Als klein meisje keek ik al graag naar de serie Hotel en mijn liefde voor hotels is altijd gebleven. Ik ging zelfs naar de hotelschool en liep stage in een hotel in Parijs. In Welkom bij Hotel Flanagans duik je in de wereld van het beroemde en gerenommeerde hotel in het Londen van de jaren ’60.

Welkom bij Hotel Flanagans – Åsa Hellberg

Stap binnen bij Hotel Flanagans, waar kristallen kroonluchters een zachte gloed werpen over fluwelen sofa’s terwijl de Londense high society elkaar ontmoet in de luxe salon. Het is een ramp om geen uitnodiging te krijgen voor de uitbundige feesten van Linda Lansing, de baas van het hotel. Maar Linda voelt zich niet altijd thuis in deze wereld. In haar hart is ze nog steeds een eenvoudig meisje uit een klein dorp, en als ongetrouwde, alleenstaande hoteleigenaresse heeft ze het niet makkelijk. Er zijn inmiddels jaren verstreken sinds ze het hotel van haar vader erfde, maar Linda is nog steeds verwikkeld in een bittere machtsstrijd met haar arrogante neven, die zichzelf als veel geschiktere eigenaren van Flanagans zien. Ze is klaar om te vechten voor het levenswerk van haar vader, maar vraagt zich heimelijk af hoeveel ze bereid is op te geven. Is dit het allemaal wel waard?

Dit vind je vast ook leuk: De Olijfboom van Lucinda Riley

Genieten van romantiek, intriges en een heerlijke setting

Het omslag van het boek geeft de sfeer goed weer. Een luxe hotel vol geheimen en intriges, waar hoofdpersoon Linda ongewild en onbedoeld het middelpunt van wordt als haar vader onverwacht overlijdt. Je leest afwisselend mee in de periode dat Linda het hotel net overneemt en de periode 10 jaar later, wanneer het hotel in zwaar weer komt.

De personages zijn goed uitgewerkt en door de gedetailleerde beschrijvingen van Åsa Hellberg reis je als lezer moeiteloos mee van het ene decor naar het andere. Je leeft mee met Laura en alles wat zij te verduren krijgt in het hotel. Tussendoor verwerkt Åsa Hellberg al subtiele hints van opvallende zaken, die uiteindelijk leiden tot een mooi plot. Ik heb ervan genoten en kijk al uit naar het volgende deel van deze serie. De verschijningsdatum is nog niet bekend.

Wat voor boeken lees jij het liefst?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.