Ben je dol op de ‘natuurlijk wonen’ trend, waarbij natuurlijke materialen en veel groen een hoofdrol spelen in het interieur? Ik vind al dat groen zó gezellig staan! Inmiddels lukt het me aardig om planten in leven te houden, maar het gaat niet zonder slag of stoot. Ben jij niet bepaald gezegend met groene vingers? Dan heb ik goed nieuws: ook voor jou is groen in huis mogelijk!

De ene plant is de andere niet

Ben jij zo iemand die nog een cactus dood kan laten gaan? Die nog geen plant langer dan een paar maanden in leven heeft weten te houden? Altijd net te veel of juist te weinig water geeft? Planten die schaduw nodig hebben toch weer in de zon weet te zetten, of zonaanbidders juist in de schaduw zet? Dan heb je inmiddels vast en zeker de hoop opgegeven, en leef je waarschijnlijk in een interieur zonder planten.

Niet doen hoor! Ik heb ook al doende geleerd welke planten het wel en niet goed doen in ons huis. Soms mislukt het hele plantouderschap, maar inmiddels prijkt er al veel levend groen in onze groene jungle.

Planten onderhouden zonder groene vingers

Er zijn planten waar je écht nauwelijks iets verkeerd aan kan doen. Denk eens aan van die leuke planten in een glazen, afgesloten terrarium. Daar heb je namelijk echt helemaal geen omkijken naar. Zij leven in een eigen ecosysteem, waarbij zelfs water niet van buitenaf gegeven hoeft te worden. Ideaal! Of wat dacht je van luchtplantjes? Deze hebben geen wortels, en hoeven dus niet in een pot geplaatst te worden. Je kunt ze leuk in een houdertje plaatsen, en ze verder met rust laten. Sommige exemplaren waarderen het als je ze eens per week even besproeit met een plantenspuit. Dat moet lukken, toch?

Weet je zelfs deze planten een langzame dood te laten sterven? Dan kun je altijd nog kiezen voor kunstplanten. Die zijn er tegenwoordig in echt hele mooie varianten, die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn.

Natuurlijke decoratie

Naast levende materialen kunnen ook items van natuurlijke materialen bijdragen aan een natuurlijk interieur. Denk aan veel, liefst blank en onbehandeld hout. Voor meubels, maar ook voor decoratie is er volop natuurlijke keuze. Bij natuurlijke wanddecoratie kun je bijvoorbeeld denken aan hout, kurk, takken, wol, riet, bamboe of zelfs mos. 

Wees bij het uitzoeken van je decoratie niet te bescheiden. Kies liever voor één of twee echte grote blikvangers dan voor heel veel losse decoratie. Dat houdt de sfeer niet alleen rustiger, het zorgt er ook voor dat je mooie decoratie alle ruimte krijgen om op te vallen en de sfeer te bepalen in jouw natuurlijke interieur.

Kun jij plantjes goed in leven houden of heb je de hoop opgegeven?

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.