We spelen al een tijdje met de gedachte om Laurens zijn slaapkamer te combineren met zijn speelkamer. Vanaf ongeveer 8 of 9 jaar vind ik hem oud genoeg om naar zolder te verhuizen, dus begint nu alvast de voorpret. Ik ging op zoek naar inspiratie voor een speelkamer en slaapkamer in 1!

Speelkamer en slaapkamer combineren

Laurens is een echte bofkont, hij heeft namelijk 2 kamers. In de ene kamer slaapt hij, de andere is zijn speelkamer. Toen ik een nieuw kantoor in huis wilde, ruilden we van plek. Ik werk in het kleinste kamertje en hij speelt op de grootste kamer, de zolder. Daar hebben we van onze oude matrassen een chillplekje gemaakt en hij kan er uitgebreid spelen, zonder elke dag alles op te hoeven ruimen. Helemaal ideaal is het nog niet, omdat er ook nog kasten met spullen van ons op zolder staan. In de toekomst willen we zijn slaapkamer en speelkamer daarom gaan samenvoegen tot 1 fijne plek die helemaal van hem is.

Wat zet je in een speel/slaapkamer?

Om te beginnen moet er een bed komen, het liefst eentje waarop hij ook kan chillen met zijn matties. We kochten voor zijn 2e verjaardag al een uitschuifbed, zodat er altijd plek is voor een logeetje. Als hij straks ouder wordt is het meteen een tweepersoonsbed en heeft hij alle ruimte met zijn groeiende ledematen. 😉

Wat over een paar jaar ook onvermijdelijk is: een televisie op zijn slaapkamer. Fijn om een filmpje op te kijken of om te gamen. Alle consoles en andere kabels werken we dan het liefst weg in een TV meubel, hangend of staand.

Oké, het chillgedeelte is geregeld, wat nog meer? Een bureau om zijn huiswerk aan te maken, met een fijne bureaustoel, heeft hij al. Een boekenkast mag ook niet ontbreken. Nu nog gevuld met vooral prentenboeken en Donald Ducks, straks hopelijk ook met fijne leesboeken. Met een moeder als boekenwurm is die kans heel groot.

Tot slot is een grote kast voor het speelgoed ook onmisbaar op de speelkamer. We hebben nu verschillende bakken in lage vakkenkasten, gesorteerd op type speelgoed: lego, Playmobil en ga zo maar door. Zo blijft het voor hem overzichtelijk en het maakt opruimen makkelijker.

Inspiratie voor een speelkamer en slaapkamer in 1

Ik dook Pinterest op voor inspiratie voor een speelkamer en slaapkamer in 1. Zelf vind ik dit soort plaatjes altijd heel fijn, ze brengen je weer op nieuwe ideeën. Als het zover is laat ik natuurlijk ook hier zien hoe de nieuwe speel- en slaapkamer op zolder eruit komt te zien!

https://nl.pinterest.com/pin/422281199949555/ https://nl.pinterest.com/pin/7599893108929643/ https://nl.pinterest.com/pin/81135230776336835/ https://nl.pinterest.com/pin/79024168450708781/ https://nl.pinterest.com/pin/484699978652391786/ https://nl.pinterest.com/pin/81135230776336833/

Heb jij een aparte speelkamer/speelruimte in huis?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.