Dromen kunnen uitkomen, dat blijkt wel weer! Ik schreef in januari 2019 de volgende gewenste situatie op tijdens een event over de wet van aantrekking: Schoolvakanties zijn geen probleem, maar een kans om samen te zijn. Ik stem mijn werk hier op af. Ik had op dat moment nog geen flauw idee hoe ik dat zou gaan inrichten, maar was wel vastberaden om het te laten slagen. Inmiddels is alles op zijn plek gevallen: we hebben een caravan gekocht en ik vertel je graag meer over onze plannen!

De caravanjacht

Het plan om een caravan te kopen ontstond ergens in 2020, toen ik na de zoveelste gebroken nacht uit de tent rolde op de camping. Ik ben dol op kamperen, maar mijn lijf en een luchtbed zullen nooit vrienden worden. Wat dat betreft ben ik een prinses op de erwt. Een caravan bood meer comfort en meer ruimte, precies wat we met de tent misten. Ik neusde al voorzichtig wat op Marktplaats en kreeg zo een beeld van het aanbod en de mogelijkheden.

We hebben ook nog steeds verbouwplannen, maar vanwege bureaucratisch geneuzel dat ik je zal besparen loopt dat wat vertraging op. In januari 2021 zei ik tegen Etienne: “We gaan die caravan voorrang geven, dan kunnen we er dit jaar sowieso op uit, wat er ook gebeurt.” Ik verhoogde de frequentie van mijn zoekacties en plaatste een oproepje op Facebook. Daar kwamen wat goede tips uit en op Marktplaats vond ik een dealer met mooi aanbod en goede recensies. We bekeken een caravan in de buurt, maar ons hart ging er niet sneller van kloppen. Ik maakte een afspraak bij de dealer, nadat ik daar een droom van een caravan had gezien. Groot genoeg voor ons drietjes, in perfecte staat en met een mover. Tja, ik blijf toch een diva.

Liefde op het eerste gezicht

We reden op een stormachtige zaterdag naar het Brabantse Cuijk. Op het moment dat ik de caravan binnenstapte wist ik: dit is hem. Hij was in hele goede staat, voorzien van allerlei gemakken en vooral qua indeling echt wat we zochten. We hoefden allebei niet lang na te denken: dit was liefde op het eerste gezicht. We stelden nog wat vragen inspecteerden binnen- en buitenkant, pingelden wat en sloten de deal. Toen we later in de auto zaten kon ik de grijns niet van mijn gezicht krijgen. We hadden gewoon een caravan gekocht!

Onze caravan

We hebben een Beyerland Sprinter 460MD gekocht. Een lichtgewicht exemplaar met alle gemakken zoals een keuken, toilet, veel kastruimte, voortent en een mover. Wat dat is? Een apparaatje waarmee je je caravan met afstandsbediening op zijn plek kunt zetten. Superluxe natuurlijk en vooral heel handig!

Onze auto kan maximaal 1200 kilo trekken, deze caravan heeft een maximaal laadvermogen van 1150 kilo. Een nieuwe auto is dus iets gezakt op de prioriteitenlijst, want ons verlangen naar vrijheid en comfortabele vakanties is groter dan dat.

Onze vakantieplannen

Als Tante Cor het toelaat rijden we in de meivakantie een weekje naar Zeeland. Voor de zomervakantie hebben we ook al twee weken geboekt. Dan kunnen we op een vertrouwde plek alles rustig uitvogelen en het caravanleven ontdekken. Voor die tijd gaan we al een keer kamperen bij de boer waar we hem stallen, om wat ervaring op te doen en erachter te komen wat we nog missen. We kamperen al jaren met de tent, dus zijn inmiddels al wel bedreven campinggangers. We verheugen ons ontzettend op de vakanties in deze fijne caravan en alle herinneringen die we gaan maken.

En die wens die ik in 2019 uitsprak komt echt uit. Ik werk in de schoolvakantie alleen voor mijn vaste klanten en verder ben ik vanaf eind juli tot begin september lekker vrij samen met Lau. In de laatste weken van de vakantie willen we de caravan op een fijne camping in Zuid-Limburg zetten, zodat Etienne vanuit daar naar kantoor kan of in de caravan kan werken en we vooral lekker veel vrije tijd hebben met elkaar. Dromen komen echt uit, dat is wel zeker! ♥

Wat is jouw favoriete vakantieverblijf? Caravan, tent, huisje of hotel?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

7 Reacties

  1. Geweldig! Gefeliciteerd met deze aanwinst en ik hoop dat je er heerlijk veel plezier van gaat hebben. En nu het woord mover is gevallen, willen we natuurlijk allemaal Gerard en Gerda bij omroep Max in ‘We zijn er bijna’:)

  2. Pingback: Mijn favoriete campingoutfits * - Breg Blogt

  3. Pingback: Voor het eerst op vakantie met de caravan! - Breg Blogt

  4. Pingback: Hoe zorg ik voor balans tussen werk en privé? - Breg Blogt

  5. Pingback: 10 leuke spelletjes voor op vakantie - Breg Blogt

  6. Pingback: 6 weken weg met de caravan in de zomervakantie: hoe beviel het? - Breg Blogt

  7. Pingback: GIVSKUD ZOO en LEGOLAND In Denemarken - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.