Heb je al eens een pizzabodem gemaakt van groenten gegeten? Wij ontdekten laatst de pizzabodems van Magioni en laten die nou precies in de airfryer passen! Ik maakte deze lekkere bloemkoolpizza met tonijn, spinazie en kaas uit de airfryer en geef je nog wat tips voor andere lekkere toppings!

Bloemkoolpizza met tonijn, spinazie en kaas uit de airfryer

Deze pizza past goed in een caloriearm dieet. In de bodem zit wel tarwebloem verwerkt, maar niet zo veel als in een reguliere pizzabodem. De bloemkool geeft een lekkere, eigen smaak aan de bodem en zorgt voor een fijne, stevige structuur.

Je kunt de bloemkoolpizza natuurlijk beleggen met allerlei toppings, ik geef je verderop in dit artikel nog een aantal suggesties!

Ingrediënten

(Voor 1 pizza)

  • 1 pizzabodem van Magioni (o.a. te koop bij AH, Jumbo en Picnic)
  • Tonijn uit blik, uitgelekt
  • 1 handje geraspte kaas
  • een handje verse bladspinazie of 4 blokjes diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 2 eetlepels tomatensaus

Ook lekker: Shoarma kapsalon uit de airfryer!

Bereidingswijze

Bak de bodem 1 tot 2 minuten voor op 200 graden. Haal hem voorzichtig uit de airfryer en leg op een houten plank. Schep de tomatensaus in het midden van de pizza en verdeel met de achterkant van de lepel over de bodem. Hou de randen vrij.

Beleg de pizza met de spinazie en tonijn. Je kunt eventueel nog verse tomaatjes toevoegen als je dat lekker vindt. Bestrooi met zoveel kaas als je lekker vindt.

Leg de bodem in het mandje van de airfryer en bak de pizza in ongeveer 8 minuten gaar op 190-200 graden. De exacte baktijd verschilt per airfryer en hangt ook af van jouw eigen voorkeur. De een wil de pizza goed doorbakken, de ander graag wat lichter.

Schuif er voorzichtig een bakspatel onder en haal de pizza uit het mandje.

Pizza uit de airfryer beleggen

Je kunt de pizzabodem ook beleggen met:

  • Serranoham, spinazie en kaas;
  • Verse tomaatjes, schouderham en kaas;
  • Courgette, aubergine en paprika (eventueel even voorgrillen);
  • Kip, broccoli en tomaat.

Zo zijn er nog talloze toppings voor deze lekkere pizza uit de airfryer te bedenken. Dat is ook het leuke van pizza: je kunt erop doen wat je maar wilt!

Liever bereiden in de oven?

Je kunt de pizza ook goed bereiden in de oven. Je bakt hem dan op 220 graden in 8-10 minuten goudbruin en gaar!

Wat is jouw favoriete pizzatopping?

PS Ik weet dat deze bodem niet 100% uit groenten bestaat, dus die opmerkingen kun je me besparen. Je bent niet verplicht om het recept te maken of te eten. ❤️


Liefs, Breg
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content. Lees er meer over in de disclaimer .
Volg je mij al op Facebook , Instagram en Twitter ?

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.