In maart las ik een hele berg boeken, maar die leesflow was ik in april even kwijt. Gelukkig heb ik hem weer teruggevonden en ben ik regelmatig met een boek in mijn hangmat te vinden. In dit overzicht vertel ik alles over de boeken die ik in april én mei 2021 heb gelezen!

Solveigs belofte (Vrouwen van de Leeuwenhof #3) – Corina Bomann

De jonge Solveig – verliefd en verloofd – lijkt een stralende toekomst tegemoet te gaan, maar een tragisch ongeval maakt een einde aan haar geluk. Ze besluit zich terug te trekken op de Leeuwenhof, bij haar moeder en grootmoeder. Daar is ze hard nodig, want het eerbiedwaardige landgoed verkeert in slechte staat. Solveig heeft allerlei ideeën om het huis en het omringende landgoed te redden, maar welke zijn goed en haalbaar?

Als er een Amerikaan en een aantrekkelijke zakenman uit Stockholm op de Leeuwenhof arriveren, opent hun inbreng en kennis voor Solveig de deur naar de wijde wereld. Ze wil niets liever dan een nieuwe start maken, voor de Leeuwenhof en voor de liefde. Maar kan ze haar verdriet om haar verloren geluk achter zich laten?

Wat vond ik van Solveigs belofte?

Corina Bomann is in korte tijd een van mijn favoriete auteurs geworden. Met deze serie sleept ze je mee in een heerlijke familiesaga die eind 19e eeuw begint en eindigt halverwege de jaren ’70 van de vorige eeuw. In dit derde deel maken we kennis met Solveig, de kleindochter van Agneta uit het eerste deel en de dochter van Mathilda uit het tweede deel. Wat ik fijn vond aan dit deel is dat het speelt in een periode waarover ik nog niet veel boeken heb gelezen. veel romans spelen zich af rond 1900, in de Tweede Wereldoorlog of in de huidige tijd. De jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw hebben zo hun charmes en met de opkomende moderniseringen zijn ze een mooi decor voor een verhaal als dit. De personages zijn opnieuw sterk neergezet en Corina Bomann sleept je helemaal mee in het verhaal. Ik heb er weer van genoten en vind het jammer dat deze serie afgelopen is. Gelukkig komt er in de zomer van 2021 alweer een nieuwe serie van haar hand, dus het leed wordt al snel verzacht!

Mr. Swipe Right – Nicola May

‘Mr. Swipe Right’ is de sexy feelgoodroman van Nicola May, waarin de verlegen Cali besluit om na een verbroken huwelijk een profiel aan te maken op een datingapp. Als Tinder-maagd verkent ze haar opties en ze stapt steeds verder uit haar comfortzone. Cali heeft het erg leuk, maar ze is op zoek naar meer dan alleen een leuke tijd. En als ze dat vindt, durft ze haar gebroken hart dan opnieuw open te stellen?

Wat vond ik van Mr. Swipe Right van Nicola May?

Deze feelgood is perfect voor tussendoor. Een luchtige roman met een actueel thema: Tinder en online dating. Af en toe wel wat voorspelbaar, maar dat maakt het niet minder vermakelijk. Leuk detail: de Nederlandse versie is een vertaling door feelgoodauteur Tamara Haagmans!

Hope Again (Again serie #4) – Mona Kasten

Everly Penn was nooit van plan verliefd te worden, en al helemaal niet op haar docent. Maar Nolan Gates is charmant, intelligent en sexy, en de enige die Everly de duistere gedachten kan laten vergeten die haar sinds haar kindertijd wakker houden. яндекс Hoe beter ze hem leert kennen, hoe sterker hun band wordt.

Uiteindelijk wil ze niets liever dan zichzelf helemaal openstellen voor hem. Maar wat ze niet weet is dat achter Nolans levenslustige karakter een geheim schuilgaat dat hun liefde voorgoed zou kunnen vernietigen, zelfs nog voordat die echt is begonnen.

Wat vond ik van Hope Again van Mona Kasten?

Deze serie is echt een van mijn favorieten. Enerzijds omdat ik terugga naar mijn tijd als twintiger, met alle bijbehorende drama’s. Anderzijds omdat Mona Kasten zo heerlijk schrijft, met een afwisseling van humor, diepgang, drama en liefde maakt ze er elke keer weer een feestje van om haar boeken te lezen. Ik kijk al uit naar het vijfde deel dat in juni 2021 verschijnt.

