Afgelopen week gingen we voor het eerst écht met de caravan op vakantie. Ik vertel je graag hoe het was, wat er mis ging en vooral wat er zo leuk aan was! 

Voor het eerst met de caravan op vakantie

In het weekend van 24 april hadden we al een proefweekend gedraaid op een boerderijcamping in de buurt. We hebben de caravan gekocht bij een handelaar waar hij in een loods stond. Echt uitproberen kun je het ding dan niet, dus dat was onze eerste stap als trotse nieuwe caravaneigenaren. Het proefweekend ging goed. Ik liep alleen een bult op bij het opzetten van de voortent. (Iets met slechte communicatie en een vallende tentstok) en we hielden een berg stokken over. Een ding stond direct vast: we voelden ons thuis in onze sleurhut!

Naar Zeeland met de caravan

We komen inmiddels al een paar jaar op een fijne camping in Zeeland, aan de Oosterschelde. Ik had hier een weekje geboekt voor de meivakantie. Enerzijds omdat de camping vertrouwd is en we daar dan in alle rust het kamperen konden ervaren en anderzijds omdat mijn familie er die week ook op vakantie zou gaan. Twee vliegen in één klap dus!

Voor het eerst een lange rit met de caravan

Als je me al langer volgt weet je dat ik jaren geleden heb gekampt met autoangst. Die angst blijft altijd sluimeren op de achtergrond, dus wanneer er een nieuwe en/of spannende situatie ontstaat, moet ik daar even aan wennen. Rijden met de caravan was compleet nieuw voor ons en ik heb er menige avond/nacht over liggen piekeren. Etienne had de caravan na de aankoop naar huis gereden onder de deskundige begeleiding van zijn vader. Tijdens het proefweekend zette de campingeigenaar hem voor ons op zijn plek, omdat de caravan daar ook gestald staat. Bij het vertrek koppelden we hem voor het eerst achter onze eigen auto en reed Etienne een paar meter naar de stalling. So far, so good. Na al dat oefenen was het tijd voor het echte werk. Ik besloot om mee te gaan, zodat ik al een eerste ritje kon meemaken voor we naar Zeeland vertrokken. Vlak bij de stalling ligt een vrij smalle straat waar je doorheen moet. Ik zat met klamme handjes naast Etienne, die als een volleerd chauffeur door het dorp manoeuvreerde. Eenmaal op de snelweg was het vooral wennen aan het gevoel van een paar honderd kilo achter je auto.

Inpakken en wegwezen!

Een van de grootste voordelen van de caravan vind ik wel dat je er al ontzettend veel in kunt doen voor je vertrekt. Ter plaatse is het dan: deur open, voortent opzetten en genieten. We zijn met zijn drieën best wel rommelkonten, dus besloot ik om alles zo georganiseerd mogelijk aan te pakken. Ik kocht verschillende organizers voor in de voortent, richtte de kasten en kastjes overzichtelijk in en nam niet meer mee dan nodig. We haalden de caravan op zaterdag uit de stalling en maakten hem goed schoon. Stukje bij beetje richtten we hem in, checkten tig keer of we alles hadden en genoten vooral van de voorpret. Buren kwamen voorbij om de caravan te bewonderen en wij lieten hem natuurlijk maar al te trots zien!

Wat gaat dat langzaaaaaaam!

Met een caravan achter je auto mag je 90 rijden. Ik was even vergeten hoe langzaaaaaaam dat gaat. Met een kleine tussenstop in Echt om wat op te halen deden we er 3 uur over. Algauw kon ik de knop omzetten en rolde ik het vakantiegevoel in. Ik las een boek, spotte wat vogels en vliegtuigen buiten en kletste met Etienne. Eind van de middag reden we de camping op, die tot onze grote verrassing zo goed als leeg was. We hadden hetzelfde plekje als vorig jaar gereserveerd. Lekker in een hoekje, de hele dag zon en veel ruimte. Met wat gesjor en geklooi stond de caravan algauw op zijn plek. We hebben een mover, maar die vertoonde wat kuren, dus kwam het uiteindelijk aan op ouderwetse spierkracht.

Caravan in Zeeland bregblogt.nl

Tent opzetten en genieten maar!

Terwijl Etienne al wat dingen klaarmaakte voor de voortent reed ik gauw naar de Lidl voor de boodschappen. Dan konden we wat eten en op tijd naar bed. Zo’n dag inpakken en rijden is toch vermoeiend, hoe je het ook wendt of keert. Toen ik een uur later terugkwam stond de voortent al en hoefden alleen de haringen en stormbanden er nog op. Die stormbanden zouden nog goed van pas komen…

“Lau heb je een jas bij je?”

Voor we ons in het lekkere bed konden installeren, wachtte mij nog een ritje naar Burgh-Haamstede. Tijdens het uitpakken ontdekte ik dat Laurens geen jas bij zich had. Toen ik het aan hem vroeg zei hij: “Heb jij die niet ingepakt dan?” Uh, nee, dat was ik blijkbaar ook vergeten. Succesful parenting so far… 😉 Gelukkig bestaat er Marktplaats en kon ik diezelfde avond nog 2 jasjes ophalen in Burgh-Haamstede, op ongeveer 20 minuten rijden van onze camping. Die jassen heeft hij ook wel nodig gehad die week, dus het was ‘t ritje meer dan waard!

De eerste storm in de caravan

Voor dinsdag was niet echt lekker weer voorspeld, zeg maar gerust heel erg slecht weer. Windkracht 7 en veel regen. Die storm begon ‘s nachts al en stelde ons direct op de proef. Een gebroken nacht met een pasgeboren baby is niks vergeleken met een eerste nacht in de caravan met keiharde windstoten tot windkracht 10! We kenden de geluiden nog niet, dus Etienne ging er elke keer uit om te controleren of alles nog stond. Hij stelde de tent nog een aantal keer bij en uiteindelijk doorstond zowel caravan als voortent deze vuurdoop glansrijk. Spannend was het wel!

Caravan in Zeeland bregblogt.nl

Genieten!

De rest van de week hebben we ontzettend genoten. We maakten mooie wandelingen (met dank aan de leuke routes van Dream the World!), zagen familie en klooiden wat aan met zijn drietjes. Laurens kan inmiddels al veel zelf op de camping, zoals naar het sanitair en de speeltuin. Dat is weer een stapje in het proces van loslaten, maar vooral ook heel fijn. We hebben een ruime voortent waar hij lekker in kan spelen. Ook lagen we regelmatig lekker te luieren met een film in bed. Vakantie zoals vakantie hoort te zijn, voor ons tenminste!

We voelen ons in de caravan 100% op ons gemak, leren hem steeds beter kennen en maken al wat plannen om hem uitgebreid te pimpen in de toekomst. We zijn ontzettend blij dat we deze droom hebben laten uitkomen en verheugen ons op alle kampeeravonturen die ons de komende jaren nog te wachten staan!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Phoe, zo’n storm is wel even stressen ja, dat kan ik me goed voorstellen. Maar nu weet je gelijk maar dat de caravan dat kan hebben. Fijn dat jullie zo genoten hebben!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.