Ieder jaar als de eerste zonnestralen onze tuin kussen sta ik te popelen om lekker buiten te eten. Ontbijt, lunch, diner, ik eet het liefst zo veel mogelijk buiten. Het zonnetje op je gezicht en genieten van de fluitende vogels en de zoemende bijtjes. Kijk mee naar de leuke tuinsets die ik voor je verzamelde!

Inspiratie voor leuke tuinsets

Een goede tuinset is de investering meer dan waard. Je maakt er in het voorjaar en de zomer veel gebruik van, dus enig comfort is wel fijn. Wij hebben nu bijvoorbeeld een tafel met vrij scherpe randen, wat ik zelf niet zo fijn vind. Daar kwam ik pas achter toen ik vaker met mijn laptop buiten wilde zitten. Een grote tafel is ook fijn als je regelmatig samen met vrienden en familie eet of wanneer je een groter gezin hebt. Het is dus wel slim om vooraf na te denken over je wensen.

Mijn wensen voor een nieuwe tuinset

Goed, een tafel zonder scherpe randjes is wens nummer 1. Verder vind ik tuinstoelen met armleuningen heel fijn. Een kussentje erin heb ik ook wel graag. Qua kleur denk ik aan hout of donkergrijs. Onze huidige set is wit en hoewel ik het heel erg mooi vind, is het niet de meest praktische kleur als je terras niet overdekt is.

Het materiaal is ook iets om over na te denken. Hout is duurzaam en kan tegen een stootje. Voor de stoelen zou ik eerder voor kunststof kiezen. Dat is niet zo zwaar en fijn om te onderhouden. Als je al deze wensen bij elkaar optelt krijg je mooie tuinsets zoals ik in onderstaande collage heb verzameld. Alle sets komen van Kees Smit. Je kunt ook zelf een set samenstellen uit hun ruime assortiment tuintafels en tuinstoelen.

Misschien ook nog een loungeset?

We hebben op het achterste terras onder de terrasoverkapping een loungebank met een tafel staan. Als het niet te heet is in de zomer zitten we daar graag. Ik ben in mijn hoofd de tuin regelmatig opnieuw aan het indelen en daarbij komt een loungeset op het voorste terras ook vaker als optie voorbij. Ter inspiratie zocht ik hiervoor een aantal mooie loungesets uit voor een collage.

Je ziet het, er is veel keuze en ik heb weer genoeg fijne inspiratie opgedaan! Wat het uiteindelijk gaat worden? We zullen zien! De voorpret is al minstens zo leuk en ik weet zeker dat we er volgende zomer heerlijk bij zitten aan een comfortabele tuinset!

Wat voor tuinset heb jij?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Mooie sets! Ik heb op dit moment geen tafel voor buiten (de vorige is gesneuveld in een storm) en ik moet zeggen dat ik al jaren geen fijne kon vinden. Hij moet voor mij klein zijn (want minituintje), maar ook stevig en dat blijkt nogal lastig. Maar ach, zo heb ik weer wat voor op mijn verlanglijstje;).

  2. Pingback: Extra vaak genieten van je tuin met een terrasoverkapping! * - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.