De introverte moeder – Shirley Visser

De introverte moeder van Shirley Visser is een praktisch en herkenbaar boek voor introverte en hoogsensitieve moeders op zoek naar meer balans. Vind jij sportclubs, schoolpleinen en ouderbijeenkomsten een behoorlijke uitdaging? Zou jij jezelf omschrijven als introvert of hoogsensitief, en heb je een kleintje? Laat dan de tips van Shirley Visser je helpen! Zij laat zien hoe je ervoor zorgt dat je als moeder niet overprikkeld raakt in een toch al drukke wereld. Herkenbare verhalen en input van experts helpen je meer balans te krijgen tussen we-time en me-time. Want iedereen heeft zo nu en dan tijd voor zichzelf nodig!

Wat vond ik van De introverte moeder van Shirley Visser?

Dit boek was een feest der herkenning voor me. Ik heb altijd gedacht dat ik extravert ben, maar bepaalde dingen pasten daar niet bij. Door de coronatoestand werd ik me er al bewuster van dat mijn introverte kant groter is dan ik altijd heb gedacht. Dankzij dit boek viel er een hoop op zijn plek. Lees hier mijn uitgebreide recensie en wat het boek me heeft gebracht.

Lentegroen (Onder de bomen #1)  – Jackie van Laren

Als de stoere, zelfstandige boswachter Sylvie wordt bedrogen door haar vriend, aarzelt ze geen moment. Ze verhuist met haar dochter Ties naar een plek waar ze een nieuwe baan kan krijgen en zweert nooit meer aan een relatie te beginnen. Boswachterij De Grote Weijde, op de Utrechtse Heuvelrug, is een prachtig gebied, en het boshuisje waar ze zo in kan trekken is ook een bonus. Het enige minpunt: ze moet de als moeilijk bekend staande eigenaar van landgoed Woudenbergh zien over te halen het landgoed open te stellen voor recreanten.
Freek, de eigenaar van het landgoed, is mensenschuw, eenzelvig en een beetje wereldvreemd, maar tegelijk ook hyperintelligent. Hij zit niet te wachten op bemoeienis van buitenaf, maar als er criminele activiteiten op zijn landgoed plaatsvinden en hij Sylvies hulp heel hard nodig heeft, moet hij wel uit zijn schulp komen. Het gaat hem beter af dan hij had gedacht, al is hij ervan overtuigd dat hij zich beter verre van andere mensen kan houden. Vooral van zo’n leuke vrouw als Sylvie.

Wat vond ik van Lentegroen van Jackie van Laren?

Sinds ik een paar jaar geleden de Q-serie van Jackie van Laren las ben ik verkocht. Ze schrijft zo ontzettend fijn en heeft echt een eigen stijl. Haar feelgoodromans zijn luchtig, maar tegelijkertijd hebben ze ook diepgang. Meestal vind je er een wat onhandige, stoere man in terug die in aanraking komt met een vrouw die als een blok voor de man valt, met alle gevolgen van dien. Ooit gaf iemand aan dat de boeken van Jackie voorspelbaar zijn, wat sindsdien regelmatig voor grappen zorgt op de Facebookpagina van Jackie. Ik kan je één ding vertellen: voorspelbaar zijn de boeken van Jackie in mijn ogen niet. In haar nieuwste serie neemt Jackie je mee naar een bosrijk gebied, waar boswachter Sylvie met haar dochter naartoe verhuist. Ze ontmoet de eigenzinnige Freek en algauw bloeit er iets moois op tussen de twee. Het boek is duidelijk onderdeel van een serie, want het eindigt als het verhaal van Sylvie en Freek net lekker op gang komt. Daardoor krijg je nog meer zin om direct door te gaan in het volgende deel. Sterker nog, ik droomde de nacht nadat ik het boek uit had dat ik het volgende deel al in de bus had liggen. Helaas moet ik daar nog even op wachten. De Onder de bomen-serie bestaat uit 4 delen: Lentegroen, Zomerloof, Herfstrood en Winterzon die in de loop van 2021 en 2022 verschijnen.

