Een groot landhuis, een Lord met 5 dochters en de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn de ingrediënten voor de roman Oorlogsdochters van Rhys Bowen. Een prachtig verhaal over de aristocratie, vertrouwen, liefde en vriendschap. Ik vertel je er meer over in mijn recensie!

Oorlogsdochters – Rhys Bowen

Lord Westerham heeft vijf dochters die allemaal hun plek in de wereld proberen te vinden, terwijl de Tweede Wereldoorlog in alle hevigheid losbarst. Dochter Pamela werkt in het diepste geheim voor MI5 in Londen, terwijl haar zus Margot bij het Franse verzet betrokken raakt. De rest van het gezin deelt hun landgoed met het leger en probeert het leven in het dorp op een zo normaal mogelijke wijze voort te zetten. Als ze een dreigend bericht ontvangen, worden alle verhoudingen echter op scherp gezet: het lijkt erop dat er een Duitse spion in hun midden is… Hoever ga je om je familie te beschermen? En wat als je je vrienden misschien niet onvoorwaardelijk kunt vertrouwen?

Lees ook de recensie van Agneta’s erfenis van Corina Bomann

Wat vond ik van Oorlogsdochters?

Ik verklapte het al in de intro: ik vind het een prachtig verhaal. Je wordt door Rhys Bowen meegenomen in de levens van de dochters en de mensen om hen heen. Voor het verhaal start vind je een uitgebreide lijst met personages. Toen ik die zag dacht ik: hoe ga ik al die mensen uit elkaar houden? Later bleek de lijst juist reuze handig. Ik bladerde regelmatig even terug om te lezen wie wie was of wat er over een bepaald personage werd vermeld.
Ik ben dol op romans die zich afspelen in het verleden en in de wondere wereld van de aristocratie, waar zo veel regels en gebruiken zijn. De schrijfstijl van Rhys Bowen is fijn, ze beschrijft situaties en personages gedetailleerd zonder dat het té veel of saai wordt. Tot het laatste moment blijf je als lezer speculeren en verschillende verdachten passeren de revue. Daar hou ik van: een fijne spanningsboog en een mooie ontknoping.

Een absolute aanrader als je houdt van historische romans die zich afspelen in Engeland!

Welk boek lees jij momenteel? 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

26 Reacties

 1. Suzanne Verheem-Kwak Antwoord

  Dit lijkt me een prachtig boek, dus ik doe heel graag mee 🍀

  • Christina Haak Antwoord

   Staat ook op mijn nog-te-lezen-verlanglijstje.
   Ik zou m heel graag toevoegen aan mijn verzameling in dit genre.
   Dus ja, ik doe heel graag mee

 2. Boeken en WOII intrigeren. Ik ben dan ook reuze benieuwd en doe graag mee. Zelf ben ik bezig aan Outlander.

 3. Lijkt me een prachtig verhaal en het is alweer even geleden dat ik n boek las.

  • Ik ben erg benieuwd of de dames in het boek van elkaar weten wat zij aan het doen zijn en wie de spion is.
   Dus ja ik doe graag mee met de actie!

 4. JN Kingma Postma Antwoord

  Ik ben dol op historische romans. Vooral over de 2e wereldoorlog. Ik kende deze auteur nog niet. Ik loot graag mee.

 5. Een prachtig verhaal spreekt mij erg aan
  Loot graag mee
  Lees op dit moment Stilte voor de storm van Gerda van Wageningen

 6. Dit lijkt me een prachtig boek! Ik doe graag mee met de winactie.
  En ik lees op dit moment niks, wat zeer zeldzaam is, maar het komt omdat ik net mijn boek uit heb;). De volgende ligt natuurlijk al wel klaar (De Gastenlijst, Lucy Foley).

 7. Wijna Wagenaar Antwoord

  Dit lijkt me een erg mooi boek
  Ik houd erg van oorlogsverhalen
  Dus ik loot graag mee , mooie afleiding van de pijn , ivm geopereerde knie

 8. Het lijkt mij een schitterend boek! Ik lees graag over Engeland en doe dus graag mee aan de winaktie! Ik lees nu: Voor als ik er niet meer ben van Rebecca Ley.

 9. Daar zou ik heel erg blij ven worden. Houd van dit genre en loot dus graag mee.

 10. Het lijkt me een geweldig boek om te lezen dus ik doe graag mee aan deze mooie actie.

 11. Dit is een boek wat ik wel graag eens zou willen lezen, ook iets voor jou Gea Spijk-Borg?
  Ben momenteel bezig met deel 1 van de trilogie Mathilde. Het land van de anderen van Leila Slimani

  • Historische romans vind ik bijzonder mooi om te lezen, ik zie het als een film voorbij gaan. Ik doe graag mee om zo’n mooi exemplaar te vinden…

   Op moment lees ik ‘De Zilverboom’ van Lucinda Riley speelt in het verleden en heden…

   Was begonnen met ‘Het Landhuis’ van Anne Jacobs, maar na bladzijde 92, had ik de boek gesloten, ik kom er niet doorheen, had op een A4-tje de personages genoteerd… Maar helaas… Nu even laten liggen.

   Wens iedereen veel succes 🍀 helaas is er maar 1 boek die weggegeven wordt.

  • Mirjam de Bruin Antwoord

   Lijkt me geweldig. Door de C ben ik meer gaan lezen en heb ik gelukkig de laatste tijd ook weer de concentratie gevonden sinds ik kampte met burnout.
   Ik lees vooral veel historische romans en oorlogsverhalen. Ik ken dit boek nog niet lijkt me een heel mooi verhaal dus doe graag mee

 12. Ken deze schrijfster (nog) niet, maar misschien komt daar nu verandering in….. 😁

 13. Een mooie afwisseling voor tussen De Zeven Zussen door! Ik doe mee! 🍀

 14. Ik doe heel graag mee voor dit boek. Ik las net Bij kennis uit en nu in twijfel of ik begin met Greenwood of Klara en de zon. Bieden lonkten heel hard naar me in de bib 🙂

 15. Ik lees graag en momenteel lees ik vooral oorlogsromans .
  Deze boeken grijpen me aan
  Daarom zou ik graag dit boek willen winnen .
  Ik heb ook een minibieb zodat meer mensen mee kunnen lezen

 16. Britney Maes Antwoord

  Ik hou van dit soort boeken en mij nu even kunnen onttrekken van de huidige Corona frustraties kan enkel door een goed boek te lezen.

 17. Het boek lijkt mij prachtig ook voor mijn moeder.
  Ik lees momenteel : Verbrande suiker van Avni Doshi

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.