Laurens wordt morgen 7 jaar (HOERA!) en dat leek me een goed moment om eens wat cadeautips voor een jongen van 7 jaar te delen! Wat zijn leuke cadeaus en waar vind je ze? 

Cadeautips voor een jongen van 7 jaar

Het verschilt natuurlijk per kind en de mogelijkheden voor leuke cadeaus zijn eindeloos. Het ene kind is met 7 jaar al gek op gamen, terwijl de ander nog lekker buitenspeelt. Kijk dus goed naar de hobby’s en voorkeuren van de 7-jarige jongen. In ons geval zijn Lego, Playmobil en buitenspelen favoriet. Ook lekker Donald Ducks lezen staat hoog op zijn lijstje. Gamen doet hij sporadisch, dus dat is hier nog niet aan de orde. Ik heb me in dit lijstje dus gericht op niet-digitale cadeaus.

Dit geef je een jongen van 7 jaar cadeau

Playmobil

Het leuke van Playmobil vind ik enerzijds de complete series en anderzijds dat het de fantasie stimuleert om eigen verhalen te vertellen. Toen onze zoon 3 jaar werd kreeg hij de Playmobil Country boerderij. Inmiddels is zijn interesse verplaatst naar politie, brandweer en reddingsteams, waar onderstaande cadeaus heel goed bij passen.

Lego (extra tip: refurbished Lego!)

Lego is ontzettend leuk en stimuleert de creativiteit en de fantasie van je kind. Ook is het goed voor de fijne motoriek. Als Lego Masters op tv is zijn wij onze zaterdagavond op de bank kwijt, want dan hebben we gezelschap van een kleine Lego-fan!

Deze sets zijn leuk voor een jongen van 7!

Voor refurbished lego ben je bij Brickr aan het goede adres. Je vindt hier complete Legosets voor een zacht prijsje. De pakketten zijn samengesteld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, dus je steunt met jouw aankoop ook nog eens een goed doel!

Gezelschapsspelletjes voor jongens van 7 jaar

Spelletjes zijn hier in huis ook echt favoriet! De afgelopen tijd hebben we veel nieuwe spelletjes ontdekt, die ik graag met je deel!

Qwixx is een superleuk dobbelspel. Goed om te (leren) rekenen en om met volle aandacht bij het spel te blijven. Uit te breiden met verschillende varianten en scoreblocks.

Qwirkle is een leuk kaartspel, een beetje een mix tussen Rummikub (ook een aanrader!) en kwartetten.

LAMA is een uitdagend kaartspel waarbij je goed moet nadenken en slim moet zijn!

Bij Rory’s Story Cubes komt het aan op je creativiteit. Met de dobbelstenen die je gooit verzin je een klein verhaaltje. Kan tot grote hilariteit leiden!

Buitenspeelgoed voor jongens van 7 jaar

Buitenspelen is heerlijk en hartstikke gezond! Een cadeau dat het buitenspelen stimuleert is dus altijd een goed idee! Ik zet er een aantal op een rijtje!

Hopelijk heb ik je weer wat leuke inspiratie gegeven met deze cadeautips voor een jongen van 7 jaar! Heb je nog aanvullingen? Deel ze in de comments!

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

Bewaar op Pinterest:

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.