De vergeten Deverill (Deverill-serie #4) – Santa Montefiore

Kasteel Deverill, 1892. De beeldschone, maar eigenzinnige Arethusa is met haar zeventien jaar nog lang niet klaar voor het huwelijk, ook al hebben haar ouders een geschikte kandidaat op het oog. Om nog even van haar vrijheid te genieten weet ze haar tante in Londen over te halen haar uit te nodigen voor het balseizoen. Een uitnodiging die niet zonder gevolgen zal blijven.
Nantucket, Massachusetts, 1960. Wanneer uit haar testament blijkt dat Arethusa Clayton wil dat haar as wordt uitgestrooid in Ierland, op een heuvel die uitkijkt op kasteel Deverill, zijn haar kinderen stomverbaasd. De meisjesnaam van hun moeder is Deverill, maar van een kasteel hebben ze nog nooit gehoord. In het besef hoe weinig ze van haar moeder weet, besluit Faye, haar dochter, naar Ierland te reizen, op zoek naar Arethusa’s verleden.

Wat vond ik van De vergeten Deverill van Santa Montefiore?

Het was al eventjes geleden sinds ik de eerste 3 delen van de Deverill-serie heb gelezen, dus ik moest mijn geheugen wat opfrissen. Lang duurde dat niet, want door de heerlijke schrijfstijl belandde ik zo weer in het plaatsje Balinakelly en werd ik meegesleept door de perikelen van de familie Deverill. In het boek lees je afwisselend het verhaal van Faye, die in de jaren ’60 heel vooruitstrevend is door in haar eentje naar Ierland te reizen. Het andere verhaal is dat van Arethusa, die in haar jonge jaren in Ierland zo’n ander leven leidde dan ze deed in Amerika. Ik heb genoten van het prachtige verhaal, waarin duidelijk wordt hoeveel beperkingen in vrijheid er vroeger golden voor vrouwen. Ik blijf me daarover verwonderen, terwijl ik tegelijkertijd geniet van de levendige beschrijvingen van de bals, feesten en chique diners. Aan het eind krijgt het verhaal een prachtig einde dat je reikhalzend laat uitkijken naar het vijfde deel.

De verre horizon (Deverill-serie #5) – Santa Montefiore

Tegen de wensen van zijn halfzus Kitty Deverill in, verkoopt JP Deverill het familiekasteel aan een grote hotelketen. Ook nodigt hij de jonge Margot Hart als gastschrijver uit om op het landgoed te komen logeren. Margot werkt aan een boek over de geschiedenis van de familie Deverill en JP ziet dat boek als de ideale manier om zijn rekeningen met enkele familieleden te vereffenen.
JP’s zoon Colm kan zich allerminst vinden in de plannen van zijn vader. Hij heeft na de scheiding van zijn ouders alle contact met zijn vader verbroken, maar nu JP van plan is de vuile was over de familie buiten te hangen, voelt Colm zich geroepen om in actie te komen. Zelfs als hij daarvoor de degens moet kruisen met de charmante en onafhankelijke Margot.

Wat vond ik van De verre horizon van Santa Montefiore?

In het vijfde deel beginnen we in de jaren ’80. Het kasteel is niet langer in de familie, het is een luxe hotel. Al gauw duikt de jonge, enthousiaste journaliste Margot op, die vastberaden is om het leven van de familie Deverill te beschrijven in haar nieuwste boek. Parallel aan het verhaal van Margot bekijk je de wereld rond Balinakelly door de ogen van Kitty, die inmiddels overleden is. Ze doolt nog als ziel rond in het kasteel en probeert te voorkomen dat zaken uit de hand lopen. Stukje bij beetje brokkelen er figuurlijke muren af, ontstaan er romances en vallen maskers af. Het is wederom een fijn boek en daarmee een mooie afsluiting van de serie. Tenminste, dat weet zelfs Santa Montefiore zelf nog niet zeker. Het enige minpuntje vond ik dat er niks terugkwam over Faye, die in het 4e deel zo’n prominente rol had en als een van de laatste Deverills nog in leven zou moeten zijn in dit verhaal. Verder was het weer volop genieten!

Dat was mijn leesoverzicht weer, ik ben benieuwd of ik juni wat meer lees en ik vertel je volgende maand welke boeken ik las en wat ik ervan vond! Wat is het mooiste boek dat jij afgelopen maand las?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.