Vandaag is het feest in huize Breg Blogt! Onze lieve, grappige en slimme Laurens is vandaag 7 jaar geworden! We vieren feest en stiekem grijp ik deze kans aan om even te mijmeren bij alle mooie herinneringen aan de afgelopen 7 jaar…

Van baby naar grote jongen in een oogwenk

Ik denk terug aan de avond voor hij 1 jaar werd. Wat heb ik toen gehuild! Mijn baby werd een dreumes en dat voelde als het grootste loslaten ooit. Haha, wist ik toen veel! Dat groeien lijkt nu in een nog rapper tempo te gaan en ik heb het gevoel dat ik 3x met mijn ogen heb geknipperd en hij nu ineens 7 is. Als ik naar hem kijk zie ik een wonderlijke mix van een klein jongetje en het rap opgroeiende kind dat hij is. Hij kan zich nog steeds als een kitten tegen me aanvlijen terwijl ik zijn rug kriebel. (‘Nee mama, een beetje naar links, ja daar, zo is het lekker.’) Tegelijkertijd staat hij soms tegenover me met een felheid waar de vonken vanaf spatten. Hij is verbaal heel sterk en gebruikt prachtige zinnen en woordconstructies. Als teksttovenaar ben ik daar natuurlijk wel heel trots op.

Het leuke van deze leeftijd

Hoewel ik nogal eens sentimenteel loop te doen en roep dat ik mijn baby mis, vind ik deze leeftijd ook wel heel erg leuk. We kunnen echt gesprekken voeren samen en we leren van elkaar. Lau is echt een spiegel voor me. Zit ik niet lekker in mijn vel? Dan knalt het. Gaat het goed? Dan zijn we niet bij elkaar weg te slaan. Zijn humor maakt me steeds weer aan het lachen. Hij is vrij en open, maakt makkelijk contacten en is ontzettend enthousiast. Aan de andere kant is hij onzeker en heeft hij ook introverte kanten, net als zijn moeder. We vieren zijn verjaardag verspreid over meerdere dagen. Dat vindt hij zelf ook heel fijn, want ‘Dan hoef ik niet steeds te denken met wie ik moet kletsen, dat geeft me rust.’ Had ik al verteld dat het soms net een papegaaitje is?

Wat ik ook zo leuk vind is zijn creativiteit. Hij kan uren spelen met lego, Playmobil of zelfs nog Duplo. Hij maakt hele bouwwerken en scènes en speelt daarin vol overgave. Samen met zijn vriendjes bouwt hij hutten en verzint daar ook de mooiste verhalen bij. Die vriendschappen knallen soms ook weleens, maar het komt ook altijd weer goed. Ik herken zijn afkeer van onrecht en het is soms aandoenlijk om te zien hoe hij zichzelf verzet tegen onrecht, hoe klein het ook is.

Dit geven wij Laurens cadeau

Wat geef je een 7-jarige cadeau? Die vraag hebben wij onszelf de afgelopen tijd regelmatig gesteld. Hij heeft het al maanden over een politiebureau van Playmobil, dus dat hebben opa en oma geregeld. Wij kozen voor een abonnement op Quest Junior. Hij leest graag samen met Etienne in de gewone Quest, maar soms zijn die onderwerpen toch wat lastig voor hem. Nu krijgt hij maandelijks zijn eigen Quest in de brievenbus en ik denk dat dat een groot succes wordt! verder staan er nog wat leuke cadeautjes van Lego en Playmobil op zijn verlanglijstje. Lees hier ook mijn blog met cadeautips voor een jongen van 7 jaar!

7 dagen feest!

Het voordeel van jarig zijn in cornatijd is dat de bezoekjes gespreid worden. We vieren twee weekends feest, waarbij we alle aandacht hebben voor onze gasten en Laurens lekker kan spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Een prima oplossing dus!

Fijne dag vandaag!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.