Vroeg je me tien jaar geleden waar ik blij van werd, dan was de kans groot dat mijn antwoord iets met sociale activiteiten te maken had. Inmiddels is er wel het een en ander veranderd in mijn geluksmomentjes en favoriete bezigheden. Tijd om te vertellen waarmee je me gelukkig maakt!

Doen waar je gelukkig van wordt is zó belangrijk

Als twintiger kon het me niet druk genoeg zijn. Op zaterdag was ik soms van ‘s ochtends vroeg tot in de late uurtjes op pad. Van koffie naar lunch naar borrel en hoppakee, op stap! Ik heb nu geen flauw idee meer hoe ik dat allemaal volhield. Laat staan waar ik het van betaalde. 😉

Inmiddels ben ik een stuk rustiger geworden en heb ik een belangrijk motto: ik doe alleen nog dingen die me gelukkig maken. Wat die dingen zijn? Dat ga ik je nu vertellen!

Lekker vroeg in bed kruipen en TV kijken

Het is bijna vaste prik op zondag en in de wintermaanden ook steeds vaker doordeweeks: lekker vroeg in bed kruipen en TV kijken. Toen we een tijdje geleden een nieuw abonnement voor TV en Internet afsloten had ik één eis: we moesten via de Chromecast ook op de slaapkamer TV kunnen kijken. We hebben wat aanbieders naast elkaar gelegd en kozen uiteindelijk voor TV en Internet van T-Mobile, waarbij je een handige app krijgt. Zo hoeven we niet per se beneden te blijven voor live televisie, maar kunnen we vroeg in bed kruipen.

De ene keer bingen we alle afleveringen van Kijken zonder Kopen en de andere keer jagen we er wat uurtjes Netflix doorheen. Je leest het goed, “we”, want dit soort avondjes vind ik het allerfijnste als we samen TV kijken.

Wandelen door de Limburgse heuvels

Sinds begin januari 2021 is het onze nieuwe hobby: op zondagochtend wandelen door de Limburgse heuvels. Ik woon al 20 jaar in het zuiden, maar pas een paar jaar geleden kreeg ik echt oog voor de mooie omgeving. Het is zo’n cliché, maar je waant je hier echt in het buitenland. We kiezen iedere week een nieuwe route uit, tussen de 5 en 10 kilometer. Tip: op de website van Visit Zuid-Limburg vind je de leukste routes!

Leven zonder tijdsdruk

Je kent het wel, dat gevoel dat je nog iets ‘moet’, maar je weet eigenlijk niet wat. Ik heb daar héél lang last van gehad. Hadden we een luie dag, dan was ik steeds bezig met die moetjes. Het duurde even, maar ik ben er vanaf! Ik kan op een dag zonder plannen echt genieten van iedere minuut. Even in bad, lekker wandelen, puzzelen of gewoon lui op de bank hangen. Er zijn zondagen waarop ik me urenlang kan vermaken met online winkelmandjes, om vervolgens niks te kopen.

In de zomer op de camping vind ik dat altijd extra fijn. Dan sta je op als je wakker bent – ook al is dat soms wel erg vroeg – je hobbelt door de dag heen, lezend, spelend, luierend en als je het ‘s avonds koud krijgt ga je weer naar bed. Dat langzame leven zorgt dat je echt kunt ontspannen en laat ik daar nou ook heel erg gelukkig van worden!

Samen eten

Als ondernemer heb ik geen collega’s. Tenminste, niet direct in de buurt. Dat vind ik prima, alleen tijdens de lunch is het weleens saai. Samen eten is toch veel gezelliger en dat doe ik dan ook heel graag. De ene keer met mijn thuiswerkende echtgenoot, maar ik spreek ook weleens met collega-ondernemers af om onder het genot van een lunch lekker samen te werken. Wat betreft het diner maak je me niet gelukkiger dan met een tafel vol lieve mensen en lekker eten. We vieren jaarlijks een Boerenkoolfestijn met vrienden, waarbij we grote borden boerenkool verorberen met allerlei lekkers van de slager. Lekker op een terrasje genieten van een tafel vol kleine gerechtjes vind ik ook een feestje. Eigenlijk alles wel wat met eten te maken heeft, maar dan vooral in gezelschap!

Dit zijn zo een paar dingen waar ik heel gelukkig van word. Nu ik het op een rijtje zet, zijn het vooral immateriële zaken en daar word ik dan ook weer blij van. Het geluk zit in de kleine dingetjes en door goed te weten wat je blij maakt én dat te doen, word je een gelukkiger mens. Daar ben ik echt van overtuigd!

Waar maak je jou gelukkig mee?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Het leven zonder tijdsdruk doet me ineens bedenken dat ik daarom misschien ook wel zo van de zomer houd. Dan voel ik minder tijdsdruk. Ik word heel gelukkig van wandelen door de polder en op het moment van iedere zonnestraal op mijn gezicht.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.