëren.

Je overkapping samenstellen

Jouw persoonlijke wensen vormen de basis voor je overkapping. Ik vertelde al over verwarming, maar er is meer. Wat dacht je van zonwering, zodat je in de zomer niet wegsmelt onder het glas? En ook in de opstelling en kleuren heb je volop keuze. Ik vind zelf de antraciete overkappingen die je tegenwoordig veel ziet erg mooi. Ook een stuk onderhoudsvriendelijker dan een wit exemplaar denk ik en daar hou ik wel van! Verlichting is ook van toegevoegde waarde in de overkapping. Zo kun je ‘s avonds nog lekker lang buiten zitten en een boek lezen.

Inspiratie voor een fijne overdekte plek in je tuin

Wij hebben zelf een houten overkapping gemaakt aan de achterkant van onze tuin. In de toekomst willen we er het liefst ook nog eentje aan de gevel. Hoe en wat precies? Dat weten we nog niet. Onze verbouwplannen worden steeds concreter en zodra ik er meer over kan delen zal ik dat zeker doen!

Leuk detail, de eerste foto prijkt al een hele tijd op mijn Pinterestbord. Ik vind dit zó mooi! Echt het binnen-buitengevoel, met de eettafel, de lampen erboven en de schuifdeuren.

Verasol overkapping in je tuin bregblogt.nl

Deze overkapping heeft glazen schuifwanden, die je bijna niet ziet. Daardoor heb je echt het buitengevoel als je met een kopje koffie op de bank zit en zo je tuin in kijkt.

Verasol overkapping in je tuin bregblogt.nl

Deze overkapping is weer open aan de voor- en zijkanten, waardoor er meer verbinding is met de tuin. Een heerlijk zomers plekje!

Verasol overkapping in je tuin bregblogt.nl

En tot slot nog een overkapping die heel licht en ruim oogt door de openslaande deuren aan het huis en de glazen schuifwand. Ook mooi is de bruine kleur, die het een wat natuurlijkere look geeft.

Verasol overkapping in je tuin bregblogt.nl

Hopelijk heb ik je weer fijne inspiratie gegeven voor een overkapping. Ik ben benieuwd: heb jij een overkapping aan je huis of in je tuin?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.