Sinds 2013 volg ik blogger Shirley Visser. Zij werd toen net moeder van haar zoontje Skyler en ik was zwanger van Laurens. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en volg ik Shirley’s belevenissen als moeder nog steeds graag. Ze heeft onlangs haar eerste boek uitgebracht, De introverte moeder en ik vertel je daar heel graag meer over in deze recensie!

De introverte moeder – Shirley Visser

De introverte moeder van Shirley Visser is een praktisch en herkenbaar boek voor introverte en hoogsensitieve moeders op zoek naar meer balans. Vind jij sportclubs, schoolpleinen en ouderbijeenkomsten een behoorlijke uitdaging? Zou jij jezelf omschrijven als introvert of hoogsensitief, en heb je een kleintje? Laat dan de tips van Shirley Visser je helpen! Zij laat zien hoe je ervoor zorgt dat je als moeder niet overprikkeld raakt in een toch al drukke wereld. Herkenbare verhalen en input van experts helpen je meer balans te krijgen tussen we-time en me-time. Want iedereen heeft zo nu en dan tijd voor zichzelf nodig!

Een feest der herkenning…en meer!

Jarenlang kon ik er mijn vinger niet op leggen, waarom ik soms helemaal uitgeblust ben na sociale activiteiten of een afspraak. Ook vind ik het soms lastig om de rust in huis te vinden, met een kind dat – logisch – veel aandacht vraagt. Door de coronaperiode kreeg ik al in de gaten dat mijn introverte kant groter is dan ik al die jaren had gedacht. Tien jaar geleden hopte ik van afspraak naar feestje naar festival en genoot daar met volle teugen van. In de tijd dat ik nog vrijgezel was, had ik soms wel 3 afspraken op één dag. Nu zie ik pas dat dat ook gevoed werd door eenzaamheid, toen dacht ik dat ik er energie van kreeg.

Sinds de komst van Laurens is mijn energiehuishouding behoorlijk opgeschud. Ik moest de boel flink herzien en had dat de eerste jaren niet altijd door. Dit uitte zich in veel pijn, verdriet en vermoeidheid. Op een gegeven moment wees alles er zelfs op dat ik fibromyalgie had. Gaandeweg ontdekte ik dat het met energie te maken heeft en de prikkels die ik binnenkrijg. En daarin is dit boek van Shirley echt een feest der herkenning. Ze beschrijft op haar kenmerkende, duidelijke manier situaties vanuit haar eigen ervaringen en voegt daar praktische tips aan toe. Shirley’s schrijfstijl is heel fijn en leest lekker weg. De belangrijkste les die ik heb geleerd is dat introversie geen label is waar ik naar hoef te leven, maar dat het me wel helpt om mijn leven op een fijne manier in te delen. Ik bepaal zelf waar mijn grenzen liggen en mag die bewaken. Want als ik niet goed voor mezelf zorg, is mijn gezin daar ook de dupe van. En wat we juist zo graag willen is een fijne balans in huis, zeker in combinatie met mijn werk als ondernemer.

Praktische tips, zonder labels te plakken

Ik heb het boek in no time uitgelezen en het bleef echt nog een beetje nazingen in mijn hoofd. Ik geloof er heel erg in dat het universum je geeft wat je nodig hebt en dat is nu dit boek. 100% introvert ben ik niet, maar dat is ook niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is dat je als introverte en/of hoogsensitieve moeder heel veel kunt hebben aan de tips en oefeningen in het boek.

Ik stuurde Shirley een berichtje met de tekst: “Ik ben blij dat ik er nu achter kom dat ik niet gek ben.” Oké, een tikkeltje gestoord ben ik wel, maar wat ik voel en ervaar is hartstikke normaal. Nu wil ik mezelf niet direct een label opplakken, maar ik begrijp nu wel beter wat er gebeurt en ik heb geleerd hoe het zit met energiegevers en energielekken. Dat mijn boze uitbarstingen richting man en kind niet zijn omdat ik een slechte moeder ben, maar omdat het me op zo’n moment te veel wordt. Ik heb nog veel te leren, maar dankzij dit boek zit ik weer wat comfortabeler in mijn hele persoonlijke ontwikkelingsreis. En dat vind ik fijn.

Je bestelt het boek eenvoudig via onderstaande afbeelding (affiliatelink, ik ontvang een klein deel commissie, jij betaalt hier niets extra’s voor)

Ben jij introvert of juist extravert?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Hier typt een echte introvert en nee, je bent zeker niet gek. Ik denk alleen dat deze wereld niet meer zo is ingesteld op introverten en dat dát het probleem is. Mooi, zo’n boek vol herkenning!

  2. Pingback: Feest: Laurens is 7 jaar! - Breg Blogt

  3. Pingback: Deze boeken las ik in april en mei 2021 - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.