In het voorjaar willen de weergoden nogal eens een spelletje met ons spelen. De ene keer zweet je uit je panty, de andere keer zit je te rillen in je winterjas, terwijl het april is. Tijd om eens wat tips te delen als antwoord op de vraag: wat is de ideale tussenjas voor het voorjaar?

De ideale tussenjas voor het voorjaar

Ik vind het voorjaar altijd best lastig qua kleding. De ene dag kun je een jurkje aan zonder panty, de andere dag is een spijkerbroek met een trui de beste optie. De ochtenden zijn nog best fris, maar overdag kan het in de zon best warm worden. Daarom heb ik altijd verschillende opties aan de kapstok hangen. Natuurlijk is dat een persoonlijke keuze. Als je weet waarvoor je welke jas kunt gebruiken kun je makkelijker kiezen en past een tussenjas ook goed in bijvoorbeeld een capsule garderobe, die je samenstelt uit een beperkt aantal kledingstukken. Ik zet een aantal verschillende mogelijkheden voor tussenjassen voor je op een rij en vertel waarom ze perfect zijn voor het voorjaar!

Het spijkerjasje

Een spijkerjasje is altijd goed en overal mee te combineren. Kies voor een oversized model voor een stoere uitstraling of juist voor een getailleerd, kort jasje als je je outfit wat klassieker wilt maken. Perfect als tussenjas in het voorjaar, omdat het net dat beetje extra warmte geeft. Is het nog te fris? Dan draag je er nog een dikke sjaal bij, is je outfit meteen helemaal af!

Het (nep)leren jasje

Net als het spijkerjasje is een (nep)leren jasje inmiddels een klassieker die je overal mee kunt combineren. Stoer met een losvallende broek en sneakers, of stylish met een lange jurk en enkellaarsjes. Een (nep)leren jasje hoeft allang niet meer zwart te zijn, je krijgt ze tegenwoordig in veel verschillende kleuren en modellen. Van eenvoudig en getailleerd tot een stoer bikermodel met ritsen en riempjes.

De trenchcoat

Nog zo’n klassieker is de trenchcoat. Inmiddels vind je ze in allerlei kleuren en lengtes, de jas is ooit populair geworden in een beige tint. Ik heb zelf al jaren een donkergroene trenchcoat in de kast hangen, die perfect is voor zonnige dagen, waarop het nog een tikkeltje fris is. Leuk te combineren met een jurkje of een jeans met een wit T-shirt. Een trenchcoat geeft je outfit direct de finishing touch!

De (lange) blazer

Een blazer is ook perfect als tussenjas voor het voorjaar. Je draagt hem bij allerlei kledingstukken. Van jeans met een trui tot op een jurk. Ook met een hoody eronder krijg je een stoer, maar toch gekleed effect. Voor extra comfort kun je kiezen voor een ruimvallende blazer van zacht materiaal, zoals jersey. Dit zit niet alleen lekker, maar kreukt ook niet zo gauw. Fijn als de weergoden een spelletje met je spelen en je de hele dag jasje-aan-jasje-uit mag doen.

De parka

Iets praktischer en vooral fijn als je veel buiten bent bij wisselvallig weer: de parka. Dit model valt vaak over je billen, is getailleerd en heeft een capuchon. Zo ben je beschermd tegen wind, regen en kou. Door het getailleerde model staat de parka altijd vrouwelijk en toch stoer.

Het lange vest

Voor droge dagen die toch nog wat frisser zijn is een lang vest een goede oplossing. Je kunt hier verschillende laagjes onder dragen en hebt het daardoor lekker warm. Komt het zonnetje door, dan gooi je het vest zo uit. Ik vind lange vesten altijd heel erg leuk staan bij een skinny jeans of op een flared broek. Sneakers eronder, leuk shirt of jeansblouse erop en je bent helemaal klaar voor het voorjaar!

Inspiratie voor tussenjassen voor het voorjaar

Tot slot zet ik nog een aantal leuke tussenjassen voor het voorjaar voor je op een rijtje. Met een beeld erbij is het altijd makkelijk om te kiezen wat goed bij jou past. En de belangrijkste tip: ga passen! Pas dan weet je of een kledingstuk lekker zit en hoe het je staat. In je hoofd kun je je dat onmogelijk voorstellen.

Alle jassen komen uit de webshop van Jeroen Beekman Damesmode.

Wat voor tussenjas draag jij het liefst in het voorjaar?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.