Als je de hele dag achter een beeldscherm zit, is goede verlichting heel belangrijk. Op mijn kantoor staat een bureaulamp voor de gezelligheid en aan het plafond hangt een lamp met halogeenspots. Dat is het enige onderdeel dat ik nog wil vervangen, omdat de kleur en stijl niet passen bij de rest. Ik deel mijn tips voor nieuwe verlichting voor je kantoor in huis.

Nieuwe verlichting voor je kantoor in huis

Tl-verlichting komt er op mijn thuiskantoor niet in, ook al geeft dat veel licht voor mijn ogen. Het moet er ook allemaal een beetje gezellig uitzien, aangezien ik gemiddeld 30 uur per week op kantoor doorbreng. De makkelijkste oplossing vind ik op de afdeling plafondlampen. Een plafondlamp hangt lekker hoog, zodat ik er niet snel tegenaan loop als ik mijn kantoor uit wil. Geloof me, ik ben een kampioen in zulke acties.

Wat voor licht heb je nodig?

De eerste vraag die ik mezelf stel is: wat voor licht heb ik nodig? Ik merk dat helder licht bijdraagt aan het werkcomfort. Van de eerdergenoemde halogeenspots zijn er inmiddels 2 kapot gegaan en nog niet vervangen (want ik zoek een nieuwe lamp). Ik merk echt dat dat invloed heeft op mijn ogen. Zeker als het buiten wat grauw of donker is en er dus weinig natuurlijk licht naar binnen komt.

Welke stijl kies je?

Mijn kantoor is ingericht met hout, donkergrijs, oker en goud. Die kleuren geven sfeer en ik denk dat een goudkleurige plafondlamp daar goed bij past. Ik zei het al eerder, het moet er ook een beetje gezellig uitzien! Je kunt ook kiezen voor strakke spots of een industriële stijl. Wat je ook kiest, zorg dat de lamp vooral goed licht geeft.

Welk type lichtbron kies je?

De nieuwe stijl lampen die wat weg hebben van de ouderwetse gloeilamp zijn perfect als je wat meer sfeer wilt aanbrengen in een ruimte. Voor op kantoor zijn ze minder geschikt, omdat het licht vaak niet fel of helder genoeg is. Je kunt zo’n lamp beter op je slaapkamer of in de woonkamer hangen.

De beste verlichting op je kantoor is helder ledlicht of de eerdergenoemde halogeenspot. Zo krijg je niet zo snel last van vermoeide ogen. Sowieso is helder licht ook heel fijn als je veel moet videobellen. In combinatie met een goede webcam ziet dat er dan wat professioneler uit.

Welke verlichting kies ik?

Ja, dat is dus de vraag. Ik heb nog geen lamp gevonden die aan al mijn wensen voldoet. Een rondje woonwinkel is toch de fijnste manier om te zien wat licht doet en of het past bij mijn wensen. Dat ga ik dan binnenkort ook maar eens doen!

Wat voor verlichting hangt er op jouw kantoor in huis?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

 1. Wat een inspiratie, krijg direct zin om mijn thuiskantoor te herinrichten.

  • Hi Sander,

   Leuk dat je geïnspireerd bent! Ik zie dat je een commercieel linkje wilt plaatsen op mijn website, dat kan, maar niet zonder vergoeding.
   Mocht je dus interesse hebben in een leuke samenwerking, neem dan gerust contact met me op!

   groetjes,

   Bregje

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.