Mijn bad en ik, we zijn een onafscheidelijk duo. Het liefst duik ik er elke dag even in. Soms maar 20 minuten, soms net zolang tot het water koud wordt. Ik heb zo mijn routines en rituelen als het om mijn bad gaat. Niet alle producten krijgen toegang tot mijn warme water. Vandaag deel ik een aantal fijne producten voor in bad!

Bad of douche?

De een vindt de douche de hemel, de ander het bad. Ik behoor overduidelijk tot de laatste groep. Als ik de keuze heb, duik ik altijd in bad. Een douche op zijn tijd is ook wel fijn en handig, bijvoorbeeld wanneer ik mijn haren wil wassen of weinig tijd heb. Tijdens vakanties op de camping is het altijd even afkicken, daar is tenslotte zelden een bad te vinden.

Mijn favoriete badproducten

Onlangs had ik erg goed mijn best gedaan om zo veel mogelijk badproducten op te maken. Terwijl ik het laatste restje uit mijn favoriete badschuim in het bad laat druppelen begint de voorpret. Op welke producten ga ik mezelf trakteren? Lekker ruikende bruisballen? Een zachte badolie? Een fris badschuim voor de doordeweekse dagen? Ik kan me dan een hele tijd vermaken in verschillende webshops, zoals die van Douglas. Als zo’n pakketje dan arriveert ben ik zo blij als een kind met Sinterklaas!

De keuze voor een badproduct hangt bij mij echt af van mijn stemming. Wil ik de dag energiek beginnen, dan kies ik voor een frisse geur zoals de oranje variant van Rituals. Wil ik lekker relaxen, dan is een badolie met lavendel favoriet. En maak ik er echt een feestje van? Dan gooi ik er een bruisbal in. Dat is altijd een goede mindfulness-oefening, wist je dat? Kijken hoe zo’n bal uit elkaar valt in het water, terwijl er de mooiste kleurenpatronen ontstaan. En natuurlijk ook af en toe uit het water vissen en zien hoe het bruist en knettert in je hand. Tja, er zal altijd een kind in me blijven zitten. 😉

Mijn top 5 fijne producten voor in bad

Mijn badje moet altijd lekker ruiken, er mag een laag schuim op en het liefst heb ik ook nog een masker op mijn gezicht. Kussentje in mijn nek en mij hoor je niet meer klagen! Per seizoen wisselt mijn voorkeur ook nogal eens, maar dit zijn wel een aantal evergreens die langs de badrand staan.

Als onze badkamer verbouwd wordt staat er één ding bovenaan het verlanglijstje: een bad dat net zo comfortabel is als ons huidige bad met een plankje voor al mijn fijne producten voor in bad. Oké en een beetje een leuke uitstraling, zodat ik mijn collectie badproducten ook een beetje aantrekkelijk op de foto kan zetten, iets wat in onze huidige jaren ’90 setting niet erg succesvol is. 😉

Mijn badrituelen

Op het bad heb ik een houten rekje staan, daarop past precies mijn tablet, een kop thee en een klein schaaltje met wat lekkers. Een boek past er ook prima, maar dat moet ik tijdens het lezen wel vasthouden. Ik vind het heerlijk om een serie te kijken in bad of om lekker weg te dromen bij een fijne roman. Zo’n badmoment is echt afschakelen voor mij, ik kan de dag letterlijk van me af laten glijden in het warme water en duik daarna tevreden mijn bed in of ik begin ontspannen aan een nieuwe dag.

Ben jij team bad of team douche?

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.