Wat is het soms toch heerlijk om weg te kruipen op de bank of in bed met een fijne serie. Zo eentje waar je niet al te veel bij hoeft na te denken, maar waar je je helemaal in kunt verliezen. Ik zet een paar fijne feelgood series voor je op een rijtje!

Fijne feelgood series op Netflix en Videoland

Wij hebben een abonnement op zowel Netflix als Videoland. Daar staat genoeg leuks op om even lekker mee te relaxen. Ik hou zelf van series waarin de dagelijkse beslommeringen groot worden uitgemeten of waarin ik word meegenomen in een lifestyle die in niks lijkt op die van mezelf. Kop thee erbij en bingen maar!

Feelgood tip #1: The Bold Type

Maak kennis met de 3 vriendinnen Kat, Jane en Sutton. Twintigers die werken voor het populaire Scarlet Magazine. Wat al een fijn begin van de serie is: de hoofdredacteur, Jacqueline, is géén kreng, zoals in de meeste series en films juist wel het geval is. Deze serie snijdt de nodige maatschappelijke thema’s aan, maar brengt ook veel humor, outfits, liefde en romantiek. Het is verfrissend om te zien dat er in een werkomgeving ook heel veel ruimte is voor empowerment en niet voor negativiteit. Het is echt een fijne serie met toffe acteurs!

Te zien op Netflix en Videoland.

Feelgood tip #2: Ginny & Georgia

Stel je een vrouw van 30 voor die met haar puberdochter en haar zoontje naar een nieuwe woonplaats trekt nadat haar (rijke) echtgenoot is overleden. Maak kennis met Georgia en haar gezin. De ietwat aparte Georgia is de vreemde eend in de bijt in het kleine stadje waar ze terecht komen. Dochter Ginny probeert zich ondertussen te redden op de middelbare school met alle hormonale toestanden die daarbij horen. Fijne feelgood met veel humor.

Te zien op Netflix.

Feelgood tip #3: Sweet Magnolias

3 vriendinnen met allemaal hun eigen sores, een pittoresk stadje in Amerika en de nodige drama’s, romances en ontwikkelingen. Dat is het recept voor Sweet Magnolias. Soms een tikkeltje kabbelend, maar daardoor niet minder fijn. Echt zo’n serie om bij te ontspannen en je hoofd leeg te maken.

Te zien op Netflix.

Feelgood tip #4: Virgin River

De serie Virgin River is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Robyn Carr. Verpleegster Mel wil een nieuwe start maken en verhuist naar Virgin River, een afgelegen stadje in het noorden van Californië. De start verloopt rommelig en Mel twijfelt regelmatig of ze er wel goed aan heeft gedaan. Ondertussen ontdek je steeds meer over haar verleden en hé, bloeit daar liefde op tussen haar en de knappe Jack?

Deze serie is in dezelfde stijl als de boeken van de Moose Springs serie

Te zien op Netflix.

Feelgood tip #5: Emily in Paris

Wie houdt er nou niet van Parijs? Ik in ieder geval wel! Sterker nog, in 2002 (een eeuwigheid geleden!) heb ik er een halfjaar gewoond voor mijn stage. Dankzij Emily in Paris kon ik me weer helemaal verliezen in het unieke gevoel dat Parijs je geeft. Emily gaat voor haar werk een tijdje naar Parijs en duikt volledig in het leven daar. Met de nodige drama’s, romantische ontwikkelingen en hilarische situaties is dit de ultieme feelgood serie!

Feelgood tip #6: Dynasty

Als je houdt van enorme huizen, de problemen van de rich and famous en niet vies bent van wat absurde dramatische ontwikkelingen zit je bij Dynasty helemaal goed! De rijke familie Carrington heeft het voor de buitenwereld allemaal goed voor elkaar. Achter de deuren van het grote landhuis zitten alleen de nodige drama’s en geheimen verborgen. Smullen!

Te zien op Netflix.

Feelgood tip #7: Modern Family

Heb je zin om even hardop te lachen om droge grappen? Dan raad ik je Modern Family zeker aan! Ik lig bijna elke aflevering wel dubbel om de flauwe humor van Phil Dunphy (“When life gives you lemonade, make lemons. Life will be all like: “Whaaaaat?””) en de overdreven Cam. Heerlijke feelgood om mee af te schakelen en je hoofd leeg te maken.

Te zien op Netflix.

Dit waren mijn tips! Welke feelgood serie kijk jij graag?

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Op Instagram had ik al Firefly Lane getipt. Dit gaat over twee hartsvriendinnen, die je volgt door de jaren heen (70s, 80s en 00s). Erg leuk om die verschillende decennia met bijbehorende mode voorbij te zien komen. De serie is gebaseerd op boeken van Kristin Hannah. Andere feelgood op Netflix is natuurlijk Friends! En wat ik ook erg leuk vond, ik weet niet of het in het rijtje feelgood past, maar wel in het rijtje nostalgie, is Cobra Kai, gebaseerd op de oude Karate Kid films, met dezelfde acteurs als toen! (Maar dan een paar jaartjes ouder…)

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.