Heb je al eens gehaktballetjes van kipgehakt gemaakt? Kipgehakt is lekker mals en makkelijk te bereiden. Ik maakte dit eenvoudige gerecht met kipgehaktballetjes, rijst en groenten en het was een groot succes!
In deze blog:
Kipgehaktballetjes met rijst en groenten: kidsproof recept!
Je hoeft niet heel veel te doen om deze kipgehaktballetjes klaar te maken, dus dat is fijn op een doordeweekse dag die meestal al druk genoeg is. Ik kruid de kipgehaktballetjes graag met oosterse specerijen, maar je kunt het ook heel goed kruiden met bijvoorbeeld Italiaanse kruiden, Provençaalse kruiden of knoflook.
Ook lekker en simpel: Goedgevuld broodje shoarma!
Ingrediënten
Voor 3-4 porties
- 150-200 gram rijst (50 gram per persoon)
- 1/2 groentebouillonblokje
- 1 stronk broccoli in kleine roosjes gesneden
- eventueel nog wat sperziebonen (diepvries of vers, schoongemaakt en in stukjes)
- 300 gram kipgehakt
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- Voor extra pit: 1/2 theelepel sambal
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 ei
- boter of olie
- eventueel pindasaus
Bereidingswijze
Kook de rijst in een ruime pan gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 1/2 groentebouillonblokje toe. Voeg in de laatste 3 minuten de broccoliroosjes (en evt. boontjes) toe. Als alles gaar is giet je alles af in een vergiet, doe daarna alles terug in de pan en laat met het deksel erop staan.
Doe het gehakt in een kom met de specerijen, het ei en de ketjap. Meng alles goed door elkaar. Maak je handen een beetje nat en draai gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.
Verhit de olie of boter in een pan op middelhoog vuur. Braad de gehaktballetjes rondom bruin en zet het vuur wat lager om ze te laten garen. Let erop dat je ze regelmatig even keert.
Doe de rijst-groentemix in een diep bord en schep de gehaktballetjes erbij. Lekker met wat pindasaus en kroepoek!
EET SMAKELIJK!
Fijne kookboeken
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.