Appelflappen zijn een klassieke lekkernij die altijd wel in de smaak valt. Ik maakte deze heerlijke appelflappen uit de airfryer in een handomdraai klaar!

Appelflappen uit de airfryer

Een appelflap is makkelijk te maken en ontzettend lekker! Ik maakte klassieke appelflappen, zonder spannende ingrediënten. Je kunt natuurlijk zelf spelen met de ingrediënten en in plaats van appels kiezen voor peren, rood fruit of jam. Tijd om je te vertellen hoe ik deze goudbruine appelflappen uit de airfryer heb gemaakt!

Benodigdheden voor appelflappen uit de airfryer

Voor 8 appelflappen

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 grote appel, bijv Jonagold of Elstar (of 2 kleintjes)
  • een hand rozijnen
  • suiker
  • 1 theelepel kaneel

Ook lekker: hartige taart met broccili en ham uit de airfryer!

Bereidingswijze appelflappen uit de airfryer

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het ontdooien. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Doe de appelblokjes in een kom met de kaneel en een lepel suiker (hoeveelheid is naar eigen smaak) en meng dit goed door elkaar.

Verwarm de Airfryer voor op 190 graden.*

Als het bladerdeeg ontdooid is schep je aan 1 kant een lepel van het appelmengsel. Let erop dat het niet te veel is, je moet het bladerdeeg nog schuin dicht kunnen vouwen, zodat er een driehoek ontstaat. Bestrijk de randjes met wat van het eimengsel en druk het deeg goed aan. Bestrijk vervolgens de bovenkant met een beetje ei en strooi er wat suiker overheen.

Bak de appelflappen per 2 of 3 (afhankelijk van de grootte van je mandje) in ongeveer 9 minuten goudbruin en gaar.

*de exacte temperatuur en baktijd kunnen verschillen per airfryer, kijk dus altijd zelf goed wat bij jouw airfryer werkt.

EET SMAKELIJK!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Oh yes, dankjewel! Ik maak mijn appelflappen nog steeds in de oven, maar het duurt alleen al zo eindeloos lang voor die eens warm is. Dit is veel beter!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.