Je leest en hoort het vaak: neem een kop thee en ontspan lekker! Hoe werkt dat en lukt het echt? Zeker nu we allemaal regelmatig met spanning en onzekerheid geconfronteerd worden is het fijn om te kunnen ontspannen. Ik probeerde de Calm Down van tastea én ik geef je tips om lekker te ontspannen met thee!

Welke theesoorten werken ontspannend?

Ik ben zelf een enorme theeliefhebber. Iedere dag drink ik zeker 3 halveliter-mokken leeg in verschillende smaken. ‘s Avonds vind ik het heerlijk om in bed nog een kop rustgevende thee te drinken. Het enige nadeel daarvan is dat ik dan weer uit mijn warme bed moet om naar de wc te gaan. 😉

Ieder heeft een eigen voorkeur qua theesmaak. Ingrediënten die goed helpen om te ontspannen zijn:

 • Rooibos
 • Lavendel
 • Kamille
 • Valeriaan
 • Passiebloem

Drink je vaak thee in plaats van koffie in de avond? Houd er dan rekening mee dat in witte, groene en zwarte thee ook cafeïne zit. Voor het slapen kun je daarom het beste kiezen voor een kruidenthee uit bovenstaand lijstje.

Lekker ontspannen met thee van tastea

Ik ontving van tastea een blik met Calm Down thee, een mix van witte en groene thee om lekker mee tot rust te komen. Dat lukt zeker met deze ingrediënten:

 • Groene thee China Chun Mee
 • Witte thee Pai Mu Tan
 • Rozemarijn
 • Blauwe korenbloem
 • Lavendel

De losse thee ruikt heerlijk en is verpakt in een mooi, strak blik. Alleen daarvan word ik al blij! De smaak is net zo lekker als de geur en ik word er inderdaad lekker relaxed van. De naam klopt dus als een bus!

De thee is, zoals je op de foto ziet, niet fijngemalen. Je doet de losse thee in de speciale theebeker van tastea of je doet het in een theezeefje of thee-ei. Heet water erop, even laten trekken en je kunt genieten van een heerlijke kop thee.

Zo wordt je groene of witte thee niet bitter!

Zet je weleens een kop groene of witte thee en smaakt die dan heel bitter? Dat kan kloppen. Je hebt dan te heet water over de thee gegoten, waardoor er continu tannine vrijkomt, wat zorgt voor de bittere smaak. Dit kun je gelukkig gemakkelijk voorkomen door:

 • je gekookte water af te laten koelen als de waterkoker klaar is;
 • de waterkoker eerder uit te zetten.

De beste temperatuur voor een kop groene thee is 85 tot 90 graden.

Ik heb zelf sinds een tijdje een waterkoker waarop ik de temperatuur kan instellen. Zo pas ik de watertemperatuur aan aan de theesoort die ik wil drinken. Nooit meer bittere groene thee, heerlijk!

Wil jij ook ontspannen met thee? Bestel nu bij tastea met korting!

Heb je ook zin om tot rust te komen met een kop goede thee? Ga dan naar de website van tastea en bestel de heerlijke thee met de code Bregblogt met 15% korting!
Je vindt bij tastea een uitgebreid assortiment aan thee, voor ieder moment van de dag. Denk aan thee die je menstruatie verlicht, thee voor een uitgebreide detox. thee om lekker van te slapen en thee voor zowel moeder als kind.

Wat is jouw favoriete thee?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.